Hocam ingilizcemi daha iyi geliştirmek için Amerikada dil okulu araştırıyordum. Ama bir yandan da araba bakıyorum. Ya araba alıcam ya dil okuluna gidicem. İkisinden biri. Hayırlısı bakalım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
[Güncelleme 4] İşte benim öğrenme yöntemim! (3. sayfa)
-
-
Dil okuluna gitmen senin için daha faydalı olacaktır şahsi kanaatim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bugün gittim araba için anlaştım bile. Seat leon 2021 style 1.0 manuel. 231 den verdi. Kredi işleriyle falan uğraşıyorum. Dil okulu artık yalan oldu desem yeridir 😅
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam selamlar. Ben de aynı dertten muzdaribim. Unity öğrenmeye çalışıyorum. Ancak Türkçe kaynakların içerikleri o kadar dar ki artık yetmiyor. Bu yüzden hem kendi sitesinden hem de Youtube üzerinden öğrenmek istiyorum ancak İngilizce :)
Şu anlık tek amacım yabancı kaynakları sözlük yardımıyla da olsa anlamlı şekilde çevirip cümle kurabilmek.
Bende yaklaşık 2 haftadır sizin yönteminize yakın bir yöntem uyguluyorum.
Listen A Minute: Easier English Listening and Lesson Plans - Burada bulunan kısa metinleri çevirmeye çalışıyorum. Daha sonra tanıdığım kişilere çevirileri gösterip yanlışlarımı öğreniyorum.
American Stories in Easy English / American Stories in VOA Special English (ESL/EFL) (manythings.org) - Dinleme yapmak için burayı kullanıyorum.
Ayrıca sektör ile alakalı kanalları (Özellikle altyazısı olan) takip ediyorum.
Ask Gamedev - YouTube Örneğin burada bulunan videoları translate yardımıyla çevirmeye çalışıyorum. Ayrıca sektörle alakalı forumlarda takılarak o alana özel kelimeleri çıkartmaya çalışıyorum.
Ancak bunları düzenli yapmak çok zor gerçekten. Dediğiniz gibi ilerleme oluyor. Ben 2 haftalık ilerlememi şöyle bir değerlendirince doğru yoldaymışım gibi hissediyorum.
Ayrıca (1) İngilizce Türkçe Okuma Metinleri 1 - YouTube burada bulunan metin çevirilerinide izliyorum. Önce ben çeviriyorum, daha sonra videodaki kişinin çevirmesi ile karşılaştırıyorum. Şu anlık iyi gidiyor umarım daha iyi olacak :)
-
The planet is not owner electrical devils Yes, The owner of The planet is namely earth has only (for) helpful people
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berce -- 11 Temmuz 2021; 19:10:54 > -
Hocam işi biraz daha eğlenceli hale getirin. Sadece öğrenme odaklı en fazla 6 ay çalışırsınız. Daha sonrası inanılmaz sıkıcı oluyor. Mesela eğer unity öğrenmeye hevesliyseniz bununla ilgili podcast ler dinlemek daha akıllıca olacaktır.
Bir de yabancı kültüre meraklı olmak lazım. Mesela ilişkiler hakkında yayın yapan podcastler vardı ilgimi çekmişti. O insanların insan ilişkilerine bakış açısını anlamak hem zevk veriyor hem senin bakış açını geliştiriyor hem de ingilizceni.
Hala gramer öğrenmeye başlamadım. Ama yakın zamanda başlayacağım mutlaka. Çünkü bir cümle yazarken gramer in de gerekliliği hissediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X