Turk.net'in 1 aya yakın süredir yaşattığı mağduriyet!
Selam;
Yaşadığım bazı ufak sorunlara rağmen, yıllarca Turk.net internet hizmeti kullandım. 2024 Ağustos itibariyle GigaFiber aboneliğine geçiş yaptım. 1 ay süreyle fiber internet kullanmam sonrasında, eylül ayı başında çalıştığım firmanın Ankara'da görevlendirmesiyle, başkente taşındım.
İnternet hizmetini naklettirmek istediğimde; "-İkamet ettiğiniz adreste 'GigaFiber' altyapısı bulunmadığı için aboneliğinizi sonlandırmanız, Türk Telekom altyapısına tekrar dahil edileceğiniz için yeni abonelik başvurusu yapmanız gerekmektedir." denildi. Özetle aboneliğimi naklettiremediğim için yeni abonelik başvurusu sürecine mecbur oldum.
9 Eylül'de evrak işlemleri, 10 Eylül'de abonelik başvurusunun sistemde görünmesi sonrasında bekleyiş başladı. İş yoğunluğum, Ankara'da taşındığım eve yerleşmede yaşadığım bazı sıkıntılardan ötürü internet sorunuma yeterince zaman ayıramadım ve süreç yılan hikayesine döndü.
5 Ekim Cumartesi gününün ilk dakikaları, Türk.net'in görüştüğüm tüm "Müşteri Hizmetleri" temsilcileri, kendilerine dikte edilenleri bana ileterek bugüne kadar oyaladılar.
MH temsilcilerinin isimlerini saklı tutarak, yaşanan sürecin delili olacak Destek Kayıtları'nın ekran görüntülerini paylaşayım.
Şikayetvar vb sitelerden yaşadığıma benzer mağduriyetlerin, akçeli ilişkiler neticesinde kaldırıldığını biliyorum. Türk.net'in bana yaşattığı bu mağduriyet umarım birilerini tedirgin eder, bu firmaya temkinli yaklaşır.
DeFi banka protokolu (Merkeziyetsiz banka Compound) bazı müşterilerinin cüzdanlarına 'yanlışlıka' toplamda 90 milyon dolarlık, yaklaşık 280.000 compound (COMP) gönderdi.
Çarşamba günü yapılan hizmet güncellemesi sonrası, yeni 'Comptroller' sözleşmesinde ortaya çıkan hata sonucu bazı müşterilerin cüzdanlarına aşırı fazla miktarda COMP gönderildi. Bu miktar yaklaşık 90 milyon dolara tekabül ediyordu.
Compound'un CEO'su Robert Leshner, Twitter'dan açıklamalarda bulunarak sürecin bazı ayrıntıları hakkında takipçilerini bilgilendirdi.
CEO Robert Leshner; havuç/sopa retoriğine başvurarak, yanlışlıkla gönderilen bu COMP ların kendilerine iade edilmesini talep ederek, iade edenlerin %10 oranında ödüllendirileceğini ifade etti. Aksi halde Amerikan Vergi İdaresi'ne (IRS) şikayet edeceğini ve Comp'ları cukkalayıp geri ödemeyenlerin kimliklerini ifşa edeceğini söyledi.
Bir Bitcoin yazılım geliştiricisi, bu olaya dair yaptığı açıklamada cüzdanlara gönderilen COMP ların cüzdan sahiplerinin insafına kaldığını belirterek blockchain tabanlı sistemin icabı olarak kimlik bilgileri açıklama tehdidinin özetle fos olduğunu belirtti.
Bu arada bir diğer müşteriye giden COMP miktarının 29 milyon $ değerinde COMP olduğunu belirtelim. Son olarak höpürdetilen COMP lardan sadece 12 milyon $ kadarının CEO Leshner'e döndüğünü de ekleyelim.
Kaynak:
Selam;
G.Skill'in "RAM Configurator" https://www.gskill.com/configurator
Crucial'ın "RAM Advisor" https://www.crucial.com/store/advisor
sayfalarında filtrelemeler sonrası anakartıma uyumlu gösterilen bellekler, anakart üretici (MSI) sayfasında maalesef uyumsuz görünüyor.
