Şimdi Ara

Güncel oyun sistemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
8.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 islemcim var I5 3450 ve FX6200 iki islemcidede ayni cozunurlukte ayni ekran kartlariyla oyun oynadim oynuyorum aralarinda oyunlarda fark kesinlikle gormedim fraps vs ile olcmem acar oynarim akiciligi kaybetmedigi surece problem olmaz,cok sayida sekme,outlook vs ivir zivirin acik oldugu pcden cok iyi performans aldim ikisindende suanda 6200 kullaniyorum tek sikayetim fan sesi,sicaklik problemi asla yok kaloriferin dibinde calismasina ragmen yukte 60 civarinda geziyor bosta 26 falan oluyor

Son 15 ayda sirasiyla I7 950,960T,2500K,3450 ve 6200 kullandim bazen soruyorum kendime ne istedin I7 950 den diye bosuna degistirmisim butceyi ihtiyaci cok iyi belirlemek gerek bu islerde harcadigim parayi siz dusunun bu gecislerde

Full hd de oyun oynayacak biri icin Fx 6100 gercek fp islemcisidir kalan parayi basin ekran kartina he sunuda demiyorum 3220 almayin demiyorum bahsettigim bu isi fazlasiyla oda yapar.

Iki cpu da yeterlidir fp leri gayet ust duzeydir bana gore islemciye 400 tl den fazla ayiracak birinin ne FX8350 ne de I5 3450-70 le isi olmamali direk olarak 3570K almali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 150 TL lik G 860 en iyi F/P işlemcisi
  • Güzel işlemci ama Overclock konusunda tamamen pert bir işlemci. Stok kullanımda Amd de X2 ve X3 cpular yerine hespalı bir anakart ile tavsiye ederim. Onun dışında ofis,internet ve giriş seviyesi oyun sistemlerinde kullanılabilir ilk etapta.

@ erayozcan ; I7 950 uzun yıllar gidecek bir işlemci daha. Değiştirmeniz en baştan biraz boş masraf olmuş
  • yok abi ya stok kulanım için sırf amd olsun diye x2 x3, g645 falan varken kesinlikle alınmaz bence. Eskidiler gerçekten. x3'ün çekirdek açma özelliğinden dolayı bir cazibesi var tabi o ayrı.
  • Stok kullanımda G serisi X2 ve X3 lerden daha sağlıklı zaten. Fanı da daha sessiz. Ofis ve internet sistemlerinde yada günlük kullanımda yeterli performansı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byrd

Mystik gönüllü ya da tamamen duygusal intel bayisidir.

• şuan ihtiyaç duymadığım için işlemciyi auto ya aldım kendi halinde takılıyor yalnız 3450 yi test ettiğimde(cinebench, prime ve oyunlar)uzunca bir süre(yaklaşık 12 saat) stabil olarak hiçbir hata vermeden 4ghz de kullandım açıkcası daha fazlası için su soğutma şart ve çokta gerek yok
  • F/p olarak en iyi işlemci fx 8120'dir
  • Oyun amaçlı ise Ci3 işlemciler diğer işler için FX-6 ve FX-8 işlemciler uygun işlemcilerdir. Adam başlıkta oyun amaçlı demiş ve doğru açıklama yapmış ama adamı bir linç etmediğiniz kalmış. Phenom serisi 3.8GHz'de bile Ci3 işlemcilerle zor yarışıyordu(Oyun). Zaman geçti FX'ler de aynı durumda. Üstelik daha fazla güç tüketiyorlar.

Oyun amaçlı
    Core i3-2320 ve Core i5-3470

Diğer işler için
    FX-6300 ve FX-8320

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXiLeD7182 -- 25 Kasım 2012; 20:13:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eXiLeD7182

Oyun amaçlı ise Ci3 işlemciler diğer işler için FX-6 ve FX-8 işlemciler uygun işlemcilerdir. Adam başlıkta oyun amaçlı demiş ve doğru açıklama yapmış ama adamı bir linç etmediğiniz kalmış. Phenom serisi 3.8GHz'de bile Ci3 işlemcilerle zor yarışıyordu(Oyun). Zaman geçti FX'ler de aynı durumda. Üstelik daha fazla güç tüketiyorlar.

Oyun amaçlı

Diğer işler için
    FX-6300 ve FX-8320

Oyun için derken orta seviye ekran kartları için uygundur i3ler 7850,gtx 660 vs kartlar için, fx 8xxx işlemciler 7970 cf için bile yeterlidir bizzat kendim kullandım fx 8150 ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Oyun amaçlı ise Ci3 işlemciler diğer işler için FX-6 ve FX-8 işlemciler uygun işlemcilerdir. Adam başlıkta oyun amaçlı demiş ve doğru açıklama yapmış ama adamı bir linç etmediğiniz kalmış. Phenom serisi 3.8GHz'de bile Ci3 işlemcilerle zor yarışıyordu(Oyun). Zaman geçti FX'ler de aynı durumda. Üstelik daha fazla güç tüketiyorlar.

