Parayı put diyorsun da alakasız yorumları para için yazdığını bilmiyoruz sanki . Yoksa o kadar geri zekalı olduğunu sanmıyorum yada o kadar sövülüp sayılmana rağmen yazmaya devam etmen boşa değildir.Senin gibi 10 kişi de yine boşa yazmaya devam etmiyordur . Bir kısım Memur ve emekli tayfası da sizin kafadan ama onlar beni blokluyorlar yazdıklarımı görmemek için veya cevap verememem için . Memur dediğin zaten iktidarın kölesidir solculuk yada muhaliflik ayağına vicdanlarını temizlemeye çalışıyorlar burda yada 30-40 yaşında emekli olup ne kadar hak edişleri olduğunu sayfalar dolusu yazıyorlar ( RTE onları parayla oylarını satın aldı desek yeridir bu arada) . Bunların sizlerle çok da farkları yok aslında hepsi menfaatlerinin peşinde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 9 Şubat 2025; 13:3:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12230. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Enflasyonun temel nedeni popülizm yani fazla para basımı. İktidar, iktidarını kaybetmemek için bundan vazgeçmiyor bir kısım devletten geçinen tayfa faiz artınca enflasyon düşecek denilmesiyle her 2 taraf zaman kazandı ama bu da çare olmadığı anlaşılınca vergilere abandılar daha önce yaptıkları gibi böylece 40 senelik hurda araç bile 200 bin lira olmakta çünkü o aracın motor yada şase numarası bu değere sahip artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
haddini bil hakaret etme bu düzen 10.000+ yıldır böyle zenginlerde olacak fakirlerde olucak ,lanet akp en gitsede bu düzen değişmeyecek fakirsin diyede mutsuz bir hayat sürecen diye bir şey yok zenginsende mutlu olucan diyede bir şey yok 3 günlük dünya herkesin gideceği yer 2m çukur,fakirlerden farklı bir yere gitmeycen parayı bulsada okey hadi güle güle.
50 im den sonra bana bir ev bir araba birde her yaz tatile çıkayım yeter fazlasında gözüm yok allahta isteğim sağlık mutluluk huzur, allah fazla veripte sapıttırmasın zaten bazıları gibi yeminle istemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Şubat 2025; 12:59:52 > -
Yumurta kapıya dayandı sanırım . 23 senedir üretim kapasitesi gündemde değildi erken emekli yapıcaz , kamuda kadro açıcaz , ozellestirrme yapacağız dönemi kapandı galiba ... Peki üretim kapasitesi nasıl artacak? Benden bir öneri olsun trol ordusu sanayiye kaydırılsın
Enflasyon ile parasal genişleme arasında direk bağlantı var . Memur ve emekli maaş ile sayılarında direk kesintiye gidilmeyecekse vergileri artırmak zorundalar zaten. Memura seyyanen zamdan sonra düşük TÜİK enflasyonu ile düşük zam yapıldı ama bu bütçe açığını kapatacak kadar değil sonuçta
Doktorlardan avukatlardan vergi alınsın tabii ki ama yüksek enflasyon ortamında kuyumcular yada deposunda mal olan işletmeler aynı değerde altın yada mal olduğunda enflasyon nedeniyle kâr elde etmiş gibi görünüp vergi isteniyor . Diyelim 10 milyon liralik altın yada mal var diyelim %10-20 karla satsa daha sonra 11-12 milyona yada 15 milyona geri alsa ya zarar ediyor yada kafa kafaya geliyor ama kayıtlarda 1-2 milyon kazanç elde etmiş görünüyor oysa zarar etmekte. Düşük karla çalışan altın yada döviz bürosunda bu belirgin ama diğer sektörlerin yüksek kâr uygulamasına neden oluyor. Bu yüzden çoğu sektör kayıt dışı çalıştığı kadar ayakta kalabiliyor
Bunun çözümü tek kişi çalışan yerlerde 5000 günden sonra gelir vergisinin kalkmasıdır. İşçi çalıştıran yerler enflasyon %5in altına düşünceye kadar farklı formül uygulanmalı. Ülkede çalışan kesimin sayısı az daha çok devletten maaş alanlar var ülkede ve siyaseti artık onlar yön veriyor ama yüksek enflasyonu sadece çalışan kesime yüklemek de doğru değil
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hakaret etmiyorum memurlar gibi sende görevini yapıyorsun diyorum .Askeriye de subay eşlerin işlerini,köpeğini gezdiren erler olduğu hep söylenirdi buna benzer birşey niye hakaret olsun . Emir eri diye laf da var zaten lügate de girmiş bir söz bu. Herkes ekmeğinin peşinde
hiç bir siyasi partiden bir gelirim yok bağımda yok çalışma emek verme o abd de ailen kulağından tutar sokağa it gibi fırlatır gözünün yaşına bile bakmaz öz evladı bile olsan,hayat hiç bir yerde lay lay lom değil,memurlukta gözün varsa kpss kazansaydın bilader tutan yok sizleri,Türkiyenin genel sorunu başarısız eğitimle altyapıya memur tipi yatış masa başı klimalı oturak çay kayfe laptop eşliğinde işler isteme.
