Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anakart başlığında da aynı update in yapılmasını tavsiye etmişler, fırsat olduğunda deneyeceğim.

quote:

Orjinalden alıntı: WereRabbit

Bende ayni problemi yasadim, problemden yurtdışı sitelerde de bahsedilmiş, genellikle BIOS update'i yapip ATI'in en son surum driverlerini kullanmanin sorunu cozdugunden bahsedilmiş, benim henuz deneme fırsatım olmadı ama denemekte fayda var.

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Selamlar arkadaşlar

GIGABYTE MA78GM-S2H 780G ana Kartı kullananan veya ATI tabanlı ekran kartlarını bilen arkadaşlara Bir sorum var:

Dün akşam bu ana kartı ve XP yi alel acele kurdum, CPU 4800+, ana kart ve PSU çok çok az ısınıyor ve CPU çok sessiz çalışıyor. Tam bir HTPC çözümü oldu.

Fakat HDMI - TV bağlantısında şöyle bir olay var:

Kart normal olarak TV ye bağlı çalışırken TV den başka bir input seçilip mesela HDMI2 veya Scart, tekrar PC nin bağlı olduğu HDMI portuna geri döndüğünüzde sinyal yok mesajı alınıyor.

Aynı giriş değiştirme olayını sistem bioslardan çalışırken windows daha tam açılmadan denersek bu sinyal kesilmesi olmuyor.

Tek çare karta reset atıp windows u yeniden başlatmak oluyor. Reset atınca kart tekrar TV yi görüyor. ATI ekran kartlarını ilk defa kullanıyorum, belli ki windows altında çalışan katalist vs. ayarlarında bir sorun var .

Bunu önleyecek bir seçimlik ayarı var mı dır?

O HDMI porta tv den geri dönünce kartın aslında tv yi görmesi lazım, bu konuda acil fikirlerinizi rica ediyorum

• Gigabyte sitesinden 07.05.2008 tarihli motherboard driver update indirip yükleyince sorun çözüldü.
    Bios update falan gerek kalmıyor.

bilgilerinize

quote:

teşekkürler
    anakart başlığında da aynı update in yapılmasını tavsiye etmişler, fırsat olduğunda deneyeceğim.

quote:

Orjinalden alıntı: WereRabbit

Bende ayni problemi yasadim, problemden yurtdışı sitelerde de bahsedilmiş, genellikle BIOS update'i yapip ATI'in en son surum driverlerini kullanmanin sorunu cozdugunden bahsedilmiş, benim henuz deneme fırsatım olmadı ama denemekte fayda var.

quote:

Selamlar arkadaşlar

GIGABYTE MA78GM-S2H 780G ana Kartı kullananan veya ATI tabanlı ekran kartlarını bilen arkadaşlara Bir sorum var:

Dün akşam bu ana kartı ve XP yi alel acele kurdum, CPU 4800+, ana kart ve PSU çok çok az ısınıyor ve CPU çok sessiz çalışıyor. Tam bir HTPC çözümü oldu.

Fakat HDMI - TV bağlantısında şöyle bir olay var:

Kart normal olarak TV ye bağlı çalışırken TV den başka bir input seçilip mesela HDMI2 veya Scart, tekrar PC nin bağlı olduğu HDMI portuna geri döndüğünüzde sinyal yok mesajı alınıyor.

Aynı giriş değiştirme olayını sistem bioslardan çalışırken windows daha tam açılmadan denersek bu sinyal kesilmesi olmuyor.

Tek çare karta reset atıp windows u yeniden başlatmak oluyor. Reset atınca kart tekrar TV yi görüyor. ATI ekran kartlarını ilk defa kullanıyorum, belli ki windows altında çalışan katalist vs. ayarlarında bir sorun var .

Bunu önleyecek bir seçimlik ayarı var mı dır?

O HDMI porta tv den geri dönünce kartın aslında tv yi görmesi lazım, bu konuda acil fikirlerinizi rica ediyorum

• Merhaba Arkadaşlar..
    Aylardır ben de HTPC konusunda baya bir araştırma yapıp, burası dahil bir çok konu okudum.
    Sizlerinde bilgilerinden faydalandım. Teşekkür ederim.
    Geçen hafta gigabyte 780g boardun da gelmesiyle sistemi tamamladım..
    Sistem şöyle

Anakart gigabyte 780g 85$ hiteknoloji
    işlemci AMD 4400 74$ vatan
    ram kingston 800 1gb 22$ vatan
    H.disk seagate 250 gb 63$ vatan
    Kasa cm-250 120$ hiteknoloji (coolermaster HTPC cm-250 gümüş)
    dvd-Writer asus 38$ teknosa
    klavye a4 tech (vatan) 7$ vatan
    p.supp FSP 350W 12cm 35$
    toplam 430-440$ + kdv gibi bir fiyata geldi.

Windows XP üzerinde media Portal yazılımı çalışıyor.
    AV receiver : Yamaha rx-v 359 aradaki bağlantı optik.
    Panel : LG42pc51 plasma. aradaki bağlatı HDMI
    Kumanda IR alıcısını kendim yaptım (yaklaşık 1,5 YTL), kumandayı da
    bu Tv'nin kumandasının tuşlarını winlirc + mediaportal yazılımları üzerinden tanıttım ve gayet güzel kullanıyorum.. Fazladan kumandalardan kurtulmak güzel bişey :)

Sonuç olarak yukardaki sistem, yada daha önce yaptığım araştırmalardan bildiğim konular hakkında sormak istediklerinizi vakit buldukça cevaplamaya çalırışırım. Hala sistemi kurcalamak ve öğrenmeye çalışmakla meşgulum.. Bildiğim kadarı ile sorulanları yanıtlamaya gerekirse sizden yardım almaya hazırım. Codec olaylarını pek bilmediğim için k-lite kurup, deneye deneye çözmeye çalışıyorum. Daha doğrusu herşey çalışıyor gibi ufak tefek ayarlar denemeler yapıyorum.

Sevgiler..

• quote:

Orjinalden alıntı: swordmaster

Arkadaşlar 22 inch dvı ve analog girişi olan bir monitöre uydu alıcısından güzel görüntü aktarılabilirmi? Uydu alıcısı modeli next ye cx2000 arkasında analog giriş var. Companent var ama dvı varmı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

yok mu bir yardım edecek olan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: crop_factor

Merhaba Arkadaşlar..
    Aylardır ben de HTPC konusunda baya bir araştırma yapıp, burası dahil bir çok konu okudum.
    Sizlerinde bilgilerinden faydalandım. Teşekkür ederim.
    Geçen hafta gigabyte 780g boardun da gelmesiyle sistemi tamamladım..
    Sistem şöyle

Anakart gigabyte 780g 85$ hiteknoloji
    işlemci AMD 4400 74$ vatan
    ram kingston 800 1gb 22$ vatan
    H.disk seagate 250 gb 63$ vatan
    Kasa cm-250 120$ hiteknoloji (coolermaster HTPC cm-250 gümüş)
    dvd-Writer asus 38$ teknosa
    klavye a4 tech (vatan) 7$ vatan
    p.supp FSP 350W 12cm 35$
    toplam 430-440$ + kdv gibi bir fiyata geldi.