Oyun amaçlı

Diğer işler için
    FX-6300 ve FX-8320

Oyun için derken orta seviye ekran kartları için uygundur i3ler 7850,gtx 660 vs kartlar için, fx 8xxx işlemciler 7970 cf için bile yeterlidir bizzat kendim kullandım fx 8150 ile.

Bazı testler vardı AMD işlemcilerde min fps sorunu oluyor bulabilirsem link atarım. sanırım ön belleklerinde sorun var AMD'nin yoksa böyle sorunlu olmazdı. Hocam forum a8 ve a10 işlemcili dizüstü kullanan birini tanıyor musun?

• sonuna kadar celeron
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Oyun amaçlı

Diğer işler için
    FX-6300 ve FX-8320

Bazı testler vardı AMD işlemcilerde min fps sorunu oluyor bulabilirsem link atarım. sanırım ön belleklerinde sorun var AMD'nin yoksa böyle sorunlu olmazdı. Hocam forum a8 ve a10 işlemcili dizüstü kullanan birini tanıyor musun?

Min fps sorunu olmamıştı bende 4.9ghz'de kullanıyordum, kullanan bir arkadaş vardı ama nickini hatırlamıyorum malesef

• Müspet yorumlara göre güncelliyorum
  • faydalandığım sitelerden biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 7 Ocak 2013; 9:20:59 >
  • 200 e x4 965 aldım. çektim 4.1 e işlemciyi. 8150 falan dinlemiyor. gtx460 ile battlefield 3 ultra-high karışık 64 kişilik haritada sıkıntısız. eminim 7850 falan olsa ultra+ultra da hiçbir sıkıntı çıkarmaz bu işlemci.
    şu saatten sonra fazlası bence gereksiz. zaten grafiklerin geliştiği falan yok. yeni konsollar çıkana kadar bu işlemci ve ekran kartı beni rahat rahat götürür. piyasa bu durumdayken extreme sistemlere para yatırmak israfdan başka bişey degil. 2 sene sonra yeni konsollar cıkınca 500 600 tl verdiğiniz işlemciler pek iyi performans vermeyeceklerdir. parayı saklayıp 2 sene sonra aynı fiyata daha iyi işlemci almak ve yeni jenerasyon oyunlara hazır bir sistem yapmak daha mantıklı. şu an yapacagınız orta halli bir sistem oyunlardan en az 40 fps alır ki yeterlidir. 70 80 fps icin fazladan 2 katı para dökmek bana saçma geliyor. 40 fps ile gayet rahat her oyun oynanır.
    x4 955-965 amd nin son zamanlarda oyunlar açısından yaptıgı en iyi işlemcidir. alın 200 liraya keyfinize bakın gerek yok 8350 lere 3570k lara gtx 670 80 lere falan.

x4 965 en az 4.0 a çekip birde saglam sogutuculu 7850 alın verin ona da overclock'u. şu an piyasada olan ve yeni konsollar gelene kadar cıkacak olan butun oyunları en yuksek ayarlarda en az 40 fps ile oynarsınız.

• 2. nesil A10-5800K ( 5700 de olur) + 6670 temel alınarak bir sistem toplansa sizce performans olarak güncel oyunlarda arzulanan akıcılıkta oynatır mı? Görüş almak isterim bilenlerden, bizatihi o deneyimi yaşayanlardan

• Önüne gelen donanım profesörü kesiliyor bu ara ben anlamıyorum. bu forumda gözlem ve bilgisiyle gerçekten insanları aydınlatan üyeler mevcut lakin bir yandan da şu başlığa bakıyorum mesela. insanlar burdaki yönlendirmeler, tavsiyeler doğrultusunda ürün satın alıyor. bende gideyim mesela herhangi bi galeride çalışmaya başlıyım okuduğum 2-3 şeyden sonra. ne bileyim komfor isteyen adama lada samara hız isteyen adamada hyundai h-100 satiyim. şu tabloya bakıyorumda şimdi tutup en basitinden x4 955 - 965 gibi 180 - 200 tl civarında bir işlemci varken i5 3470 yi fp kralı yapan konu sahibi arkadaştan pek bi farkım yok gibi. lütfen sistem tavsiyesi isterken, donanım konusunda tecrubeli ( internetten 3-5 ay araştırma yapan deil ) ve bileşenleri kullanıpta öneren arkadaşları dikkate alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geltuzat -- 9 Ocak 2013; 23:23:02 >
  • En iyi fiyat/performans işlemcisi AMD Phenom II x4 965'dir. Oyun, akıcılık ve herşey..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.