öyle bir dünyada icad olmadı beceremiyorsan masa başı statülü yatış işi, işçi elaman olucan alnının teriyle ekmeğini kazanıcan ona buna sayıp sövmeyle hayatın düzelmez chp gelincede sana plazada 2.80 lik yatış iş vermez hiç boşuna bekleme yani o statüyü kendin yapıcan başkası değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Şubat 2025; 13:48:56 > -
Benim çok basit bir tespitim vardır bu konuda.
Ülkemizde bir okul okumadan, en kolay 5dk da kurulacak ve en kolay mümkünse vergisiz, ve hatta kayıt dışı para kazanılacak bir iş varsa, bu işleri yapan dükkanlardan en çok görürsünüz. Zira bu mental da olanlar buraya kayar..
Emlakçı
Galerici
Kuyumcu
İlçe de sayın bakalım bunlardan kaç tane var :)
Mehmet abim berber kuaför dolanacagina sadece emlakçılari gezse ilk etapta.. (ki şu an ölü sezondalar genel olarak 3 yıldır) bir matrah çıkar karşısına aklı almaz. Avukata doktora sıra gelmez 2025 te :))
Zamanında emlakçıdan fatura istedim, tabi hemen dedi, şaşırdım dedim genelde kesmek istemezsiniz. Yok bu ay kesmem gerek iyi oldu dedi :)) her ay Bi tane keseyim diyor demek ki görüntü olsun
Tabi fatura isteyince KDV yi ekliyor. Diğer müşteriler KDV ödemek istemediği için fatura da istemiyorlar haliyle.
Ben Mehmet abinin yerinde olsam tüm emlakçılarin son 10 yılda elde ettiği gelirleri, gayrimenkulleri incelemeye alıp "nereden geldi bunun kaynağı" diye sorgulardim.. Ordan çıkacak para ile maaştaki tüm eksik evler yapılır.. Her türlü iddiaya girerim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 9 Şubat 2025; 14:59:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
AkademikLinkyoutube
#akademiklink #shorts 📌Katıl butonu ile hem ekibimize hem de Babişko Asumanlar ile savaşımıza destek olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCFH3gPaFetVFPHOiU5tUj8g/join 📌 AkademikLink anketlerimizle daha fazlasını test etmek için ➡https://akademiklink.net/category/testler/ 🔸 Podcastlerimizi dinlediniz mi? Aaaa muazzam içeriklerimiz var, eğlenmeyene para iade :P bekleriz: https://open.spotify.com/show/2zzpDjAvDtfZCIPjgyf3dS?si=dd794ebc59a54d1b&nd=1 📌 Peki Ya Web sitemizi ziyaret ettiniz mi? Orada da birçok farklı anket ve blog yazıları ile karşınızdayız: akademiklink.net 🔸 Instagram ve Twitterda da farklı içeriklerimiz ile sizleri bekliyoruz: Instagram: https://www.instagram.com/akademiklink/ Twitter: https://twitter.com/istatistikvean1https://www.youtube.com/shorts/JabLN3uGlFs?si=NTOC71tB6O8v0iNP -
bir istasyonda 1 saat değil 4 durakta 15 dk dan 1 saat.
Bu arada ben kullanmayalı uzun zaman oldu karayolu ile 450 km dedim de. Yht hattı internette 600km diyor. Hiç durmasa bile 4 saatte gitmesi için 150 km ortalmayı tutturması lazım durakları ekleyince daha yüksektir hareket halinde ortalması.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsufrankwoli -- 9 Şubat 2025; 17:33:57 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X