Windows XP üzerinde media Portal yazılımı çalışıyor.
    AV receiver : Yamaha rx-v 359 aradaki bağlantı optik.
    Panel : LG42pc51 plasma. aradaki bağlatı HDMI
    bu Tv'nin kumandasının tuşlarını winlirc + mediaportal yazılımları üzerinden tanıttım ve gayet güzel kullanıyorum.. Fazladan kumandalardan kurtulmak güzel bişey :)

Sonuç olarak yukardaki sistem, yada daha önce yaptığım araştırmalardan bildiğim konular hakkında sormak istediklerinizi vakit buldukça cevaplamaya çalırışırım. Hala sistemi kurcalamak ve öğrenmeye çalışmakla meşgulum.. Bildiğim kadarı ile sorulanları yanıtlamaya gerekirse sizden yardım almaya hazırım. Codec olaylarını pek bilmediğim için k-lite kurup, deneye deneye çözmeye çalışıyorum. Daha doğrusu herşey çalışıyor gibi ufak tefek ayarlar denemeler yapıyorum.

Sevgiler..

TV-Uydu kartı göremedim. Kullanmıyor musunuz?

• Bu sorunun yeri burası değil ama kısaca cevap şöyle: uydu alıcıya PC monitor bağlamak için araya Aver media TVbox 7 veya 9 eklemeniz gerekiyor ve en pratik çözümdür.

http://www.ucuzu.com/tv-video-karti-c4027/avermedia-avertv-box-7-p4700259.html

Monitor 16:9 formatlı ise

http://www.ucuzu.com/tv-video-karti-c4027/avermedia-avertv-box-9-p4700267.html

quote:

quote:

Arkadaşlar 22 inch dvı ve analog girişi olan bir monitöre uydu alıcısından güzel görüntü aktarılabilirmi? Uydu alıcısı modeli next ye cx2000 arkasında analog giriş var. Companent var ama dvı varmı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

yok mu bir yardım edecek olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 12 Mayıs 2008; 10:05:58 >

• TV-Uydu kartı göremedim. Kullanmıyor musunuz?

Merhaba, Uydu kartı kullanmıyorum.. Binada kablolu var.. İnternet ve genelde tv'den N.geographic + Discovery ve bir kaç haber kanalı izliyorum.
    Çok ihtiyaç duymadım açıkcası uydu kartına.. Mediaportal'in başarılı olduğunu sandığım TV desteğide var..

HTPC deki asıl amacım müzikleri depolamak, artık dizilieri (lost,galactica vs) HD+5.1 sesle izlemek temel olarak..

Birde APLUS htpc case sorulmuştu. Mavi de inceleme şansım oldu. Türkiyede htpc kasa zor bulunuyor, pahalı da ayrıca.. Bu şartları
    göz önüne alarak şunları söyleyebilirim : Parasına göre güzel kasa.. ön panel aleminyum ve hiç de fena değildi..
    ATX board sığabiliyor.. Powersupply klasik olarak arkaya takılımıyor, ön sol köşeye takılıyor. Bu bir dez avantaj olabilir belki.
    Bana uymayan yönleri siyah renk,biraz yüksek ve genişliği az. 38 cm civarındaydı.. standart hi-fi sistemler ise 43 cm civarı..

Selamlar..

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

• quote:

mesela kumandadan tek tuşla bilgisayarı açıp kapatabiliyor musunuz? Bunun dışında neleri kontrol edebiliyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

mesela kumandadan tek tuşla bilgisayarı açıp kapatabiliyor musunuz? Bunun dışında neleri kontrol edebiliyorsunuz?

PC malesef açamıyor.. Kapatmakta bir sorun yok.. Tektuşla kapatmak biraz da yazılıma bağlı.
    Dediğim gibi ben mediaportal kullanıyorum. Ana menuye donup, yukarda bulunan bir ikonu seçip, shutdown,sleep,hibernate gibi seçeneklerden birini seçerek.. yani 3-4 tuş ile yapabiliyorsunuz.
    Belki mediaportal da tek tuş ile de vardır. Ama girder gibi bir yazılım kullanırsanız sanırım tek tuş kapama yapılabilir. Bu programı kısa süre incelemiştim.. klavye tuşlarını taklit ederek çalışıyordu..
    Eğer direk htpc olarak değil, gerektiğinde kumanda kullancam derseniz Girder yazılımı işinizi görebilir.

Daha fazla bilgi için :http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=41458
    vehttp://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=girder adreslerine bir göz atabilirsiniz..

Ben tam uyumlu olduğu için, mediaportal(htpc yazılı) üzerinde Winlirc(kumanda yazılımı) tercih ettim.

Neler yapabiliyorum?
    yön tuşları ile menüler veya listeler üzerinde geziyorum (mp3/video),seçiyorum, play,pause,ileri,geri vs gibi
    tüm temel işlevleri yapabiliyorum. volume up/down ve diğer bilgi amaçları tuşlar vs vs..
    Dediğim gibi windows'u yönetmeyip, bir dvd/dvix player gibi bir cihazda kumandayla ne yapabiliyorsanız hepsini, hatta fazlasını yapabiliyorum.. Hangi tuşla hangi fonksiyonun çalışacağını kendim belirliyorum..
    Mesela boş bir mavi tuş var kumandada, buna bastığımda hangi alt menude olursam olayım, ana menuye
    gidiyor. Daha onlarca kumanda tuşu atanacak fonksiyon var ama gerekenleri tanımladım sadece..

Mediaportal'in screenshotlarını burdan görebilirsiniz :http://www.team-mediaportal.com/screenshots/catid,3/

• @crop_factor,

detaylı açıklamalar için çok teşekkür ederim. ben de htpc için kısa zamanda bir çözüm bulmak istiyorum. verdiğiniz linkleri inceleyeyim, gerekirse tekrar sizi rahatsız ederim.

selamlar
  • quote:

detaylı açıklamalar için çok teşekkür ederim. ben de htpc için kısa zamanda bir çözüm bulmak istiyorum. verdiğiniz linkleri inceleyeyim, gerekirse tekrar sizi rahatsız ederim.

selamlar

Rica ederim... Bildiğim yerlerden sorarsanız :) memnutiyetle cevap vermeye çalışırım..
  • valla ben pc'nin güç düğmesine basınca direkt olarak kapanıyor, siz neden beceremiyorsunuz anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 13 Mayıs 2008; 16:06:52 >
  • quote:

quote:

selamlar

Rica ederim... Bildiğim yerlerden sorarsanız :) memnutiyetle cevap vermeye çalışırım..

Merhaba,
    Bende HTPC var, Vista media center da var, bütün bunların yanında Logitech Harmony 525 universal kumanda var. Yani media center uzaktan kumada yükleyebilrim. Ama alıcı yok. Yani bilgisayara USB porttan takılan bir alıcı bulabilir miyim HTPC ile bu kumandayı çalıştırabilecek?

• quote:

Merhaba,
    Bende HTPC var, Vista media center da var, bütün bunların yanında Logitech Harmony 525 universal kumanda var. Yani media center uzaktan kumada yükleyebilrim. Ama alıcı yok. Yani bilgisayara USB porttan takılan bir alıcı bulabilir miyim HTPC ile bu kumandayı çalıştırabilecek?

Merhaba,

Aklıma şu ihtimaller geliyor..

Sadece usb Infrared alıcı Türkiyede yok sanırım, microsoft usb alıcı+kumanda alıp, kumandasının yerine
    harmony'i kullanabilirsiniz.. (microsoft kumandanın tuşlarını harmony'e öğreterek)
    yada
    Benim yaptığım devreyi yapıp/yaptırıp harmony'e tuş kombinasyonu uygun başka bir cihazın kumandasını
    ayarlayıp, bunuda winlirc yada girder gibi bir programla kullanma ihtimaliniz olabilir..
    Burda mediacenter'ın nasıl davrandığını bilmiyorum.. Sadece usb üzerinden kendi kumandasını tanıyor olabilir.
    Birde bu devre seri porttan çalıştığı için anakartınızda seri (com1,com2 gibi) portun olması gerekir.
    Bu durumda eğer mediacenter kendi kumandasında ısrar ederse, xp üzerine mediaportal veya başka bir
    htpc yazılımıda kurararak bendekine benzer bir sistem oluşturulabilir diye düşünüyorum..

• quote:

quote:

Merhaba,

Merhaba,

Aklıma şu ihtimaller geliyor..

Sadece usb Infrared alıcı Türkiyede yok sanırım, microsoft usb alıcı+kumanda alıp, kumandasının yerine
    harmony'i kullanabilirsiniz.. (microsoft kumandanın tuşlarını harmony'e öğreterek)
    yada
    Benim yaptığım devreyi yapıp/yaptırıp harmony'e tuş kombinasyonu uygun başka bir cihazın kumandasını
    ayarlayıp, bunuda winlirc yada girder gibi bir programla kullanma ihtimaliniz olabilir..
    Burda mediacenter'ın nasıl davrandığını bilmiyorum.. Sadece usb üzerinden kendi kumandasını tanıyor olabilir.
    Birde bu devre seri porttan çalıştığı için anakartınızda seri (com1,com2 gibi) portun olması gerekir.
    Bu durumda eğer mediacenter kendi kumandasında ısrar ederse, xp üzerine mediaportal veya başka bir
    htpc yazılımıda kurararak bendekine benzer bir sistem oluşturulabilir diye düşünüyorum..

Seninki il aynı anakart var Gigabyte 780GM, Harmony'e internetten kumanda indirebiliyorsun. Yani Harmony usb kablo ile bilgisayara bağlanıyor, özel bir programı var, kumanda tipi seçiyorsn programı atıyor. Benim derdim sizin yaptığınız IR alıcı bunu nasıl ve nereden temin edebilirim. Ya da yapabilirim.

• quote:

Seninki il aynı anakart var Gigabyte 780GM, Harmony'e internetten kumanda indirebiliyorsun. Yani Harmony usb kablo ile bilgisayara bağlanıyor, özel bir programı var, kumanda tipi seçiyorsn programı atıyor. Benim derdim sizin yaptığınız IR alıcı bunu nasıl ve nereden temin edebilirim. Ya da yapabilirim.

Şu linklere bir göz atın :

http://stuff.nekhbet.ro/2006/07/10/make-an-infrared-remote-control-for-pc.html
    http://winlirc.sourceforge.net/
    http://www.pcnet.com.tr/forum/windows-ipuclari/93896

(son link şu an çalışmıyor, geçici sorun olabilir.. türkçe anlatım var)

• quote:

http://www.pcnet.com.tr/forum/windows-ipuclari/93896

(son link şu an çalışmıyor, geçici sorun olabilir.. türkçe anlatım var)

Linki düzeltiyorum : (seri porttan çalışan uzaktan kumanda alıcısı- türkçe anlatım)

http://www.pcnet.com.tr/forum/windows-ipuclari/99386-seri-port-uzaktan-kumanda-resimli-and-aciklamali.html

• Mastor Selam,

Seninle hemen hemen aynı konfigürasyonu toplamışız. Ben de bitirdim sayılır ama henüz eksikler olduğunu düşündüğümden eve götürüp kurmadım.

Benim KOnfigürasyonumda şöyle;

AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz
    AData Dual KIT 2x1GB DDR2 667MHz
    GIGABYTE MA78GM-S2H 780G PCIex16 Vga HDMI 8XSes
    SEAGATE PATA SV Series HDD 500 GB (Diski SATA alacaktım kazara PATA sipariş ettim)
    DVD Yazıcı
    Ayrıca Asus 3450 Ekran Kartı Aldım Hybrid Crossfire yapmak için.

İşletim sistemi olarak Vista Ultimate kurdum
    KLavye ve kumanda henüz karar veremedim.

Şimdi bazı sorularım var.
    1 - Klavye kumanda olarak microsoft media center klavye+kumanda düşündüm. Ne dersin?
    Thermaltake media lab+kumanda kullanmışsın tam olarak işlevi nasıl çalışır? Bilgi verirnisin.
    2 - İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsun. Üzerine üçüncü parti bir HTPC yazılımı vs kurdun mu?
    TeamMedia Portal diye bir yazılım gördüm kurmaya çalıştım ama başarılı olamadım.
    3 - Bu sisteme ileride skystar2 HD DVB kart ilave etmeyi düşünüyorum. Bu durumda kumanda olayının çok basit ve kullanışlı olması lazım. (Malum evde çocuk ve yaşlılar var. Normal bir kumanda gibi kullanabilmeleri lazım)
    4- Bu sisteme ilave önerebileceğin neler var ? Paylaşırsan sevinirim.

Saygılar,
    AdemBaba

Arkadaşlar

HTPC artık tamamlanıyor son durum:

Konfigürasyon:

AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz, (ilerde 4850e 45 Watt geldiğinde gerekirse değişecek)
    Corsair Dual KIT 2x1GB DDR2 800MHz
    SEAGATE SERIAL ATA II NCQ 500 GB 32MB Cache ST3500320AS
    DVD samsung SH-S203P (Bluray+HD DVD R/W driverlar ucuzlayınca değişebilir)
    DVB-T/S/C kartı daha sonra ilave edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aadembaba -- 15 Mayıs 2008; 12:13:26 >

• PC malesef açamıyor.. Kapatmakta bir sorun yok.. Tektuşla kapatmak biraz da yazılıma bağlı.
    Dediğim gibi ben mediaportal kullanıyorum. Ana menuye donup, yukarda bulunan bir ikonu seçip, shutdown,sleep,hibernate gibi seçeneklerden birini seçerek.. yani 3-4 tuş ile yapabiliyorsunuz.
    Belki mediaportal da tek tuş ile de vardır. Ama girder gibi bir yazılım kullanırsanız sanırım tek tuş kapama yapılabilir. Bu programı kısa süre incelemiştim.. klavye tuşlarını taklit ederek çalışıyordu..
    Eğer direk htpc olarak değil, gerektiğinde kumanda kullancam derseniz Girder yazılımı işinizi görebilir.
    Mediaportal'in screenshotlarını burdan görebilirsiniz :http://www.team-mediaportal.com/screenshots/catid,3/

Arkadaşım MediaPortal'ı hem vista ultimate hem de xp pro da denedim. Kuramadım.Sen hangi işletim sistemi üzerine kurdun.
    Kurulum aşamaları hakkında bilgi verebilirmisin.

Teşekkürler
    AdemBaba

• selamlar adem

Sorularına cevap olarak:

- MS media center klavye ve kumanda hakkında pek bilgim yok ama piyasada gözüme çarpan MS ürünleri eski tip 27MHz di ve 1.5 metreye kadar destek veriyordu. Ben tesadüfen gördüğüm everest media özellikli 2.4 GHz klavye ve mouse çok ucuz fiyata almıştım hala onları kullanıyorum gayet iyi.
    Thermal take takıp İmon yazılımı kurdum ama henüz tam manasıyla kullandığım söylenemez çok ayrıntılı özellikler var. Şu anda en büyük faydası kumandadan PCyi açması timer ile kapatması gibi bunun için hardware olarak PSU ve power switche bağlanıyor. Bir sürü özellik var ama inceleyecek zaman bulamadım.

- Normal XP pro kullanıyorum, Önceden HTPC olarak kullanmakta olduğum normal PC yi boşa çıkarmak için acele olarak HTPC yi toplayıp kullanıma sokmak isteğimden henüz yazılımlarla uğraşacak vakit bulmadım.

- uydu kartlarının kendi kumandaları oluyor veya bir üniversal kumandaya hepsini tanıtabilirsin, thermal take neler yapabiliyor tam bilmiyorum ben şu anda daha çok wireless mouse ile herşeyi hallediyorum.

Şu anda filmleri izlemek daha ağır basıyor, yazılım vs için sorun zaman yetersizliği, zaman bulduğum ölçüde diğer detaylara ineceğim.

- HTPC nin devreye girmesiyle ilk aşamada DVD player emekliye ayrıldı ve HTPC DVD player yerine yatay olarak yerleşti, kablo karmaşıklığı ortadan kalktı şimdi tek bir HDMI kablo ile ses ve görüntü tv ye gidiyor tv den ses sistemine bağlantı yapılıyor, daha önce DVI dan görüntü ses ise line in den bağlıydı, DVD player da ayrıca YUV ve ses kablosu ile bağlıydı oda söküldü atıldı. Şimdi HTPC nin disklerini düzenlemekle uğraşıyorum yaklaşık 750Gb mediayı taşıma ve düzenleme epey vakit alıyor.
    - Oyun oynamayı düşünmediğim oynansa da performans çok önemli olmadığı için için daha güçlü bir ekran kartı düşünmüyorum
    - pata diski 7 günde değiştirme imkanın varsa internetten geri gönder sata al çünkü kasa içinde kablolara yer açılır.

Kısa vadede yapmayı planladıklarım şöyle:

- 2 adet 500G HDD kullanıyorum sessizleştirme için HDD ların lastik veya köpükle monte edilmesi, 500G Seagate HDD çok iyi ama samsung 500G titreşim yapıyor, şasiye direk vidalılar onların ikisini de lastik veya köpük yastıkla yerleştirme yapmak istiyorum

- kasanın orijinal fanları fan kontrol ile yavaş çalışıyor ama gene de onların yerine 12 cm daha sessiz fan takılması.

selamlar

Orjinalden alıntı: aadembaba

Mastor Selam,

Seninle hemen hemen aynı konfigürasyonu toplamışız. Ben de bitirdim sayılır ama henüz eksikler olduğunu düşündüğümden eve götürüp kurmadım.

Benim KOnfigürasyonumda şöyle;

AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz
    AData Dual KIT 2x1GB DDR2 667MHz
    SEAGATE PATA SV Series HDD 500 GB (Diski SATA alacaktım kazara PATA sipariş ettim)
    DVD Yazıcı
    Ayrıca Asus 3450 Ekran Kartı Aldım Hybrid Crossfire yapmak için.

İşletim sistemi olarak Vista Ultimate kurdum
    KLavye ve kumanda henüz karar veremedim.

Şimdi bazı sorularım var.
    1 - Klavye kumanda olarak microsoft media center klavye+kumanda düşündüm. Ne dersin?
    Thermaltake media lab+kumanda kullanmışsın tam olarak işlevi nasıl çalışır? Bilgi verirnisin.
    2 - İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsun. Üzerine üçüncü parti bir HTPC yazılımı vs kurdun mu?
    TeamMedia Portal diye bir yazılım gördüm kurmaya çalıştım ama başarılı olamadım.
    3 - Bu sisteme ileride skystar2 HD DVB kart ilave etmeyi düşünüyorum. Bu durumda kumanda olayının çok basit ve kullanışlı olması lazım. (Malum evde çocuk ve yaşlılar var. Normal bir kumanda gibi kullanabilmeleri lazım)
    4- Bu sisteme ilave önerebileceğin neler var ? Paylaşırsan sevinirim.

Saygılar,
    AdemBaba

Arkadaşlar

HTPC artık tamamlanıyor son durum:

Konfigürasyon:

AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz, (ilerde 4850e 45 Watt geldiğinde gerekirse değişecek)
    Corsair Dual KIT 2x1GB DDR2 800MHz
    SEAGATE SERIAL ATA II NCQ 500 GB 32MB Cache ST3500320AS
    DVD samsung SH-S203P (Bluray+HD DVD R/W driverlar ucuzlayınca değişebilir)
    DVB-T/S/C kartı daha sonra ilave edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 15 Mayıs 2008; 16:40:37 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.