Şimdi Ara

(GÜNCELLENDİ)Gss borcum silinmiyor lutfen yardım(SS) BORCUMU ÖDEDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düzenleme 4; merhaba bugün ziraat online işlemlerden borcumu yatırdım ancak borcum ödendimi teyit etmek istedim dekontlar herşey bende burada son durum var bu süreçte destek olduğunuz için teşekkürler...

Duzenleme 3; arkadaslar cok ozur dilerim anlatmayı unutmuşum ben lise bittikten sonra 1 sene mezuna kalmistim yetkili kiside ogrenci oldugum zamanların borcu silindi mezuna kaldigim zamanların borcu hala silinmedi. Tekrar özür dilerim eksik anlatım için.

Düzenleme 2 ; tekrar merhaba dostlar bugün lise mezuniyet belgesi ve üni öğrenci belgesini götürdüm borcumun bi kısmını sildiler. Geri kalanını nasıl sildirebilirim deyincede onu sildiremeszin onu ödeyeceksin dediler oysa 22 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim.kalan borcumu nasıl sildirebilirim.sgk müdürlüğü ancak bu kadar yaptı bundan sonraki adımım ne olabilir? Evde yanlızca babam sigortalı ve üstüne sadece bi ev bide dükkan var o da tek geçim kaynağımız.bilgi açısından yazdın bunları yardımlarınız için çok teşekkürler. Aşağıdaki güncel borcumun durumu..

Duzenleme ; Merhaba bugun gittim babam sigortali oldugu icin silmiyorlar neden diye sordugumda baban sigortalı o yüzden diyip duruyorlar. Ne yapacam bilmiyorum.

Merhaba sgk 25 yaş altı gss borclarının hepsini otomatik olarak silineceğini söylemişti ancak bugün e-devlete baktığımda hala borcumun oldugunu gördüm,konuyla ilgili nereye müracat edebilirim,800 küsür tlyi odemek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNTIWIRUS -- 19 Aralık 2018; 19:4:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hâla uni ogrencisiyim ve ona rağmen silinmedi

• Üniversitede okuyan bir öğrenci 25 yaşını geçerse her ay 53 TL GSS prim borcu ödemesi gerekir.

25 yaşını doldurduysan geçmiş olsun. doldurmamışsan öğrenci belgen ile birlikte sgk'ya gidip borcunu sildirebilirsin.
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Gidiyorum ama diyorki öğrenci olmadığın zamanlarda ki borcunu ödeyeceksin sadece (1 sene mezuna kaldım ve yaş 25in altında)

• aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    => Lisede okuyan öğrenciler 20 yaşına kadar
    => Üniversite okuyan öğrenciler ise 25 yaşını geçmemiş olması kaydıyla GSS prim borcu ödemez.
    => Üniversitede okuyan bir öğrenci 25 yaşını geçerse her ay 53 TL GSS prim borcu ödemesi gerekir. Öğrenci sigortası yaş sınırı bu şekildedir!
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

=> Lisede okuyan öğrenciler 20 yaşına kadar
    => Üniversite okuyan öğrenciler ise 25 yaşını geçmemiş olması kaydıyla GSS prim borcu ödemez.
    => Üniversitede okuyan bir öğrenci 25 yaşını geçerse her ay 53 TL GSS prim borcu ödemesi gerekir. Öğrenci sigortası yaş sınırı bu şekildedir!
    Anladım fakat ben liseden mezun olunca 1 yıl okula gitmedim o dönem yazılan borçlarımı silmiyorlar. Ne yapabilirim ?

o dönem için sgkya gitmeniz gerekebilir. ya da telefondan arayın durumu anlatın. kayıtlara bakarlar eğer varsa silinir zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

o dönem için sgkya gitmeniz gerekebilir. ya da telefondan arayın durumu anlatın. kayıtlara bakarlar eğer varsa silinir zaten
    Çok teşekkürler umarın silerler

• arkadaşlar bende üni öğrencisi sayılırım fakat açık öğretimden.
    yaşım 25 altı işsizim bu borcu ödemek istemiyorum bende sildirebilirmiyim ?
  • Gidip şubeye söylemen gerekiyor. Benim 1000 liranın üstünde borcumu silmişlerdi. Üstelik o ara öğrenci de değildim sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun olursa acile gıdersınız.bende gss yı hiç ödemedim
  • Şu insanların düştüğü duruma bak yazık. Ulan bu ülke ne olduda bu duruma düştü be. İşsiz insandan sağlk sigortası adı altında para almak niye?
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    Hayır. Silmesi için belge şart

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Korsan kullanıcısına yanıt
    Varsa belge aynen. Veya onların sistemde kayıtlı olabilecek veriler de olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SGK'ya gidin hemen hallediyorlar öğrenci belgeni götür. Ben bilmeden 400 tl ödemiştim öğrenciyken ödenmediğini bilmiyordum daha sonra bi 300 tl kadar da birikmiş vardı öğrenci belgemle gittim 300 tl borcu anında sildiler ödediğim 400 tlyi de bankaya geri yatırdılar 15 gün sonra.
  • skyfor kullanıcısına yanıt
    Ne zaman gittiniz ve hangi sgk ya gittiniz soylermisiniz ? Yada fark ediyormu ?

• Merhaba bugun gittim babam sigortali oldugu icin silmiyorlar neden diye sordugumda baban sigortalı o yüzden diyip duruyorlar. Ne yapacam bilmiyorum.

3 sene oldu ancak durum aynı şekildeydi öğrenci olduğum sistemde gözükmediği için borç birikmişti bizimkiler de bilmeden ödemiş ondan sonra biraz daha borç birikmiş sonra böyle bir olayın olduğunu öğrendik öğrenci belgemle gittik mersin sgkya hem mevcut borç silindi hem de öğrenci olduğum halde sistemde yanlışlık olduğu için ödediğimiz parayı da geri aldık. Zaten babanın üzerinden yararlandığın için borç siliniyor öğrenciysen 25 yaşına kadar babanın üzerinden sigortalı olabiliyorsun tamamen gittiğiniz yerin iş bilmezliği sgkya dilekçe ile başvurun veya daha bilgili biriyle görüşmek istediğinizi söyleyin. Kesinlikle kendi sistemlerinin sorunu.

Edit: GSS silinmesi için 25 yaş altında öğrenci olmak yetmiyor, anne-babanın sosyal güvencesi yoksa 25 yaşın altında öğrenci olduğun takdirde yine de gss primi ödemek gerekiyor. Yani zaten borcun silinmesi için babanın sigortalı olması lazım yaptıkları işe bak il müdürlüğüne falan git dilekçe yaz dediğim gibi silmek zorundalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor -- 15 Aralık 2018; 1:59:39 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.