Şimdi Ara

Günde 5 saat uyumak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
3.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Meshhead

Ben gece oturamazsam deliririm. Gece kadar güzel şey mi var ya. Maksimum 5 saat uyuyorum kışın.

Kışın gece oturmak gerçekten zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün 6 saat uyudum normalde yatsam bi 10 saat uyurdum.6 saat uyumama rağmen hiç uykulu felan değildim, girdiğim bütünleme sınavından da çok iyi bi şekilde geçtim.Bu sistemi ben sürekli uygulamayı düşünüyorum, uygulayabilirsem + ve -lerini daha sonra konu açarak iletirim.
  • Keşke yapabilsek.Doktorlar sabah 6 da vücudun metabolizmasının harekete geçtiğini söylüyorlar.Gece 11 de de yavaşlamaya geçiyormuş sanırıım.11-6 arası uyku en iyisi bence.
  • 4-5 saat uyudum ilk dönem boyunca sıkıntı olmadı bende alışınca uykunda olmuyor
    Tek kötü yanı az uyuyanlar daha çok yaşıyormuş
  • uyudukça uykun gelir . 5 saat uyuyup artı kaylule yaparsan 20-30 dakika 7-8 saat uyumuş gibi olursun.

kaylule sünettir. ispanya yunanistan ve araplarda kaylule uykusu yapsınlar diye tatildir. kaylule güneş doğduktan 45 dk sonrası ile akşama 45 dk kala vakitleri arasında uyumaktır. 30 dk kaylule 2 saatlik gece uykusuna bedeldir.

ALINTIDIR.

Kaylüle (öğle ) uykusu

kaylüle(öğle uykusu

“Öğleyin kaylule yapınız. Muhakkak şeytanlar öğle vaktinde kaylûle yapmazlar.” (Müslim)

.
    Kaylule, öğle vakti uyumak demektir. Öğleye doğru kaylule yapmak, gün ortasında 20 – 30 dakika uyumak sünnettir. (Mevahib-i ledünniyye)

Tıpçıların da üstadı Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi vessellem) öğle namazını kıldıktan sonra, bir miktar uyur, ‘kaylule’ yapardı. (Velâ yedaul-kàileh) Kaylûle uykusu denilen gündüz uykusunu terk etmemeyi de tavsiye eden Peygamber Efendimiz buyurmuşlardır: “Öğleyin kaylule yapınız. Muhakkak şeytanlar öğle vaktinde kaylûle yapmazlar.” (Müslim)

Kaylûle yapan insan, bir sünneti ihya ettiği gibi aynı zamanda dinç olur, gece namazlarını, teheccüdü veya sabah namazını kılacak gücü kendine bulur.

Öğle uykusu vücuda ne gibi yararlar sağlar?
    Günümüzde bu konuda yapılan ciddi araştırmalardan bazıları:

* Kaylule uykusu kalbe, dimağa ve vücuda dinçlik, sıhhat ve kuvvet kazandırır
    .
    * Yorgunlukları giderir.
    * Öğlen uykusu (kaylûle) hafızayı koruyor,
    * Zihinsel yorgunluk giderir,
    * İş kazalarını azaltır,
    * Uzun zamanlı olarak stres giderir ve ömrü uzatır,
    * Verimli çalışma ve işe odaklanma sağlar.
    * Gizli bir enerji kaynağıdır
    * yüzde 37 kalp hastalıkları riskini azaltıyor.
    * Öğle uykusu şeker ve kalbe iyi geliyor.

Kaylûlenin yararları saymakla bitmiyor.

Peygamberimizin tavsiyesi dünyaya moda oldu

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in yüzyıllar öncesinden sağlık için yaptığı tavsiye, günümüzde önce işyerlerinde, şimdi de üniversitelerde moda oldu..

Öğle saatlerinde kişilerin yaşadığı yorgunluğu engellemek için uygulanan bu yöntem; insanların, uyuşuk bir şekilde çalışacaklarına, uykularını almış dinç bir şekilde çalışmaları ve daha verimli olmalarını sağlar.

Tavsiye edilen formül ise; 5-6 saat gece uykusu + 30 dakîka öğlen uykusu ki 2 saate bedeldir.

1400 senelik bir uygulama ancak günümüzde dünya çapında fark edilebildi..

Tıbb-ı Nebevîyi modern tıp tasdik ediyor:
    Hatırlasanız geçtiğimiz şubat ayında ülkemizde de gazetelere yansımıştı..

* