Şimdi Ara

Güncelleme desteği kesilen Xiaomi, Redmi, POCO modelleri – Ocak 2025

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güncelleme desteği kesilen Xiaomi, Redmi, POCO modelleri – Ocak 2025
    Geçtiğimiz Ekim ayında yayınlanmaya başlayan Android 15, daha fazla cihaza ulaşmaya devam ediyor. Dolayısıyla üreticiler de Android 15 takvimlerini oluşturmaya başladı. Peki, bu takviminin yanı sıra güncelleme desteği hangi modeller için bitiyor? İşte Ocak 2025'te güncelleme desteği kesilen Xiaomi, Redmi, POCO modelleri…

Güncelleme desteği kesilen Xiaomi modelleri

Kaçıranlar için Xiaomi, günümüzde 2021 sonrası cihazlar için 4 yıl, 2023 sonrası cihazlar içinse 5 yıla kadar güncelleme desteği sunuyor. Bu politika tepe modeller için geçerli olurken, eski nesil telefonlara olan desteğin artık sonlandığını görüyoruz. Bunun bir nedeni donanım, bir diğer nedeni ise destek süresinin geride bırakılması. 

Xiaomi'nin EOS (Destek Sonu) listesi, kısa süre önce Mi 10S, Mi 10 Pro, Mi 10 Ultra, Mi 11 Lite 5G, MIX 4, Redmi Note 10T, Redmi Note 8 (2021), Redmi Note 10 5G ve Redmi Note 8 (2021) modelleri ile güncellendi. Listeye eklenen tüm telefonlara ise aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca Bkz.Xiaomi 16 sonunda uzun süredir beklenen bir özellikle karşımıza çıkacak

Xiaomi’nin EOS listesine eklenen telefonlar bundan böyle MIUIAndroid veya güvenlik güncellemelerini alamayacak. Ancak desteğin tamamen kesilmeyeceğini belirtmekte fayda var. Bu doğrultuda yeni MIUI ve Android güncellemelerinin yanı sıra yalnızca ciddi bir güvenlik açığı durumunda güncelleme alacaklar. Dolayısıyla kullanıcıların endişelenmelerine gerek yok diyebiliriz.

• Mi 10S 

• Mi 10 Pro

• Mi 10 Ultra

• Mi 11 Lite 5G

• MIX 4 

• Redmi Note 10T 

• Redmi Note 8 (2021) 

• Redmi Note 10 5G 

• Redmi Note 8 (2021)

Kaynak:https://trust.mi.com/misrc/updates/phone

• 2023 sonrası için 5 yılsa neden 2024'te çıkan Poco X6 Pro için 3 yıl Android, 4 yıl güvenlik güncellemesi verildiği belirtiliyor? Xiaomi yalnızca ana serisi için 5 yıl güncelleme desteği veriyor olabilir. Saçma sapan işler.
    "-e kadar" ibaresini bir TTNet bir de Xiaomi en iyi kullanıyor anlaşılan.

Kesse ne olacak? Ben cihazı aldığımda güncellemeyi iptal etmiştim, hala Android 10 kullanıyorum ve güncellemeyi hiç düşünmüyorum. Böylelikle cihazın performansı da hep aynı kalıyor. Yeni sürümler, performans vaadiyle gelir ama genellikle cihazda planlı eskitme uygular.

Hem de Android Market’teki uygulamalar, eski sürüm Android’lerle çalışma konusunda çok daha esnek. iOS olsa uygulama sorunu yaşanır. Güvenlik güncellemesi yapmamak dezavantaj olsa da rootsuz bir cihazın güvenlik güncellemesi yapılmamış olması yüzünden hacklendiğine bugüne kadar hiç şahit olmadım.. Bunun için birkaç farklı durumun birlikte yaşanması gerekiyor.. Cihazın rootlu olması, zararlı yazılım indirilmesi, o güvenlik sorununun kullanılması gibi birden fazla etken gerekli..

• 2023 sonrası için 5 yılsa neden 2024'te çıkan Poco X6 Pro için 3 yıl Android, 4 yıl güvenlik güncellemesi verildiği belirtiliyor? Xiaomi yalnızca ana serisi için 5 yıl güncelleme desteği veriyor olabilir. Saçma sapan işler.
    "-e kadar" ibaresini bir TTNet bir de Xiaomi en iyi kullanıyor anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 4 Ocak 2025; 12:32:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesse ne olacak? Ben cihazı aldığımda güncellemeyi iptal etmiştim, hala Android 10 kullanıyorum ve güncellemeyi hiç düşünmüyorum. Böylelikle cihazın performansı da hep aynı kalıyor. Yeni sürümler, performans vaadiyle gelir ama genellikle cihazda planlı eskitme uygular.

Hem de Android Market’teki uygulamalar, eski sürüm Android’lerle çalışma konusunda çok daha esnek. iOS olsa uygulama sorunu yaşanır. Güvenlik güncellemesi yapmamak dezavantaj olsa da rootsuz bir cihazın güvenlik güncellemesi yapılmamış olması yüzünden hacklendiğine bugüne kadar hiç şahit olmadım.. Bunun için birkaç farklı durumun birlikte yaşanması gerekiyor.. Cihazın rootlu olması, zararlı yazılım indirilmesi, o güvenlik sorununun kullanılması gibi birden fazla etken gerekli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ocak 2025; 23:44:6 >
  • Min13 pro.plus daha göndermediniz güncelleme 3 ay geçti üstünden meseleniz nedir biz cozemedik

• aynen kar?im aynen, android 10 için 1950 tane cve kaydı var, ki 25 tanesi kullanıcı etkileşimi gerektirmeyen ve cvss skoru 10 olan kritik şeyler, ama en iyisini siz bilirsiniz tabii ki.

• Bence Xiaomi en başta yazılım desteğini kestiği cihaz

Xiaomi 13 Ultra'dır

Note serisi ve birçok model şuan Hyperos 2 güncellemesi alırken halen 13 Ultra Hyperos 1 güncellemesiyle duruyor

Saçmalıkta çığır açıyorsun Xiaomi ??

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

O şekilde hacklenme ihtimali söylediğim gibi çok düşük. O güvenlik sorunlarını özellikle hedeflemek yerine, daha genel ve daha çok kullanıcıyı etkileyecek tipte saldırılar yapılır. Android 10 diyoruz.. 4 - 5 senelik yazılım.. Bu sürümü kullananları etkileşimsiz falan falan hedefleyecek web siteleri oluşturmak ya da uygulamalar yazmak günümüzde akıllıca değil. O yüzden oradaki problemlerin kullanılma ihtimali düşüktür.

Playstore dışında uygulama yüklememek zaten riski neredeyse sıfıra indirir

Etkilesimsiz mevzusunda, adam tam senin Android 10'unu etkileşimsiz hackleyecek web sitesini oluşturacak da sen o siteye gireceksin de.. Falan falan.. Olmayacak bir şey..

Böyle teorik bilgiler üzerinden her şeyi bildiğini sanmaktan vazgeçmeni tavsiye ederim.. Teorik farklı pratik farklıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 7 Ocak 2025; 10:10:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.