İlginç olan şu ki; sistemde takılı bulunan F4-3600C18D-16GVK model kodlu bellek G.Skill RAM Configurator'de uyumlu görünürken MSI ana sayfasında uyumlu bellekler arasında değil. Sistemde tıngır mıngır çalışmaya devam ediyor.
Crucial'ın 3600Mhz CL16 BL2K8G36C16U4B model kodlu belleğini, elimdeki MSI MAG B550 Tomahawk ile oluşturacağım ikinci sistem için almak istiyorum. Bahsi geçen her iki bellek kiti de, zikredilen anakartların bellek uyumluluk listesinde yok.
G.Skill belleğin "alt zamanlamaları"nı biraz bızdıklamak istiyorum lakin anakart üreticisine göre uyumlu olmayan belleği kurcalamak tedirgin ediyor.
Ayrıca Crucial Ballistix'in bahsi geçen belleğini satın alıp MSI anakartlarla kullanıp hız aşırtanların olumlu yorumlarını newegg de okuyorum. Karasızlık girdabında dönüp duruyorum özetle.
Bu konuya dair bilgisi/tecrübesi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.
Peşin fiyatı 1289 TL; bu modelin gördüğüm en dip fiyatı. Newegg, Amazon fiyatı 180 dolar. İncehesap Hesaplı Şubat kampanyasına has sanırım, bence sıcak fırsat
https://www.incehesap.com/asus-tuf-gaming-b550-plus-wi-fi-gaming-anakart-fiyati-48588//
Selam;
Elimde;
- AirTies 5760 Air
- Zyxel VMG8623-T50B
- EdgeRouter X ER-X
cihazları var.
Airties'ı modem, EdgeRouter'ı yönlendirici ve Zyxel'i kablosuz erişim noktası olarak düşündüğüm senaryoda, kurulumda sıkıntı yaşamam sonrasında sizlere danışmak istedim.
- Airties'ı resetledim, Turk.net kullanıcı bilgileriyle kurulumu yaptıktan sonra cihazı önce köprü moduna aldım.
Daha sonra DHCP Sunucu seçeneğini kapalı hale getirdim.
Aynı bölümde yer alan "Yerel IP Konfigürasyonu"ndaki IP adresi kısmına dokunmadım?
İnterneti aldığım AirTies'ın 192.168.2.1 IP adres bloğundan mı devam etmeliyim yoksa EdgeRouter'ın 192.168.1.1 IP adres bloğuna göre mi yapılandırmalıyım AirTies modemi?
EdgeRouter arayüzünde sanırım DHCP'yi seçmeliyim?
AirTies modemin kurulumunu yaparken turk.net e ait kullanıcı bilgilerini girip kaydettim.
Modemi köprü moduna aldıktan sonra o bilgileri görebileceğim AirTies cihazındaki sekme ulaşılmaz oldu.
...
Yerel ağ yapılandırma hususunda, bilenler için basit gelebilecek konular benim gibi bilmeyenler için çileye dönüşebiliyor.
Youtube'da izlediğim 'yerli' anlatımlar yetersiz ya da anlatımda ciddi sıkıntılar mevcut. Yabancı kaynaklarda ise, (EdgeRouter özelinde) mevzunun modem ayağına neredeyse hiç dokunmadan dalış yapıyorlar.
Yerli anlatımlar yoğunlukla Modem-Access Point 'kablosuz' kurgusu üzerine yapıldığı için kafa karışıklığına sebep oluyor.
Bilen anlayan arkadaşlardan, özellikle de EdgeRouter kullanmış arkadaşların yardımını bekliyorum.
Herkese iyi forumlar
G.Skill Ripjaws V 16GB 3600MHz CL16 Bellek
|
Oyun Yayıncılarının Yeni Adresi: Trovo Live
|
|
|
Meslek: Editör, İçerik Üreticisi
İlgi Alanları: Oyun, Sinema, Teknoloji, Tarih
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 213
İkinci El Bölümü Mesajları: 12
Konularının görüntülenme sayısı: 10.407 (Bu ay: 380)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 64 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware