Şimdi Ara

Güncel HTPC için Sistem Önerisi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
6
Favori
72.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mastor1

Arkadaşlar

HTPC nin tamamlanmış resmi aşağıda, performansından çok memnunum.

Konfigürasyon:

Anakart: GIGABYTE MA78GM-S2H 780G PCIex16 Vga HDMI 8XSes
    CPU: AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz,
    RAM: Corsair Dual KIT 2x1GB DDR2 800MHz
    HDD1:SEAGATE SERIAL ATA II NCQ 500 GB 32MB Cache ST3500320AS
    HDD2: Samsung S.ATA2 500GB Sabit Disk HD501LJ
    DVD: DVD RW 20X, SAMSUNG (SH-S203P/RSMN), (LightScribe), SATA, Siyah (Boxed)
    Kasa: Asus TS-631 Micro ATX 250W Yatay Kasa
    FAN kontrol:LIAN LI TR-3B 3.5' LCD li Fan Kontrol Siyah
    MM Kumanda: THERMALTAKE A2331 Media Lab 5.25" Siyah Media Center Kit

Güncel HTPC için Sistem Önerisi

hayırlı olsun mastor1 kardes güle güle kullan sistemlerimiz aşağı yukarı aynı
    benim şöyle bi sorunum var yalnız :) benim dvd ve medialab içeri gömülü şekilde kaldı bi şekilde senin gibi kasa yüzeyine düzleyemedim senin medi lab ön tarafta gördüğüm kadarıyla emanet mi duruyor yoksa ne şekilde sabitledin

• Tarkan

Ön kapak geçmeli olduğu için çok kolay oldu, Media lab'la lian-li yi her ikisini de önce ön kapağa sıfır yerleştirip biraz gevşek olan media lab'ı iç arka kısımdan iki tarafından küçük karton takozlar ile sıkıştırdım. Sonra her ikisini de içerden iki yandan sıcak yapışkan tabancasıyla sabitledim beton gibi oldular. En uygun ve sağlam çözüm böyle buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Mayıs 2008; 14:39:37 >
  • Birkaç kasa resmi ekliyorum

ön taraftaki fan yerine 9cm lik bir HDD fanı ilave ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Mayıs 2008; 9:14:21 >

• Çok üst model bir ekran kartı değil Asus 3450 Ekran kartı . Tercih sebebim anakart ile birlikte hybrid crossfire desteklemesi. Bana 1-2 oyun söylersen test etmeye çalışırım
    Orjinalden alıntı: joyberk

Orjinalden alıntı: aadembaba

Oyun performansını denemedim ama bu direkt olarak ekran kartı ile alakalı olacaktır sanırım . Çünkü diğer konfigürasyonlarda sorun olacağını düşünmüyorum. Ben Asus 3450 ekran kartı ile hybrid crossfire yaptım. Deneyebileceğim bir oyun söylersen ve de bende varsa deneyip bilgi vermeye çalışırım.

@aadembaba,

Ben de aynı sistemi düşünüyorum, sadece ilk etapta ayrıca ekran almayı düşünmüyordum. HD filmlerde ve 1024*768 oynanan oyunlarda acaba yeterli verim alabilir miyim?

selamlar

ekran kartının tam modeli nedir? TOP modellerden mi?
    oyun testlerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağız

• sn.mastor1,öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.Bende böyle bir sistem topluyorum ve size sormak istediğim bu Thermaltake A2331 media lab'ı nereden ve kaça aldınız.
  • teşekkürler sivil

Kadıköy yazıcıoğlundan alındı 170ytl, aşağı yukarı aynı fiyata kargo ile internetten de alınabilir sanal marketim ve fire ball ankarada vardı.

quote:

Orjinalden alıntı: sivil

sn.mastor1,öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.Bende böyle bir sistem topluyorum ve size sormak istediğim bu Thermaltake A2331 media lab'ı nereden ve kaça aldınız.
  • Teşekkürler şimdi verdim siparişi sanalmarkete.Umarım gerçekten işe yarıyordur ve tam bir media center'a çeviriyordur pc yi.
  • Önce kullanıcı kitabını indirip bakın derim çok fazla özellik var ben tam verimli kullanamıyorum. Imon yazılımını internetten indirip yüklemek gerekiyor kendi içinden çıkan CD pek kullanışlı gelmedi. Şu anda açma kapama ses ayarı yetiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: sivil

Teşekkürler şimdi verdim siparişi sanalmarkete.Umarım gerçekten işe yarıyordur ve tam bir media center'a çeviriyordur pc yi.
  • uzaktan kumanda olarak kablosuz mause kullanmak daha mantıklı değilmi arkadaşlar? Birde kasanın dış görünüşü eğer açıkta duruyorsa tabiki önemli ama esas içindeki güç kaynağının sessiz olup olmaması fanların sessiz olup olmaması büyük etken diye düşünüyorum.
  • @adembaba,

pes 2008? bi arkadaşıma aynı sistemi kurduk.hd 3200 o/b yetmedi bugünde bir 3450 siparişi verdik.1-2 güne gelir.elinizde varsa

denerseniz sevinirim
  • bunlar zaten olmak zorunda olmazsa olmaz şartlar.

quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

uzaktan kumanda olarak kablosuz mause kullanmak daha mantıklı değilmi arkadaşlar? Birde kasanın dış görünüşü eğer açıkta duruyorsa tabiki önemli ama esas içindeki güç kaynağının sessiz olup olmaması fanların sessiz olup olmaması büyük etken diye düşünüyorum.
  • Ben kablosuz klavye fare seti olarak resimdeki logitechi aldım umarım alış mesafesi iyi çıkar.Tabi kumandanında ayrıca olması güzel bir özellik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivil -- 20 Mayıs 2008; 21:28:54 >
  • kumanda bence gereksiz. sadece film izliyorum. bende logitech media player mouse var, sesi açıp kapatabiliyor ama bunun yerine amfinin kumandasını kullanıyorum. mouse da play/pause için kullanıyorum.

@aadembaba,

yorumunuzdan Asus ekran kartının TOP modeli olmadığını anlıyorum. Asus'un "TOP" olan modeli diğer modellerden %20 daha hızlı olduğunu okumuştum. Güncel olan oyunlardan kurulup oyun performansı test edilebilir. Örneğin BioShock, Crysis, Gears of War, Frontlines, CoD4, HL2 serileri, Company of Heroes, vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 21 Mayıs 2008; 14:00:14 >
  • x264 dosyaları donanım destekli olarak oynatabilen programlar vardı, nerede onlar bulamıyorum, bilen var mı? hatta bu forumda yayınlanmıştı.
  • Merhaba arkadaşlar

Ben de yakında bir HTPC sahibi olacağım, yaklaşık olrak konfig. aşağıdaki gibi olacak ( ana hatları ile yazdım belek vs. ayrıntılara girmedim) bu bilgiler altında bir iki sorum var.

LCD TV : Sony KDL 40D3500
    Ana kart : GB.MA786-S2H
    PSU : THERMALTAKE TOUGHPOWER QFAN 500 WATT
    Kasa : Silverstone GD01 veya bulabilrisem CW02 (youtube da izeldiğim video da ses seviyesi çok iyi geldi)
    DVB-S kartı : Sky star2 HD veya sky vison (bunun için Vista MCE için orj program var diye geçiyor ama ben HD durmundan emin değilim)

Sistem kurulum amacı Yeni kuracağım mutlu yuvamda :) eşim ile birlikte DVD player ve DVB ye ihtiyaç duymadan Media gereksinimlerimi karşılamak yani genel olarak DVB izenip DVD oynatılacak.
    Öncelikli amacım Hd ve Sd satalite yayınları izlemek, ikincil amaç ise Mkv uznatılı filimler ve Divx , DVD izleye bilmek
    oyun vs. de olack ama onlar hakkınd kafamda zaten bir soru yok işletimsistemini açıp gerekni yapıcaz artık :) ama ben olamdığımda insanlar rahatlıkla kumandadan açıp DVB ilzlemeli

1-) İlk olarak Uydu ayınlarını izlerken sadece WinMediaCenter ı açıp tv izle dediğimde direk karşıma görüntü gelecekmi (tabi ayrlardan sonra) yoksa windowsa dönüp ordan bir programmı çalıştıracak?

Anladığım kadar ile codec ve dvbviver programı vs kurmak gerekiyor, ben ise windows tarafını fazla görmeden yayını mı izlemek istiyorum. yani sadece oyun oynuyacağımda geçeyim böyle bir durum mümkünmü?

2-) İkinci olarak da kulandığınız kasaların ses seviyeleri nasıl? sanırım Bir HTPC için en önemli durum bu
    Fikir olarak: Donanım haber video bölümünde bunlar yayınlanabilir belki insanlar tset edilmiş şık ve sesiz HTPC kaslarını her yönden görerek ve dinleyerek alma imkanına sahip olurlar

3-) Birde sorunsuz HD yayın izlersin dediğiniz bir DBV-Skartı varmıdır.

4-) Ucuza sesiz bir psu tavsiyesi olan varmı benim düşündüğüm çok güzel 14cm fan filan var ama çok para

şimdiden sagolun

saygılar sevgiler
    Spin.

• quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

x264 dosyaları donanım destekli olarak oynatabilen programlar vardı, nerede onlar bulamıyorum, bilen var mı? hatta bu forumda yayınlanmıştı.

x264 dosyaları için donanım hızlandırması yoktu. h264 için donanım hızlandırması vardı
    powerdvd
  • Merhabalar,
    Yonetici signore arkadasin istegi uzerine baska bir yerde gecen sistem konusunu buraya da yaziyorum.

Anakart : Sapphire PE-AM2RS690MH - PURE Element 690G
    İşlemci Desteği:Athlon 64 4800+ Athlon FX-60 Athlon X2 AM2
    Bellek Desteği:4 x DDR2 800 MHz Dual, 8 GB maks.
    IDE Sürücü:1 x ATA 133
    SATA Sürücü:4 x SATA 2
    RAID Desteği:RAID 0/1
    Tümleşik Ekran Kartı:512MB ATI X1250 HDMI, VGA
    Tümleşik Ses Kartı:8 kanal HD / HDMI
    Tümleşik Ağ Kartı:10/100/1000 Mbps
    Tümleşik Çıkışlar:1 Paralel, 1 Seri, 4+4+2 USB,
    PCI Kart Yuvası:2 x PCI, 1 x PCI Express 1x
    Ekran Kartı Yuvası:1 x PCI-Express x16,
    Yapı Standartı:mATX
    Diğer Özellikler:HDMI, ATI Avivo

İşlemci : AMD X2 5000+
    Ram : 1 GB DDR2 (Bu zaten bende vardi o yuzden yeni almadim)
    HDD : 120 GB IDE (Bu zaten bende vardi o yuzden yeni almadim)
    Kasa : Foxconn DH-848 (http://www.overclock.net/online-deals/252100-deal-nzxt-duet-htpc-case-14-a.html#post2904826 )

Topladigim sistemi onboard HDMI cikisindan direk LCD'nin HDMI cikisina verdim. Goruntu cozunurlugu 1920x1080 (Onu da otomatik algiladi zaten) Ayrica sistemde 1 GB Ram var ise 256 MB'ini ekran karti hafizasina veriyor. Sanirim ozelliklerde gorulen 512MB olayi 2 GB Ram olursa oluyor. Oyun olarak denemem olmadi. Ayrica ses sistemi de alacakmissin. Ben sesi de otomatik olarak onboard HDMI kablosunda aliyorum zaten. Goruntu ve ses birlesik geliyor. Benim ses sistemim DVD'ye takili. Ve DVD de Scart kablo ile LCD 'ye bagli.. DVD Surucudeki TV moduna gectigimde otomatik olarak 5+1 o sekilde aktariliyor zaten LCD'ye..
    Ayrica 1080p filmleri atlatma olmadan muhtesem bir sekilde izliyorum. Klavye ve mouse konusuna gelince.. USB Mouse mecburen taktim ancak klavye hos gozukmez diye XP'nin ekran klavyesini kullaniyorum. Sadece film vs. amacli kullandigim icin bu sekilde klavye sorunum cozumleniyor.

Fiyat konusuna gelince ;
    Tanidigim bir bilgisayarcidan aliyorum ve piyasaya gore kismen ucuza aldim. Ancak sizler de toplamak isterseniz araci olur fiyat konusunda yardimci olmaya calisirim.

SAPPHIRE AMD690G DDR2 VGA+GLAN+SATA2+HDMI 16X 940p : 77$
    AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ (2.6GHz) 1MB 940p : 114$
    1 GB DDR2 667 MHz (KINGSTON) : 26$
    80 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 8MB ST380815AS : 49$
    FOXCONN DH-848 MATX KASA : 50$
    +KDV

Edit : Kullandigim LCD TV : Samsung LE46M87BD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecureSpy -- 2 Haziran 2008; 10:08:59 >

• @SecureSpy

Yanlış hatırlamıyorsam Sapphire'in bu anakartı HDMI üzerinden maks. 1280x720 verebiliyordu (en azından teknik özellikler sayfasında öyle yazıyordu).

Acaba son firmware güncellemesi ile bu konuda geliştirme yapmış olabilirler mi ? Firmware açıklamaları kısmında bu yönde bir bilgi dikkarinizi çekti mi ?

=======================

Bu arada, aşağıdaki Intel tabanlı HDMI çıkışlı anakartı kullanan var mı ?

GIGABTYE GA-73PVM-S2H
    http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2691
    Fiyat : 75-80 Usd

Intel tabanlı HDMI çıkışlı anakart bulunmayan günler geride kalıyor galiba...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

@SecureSpy

Yanlış hatırlamıyorsam Sapphire'in bu anakartı HDMI üzerinden maks. 1280x720 verebiliyordu (en azından teknik özellikler sayfasında öyle yazıyordu).

Acaba son firmware güncellemesi ile bu konuda geliştirme yapmış olabilirler mi ? Firmware açıklamaları kısmında bu yönde bir bilgi dikkarinizi çekti mi ?

Anakart ile birlikte gelen CD'deki surucuyu yukledigimde de 1920x1080 cozunurluge kendisi otomatik olarak gecmisti. Ancak konu hakkinda bilginiz oldugu dahilinde sadece gecislerde sIkIntIm vardi. Herhangi bir firmware guncellemesi yapmadim. Sadece 21 Mayis'ta cikmis olan yeni surucuyu yukleyerek gecislerdeki sorunu ortadan kaldirdim. Onun haricinde cozunurluk gene 1920x1080 oldu. Yani destekledigi maksimum cozunurluk bu sanirim. Ayrica herhangi bir kayip yok goruntude. Yani fiyatina gore memnunum =) Umarim yardimci olabilmisimdir.

• mastor1 güle güle kullan kardeşim htpcni
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.