Şimdi Ara

(GÜNCELLENDİ)Gss borcum silinmiyor lutfen yardım(SS) BORCUMU ÖDEDİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar yarın tekrar gideceğim bu kez öğrenci belgemi götüreceğim eğer kabul etmezlerse başka hangi kuruma gidebilirim. Çok teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptankurt

arkadaşlar bende üni öğrencisi sayılırım fakat açık öğretimden.
    yaşım 25 altı işsizim bu borcu ödemek istemiyorum bende sildirebilirmiyim ?
    e-devletten öğrenci belgesi alıp sgk'ya git hocam. bildiğim kadarıyla açıköğretim de olsa normal bir üniversite öğrencisiyle tüm eşdeğer haklara sahipsin. gidip dene şansını, muhtemelen siliniyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 156b kullanıcısına yanıt
    Hocam örgün öğretimde okuyorum ve 25 yaş altındayım

• 837 lira borcum vardı sildiler sadece 327 lira borcum vardı birde vazgeçilen tutar yazıyor beş yüz küsür lira o nedir ? Yardımlarınız için çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 156b

e-devletten öğrenci belgesi alıp sgk'ya git hocam. bildiğim kadarıyla açıköğretim de olsa normal bir üniversite öğrencisiyle tüm eşdeğer haklara sahipsin. gidip dene şansını, muhtemelen siliniyordur

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam bugün gittim fakat hepsini silmediler şimdi ne yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: aNTIWIRUS

Merhaba hocam bugün gittim fakat hepsini silmediler şimdi ne yapabilirim?

Alıntıları Göster
    hocam senin durumunda bildiğim kadarıyla öğrenci olduğun zamanların borcunu sildirebiliyorsun. bir yıl mezuna kaldığında öğrenci kaydın olmadığı için ve 18'den büyük olduğun için babanın sigortası yerine gss yapmışlar sana, şimdi de onun ücretini istiyorlar. sanırım yapabileceğin bir şey yok ama biraz daha araştırmakta fayda var

• Öğrenci olmadığın dönemde çıkartılmışsa borç, örneğin 18 yaşında liseyi bitirirsin ancak 1 yıl mezuna kalıp 19 yaşında üniversiteye başlarsın, o zaman o 1 yıllık borcu sildiremezsin onlar da yapabileceklerini yapmış kalan borç bu kadardır. Eksik bilgi veriyorsun bence nasıl sildirebilirim diyorsun ama neden silmediklerini söylemiş olmaları lazım

• Eksik anlatmisim ozur dilerim ancak kalan borcu neden silmediler onu soylemediler. Neyse mecbur silinmez ise odeyecegiz ancak odemezsek yuklu faiz gelirmi ?

• Up

• ben 657 yim, ama bende de 800 küsür ödemem gözüküyor ödeyeceğiz mi?
  • Odemeyecem bakalim nereye kadar gidecek bu zulüm

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

Öğrenci olmadığın dönemde çıkartılmışsa borç, örneğin 18 yaşında liseyi bitirirsin ancak 1 yıl mezuna kalıp 19 yaşında üniversiteye başlarsın, o zaman o 1 yıllık borcu sildiremezsin onlar da yapabileceklerini yapmış kalan borç bu kadardır. Eksik bilgi veriyorsun bence nasıl sildirebilirim diyorsun ama neden silmediklerini söylemiş olmaları lazım

Yanlış. Konuyu açan arkadaşa da yazayım ona göre hareket etsin.

Erkekler için sınır olan 18 yaş yanılmıyorsam 20 yaşına çıkarılmıştı. Lise bittikten sonra hemen öğrenci olmadığım için ödediğim gss borçlarını bu yasayı göstererek "geri aldım."

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Suriyeli kadar değerin yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mofire

quote:

Öğrenci olmadığın dönemde çıkartılmışsa borç, örneğin 18 yaşında liseyi bitirirsin ancak 1 yıl mezuna kalıp 19 yaşında üniversiteye başlarsın, o zaman o 1 yıllık borcu sildiremezsin onlar da yapabileceklerini yapmış kalan borç bu kadardır. Eksik bilgi veriyorsun bence nasıl sildirebilirim diyorsun ama neden silmediklerini söylemiş olmaları lazım

Yanlış. Konuyu açan arkadaşa da yazayım ona göre hareket etsin.

Erkekler için sınır olan 18 yaş yanılmıyorsam 20 yaşına çıkarılmıştı. Lise bittikten sonra hemen öğrenci olmadığım için ödediğim gss borçlarını bu yasayı göstererek "geri aldım."

Alıntıları Göster
    Arkadaş 22 yaşında sizin dediğiniz yasa 10 Şubat 2016'dan sonra liseden mezun olanları kapsıyor. Tahminime göre 2014te liseden mezun oluyor 2014-2015 öğretim yılında mezuna kalıyor 2015 Eylül ayında da üniversiteye başlıyor yani silinmeyen borç 2014-2015 yılları arasında çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor -- 20 Aralık 2018; 10:54:22 >

• quote:

Arkadaş 22 yaşında sizin dediğiniz yasa 10 Şubat 2016'dan sonra liseden mezun olanları kapsıyor. Tahminime göre 2014te liseden mezun oluyor 2014-2015 öğretim yılında mezuna kalıyor 2015 Eylül ayında da üniversiteye başlıyor yani silinmeyen borç 2014-2015 yılları arasında çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Merhaba 2015 7 ayında mezun oldum ve 1 sene mezuna kaldıktan sonra eylül 2017 de üniversiteye girdim. Normalde hiç ödememem lazımdı diye düşünüyorum ama 1 sene mezuna kaldım diye yazmışlar bunları acaba bunun iadesi olmazmı ? Çünkü yasaya göre 25 yaş altı öğrencilerin bütün borcu silinecek diyorlar ?

• quote:

Ben 2015'te liseden mezun oldum hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.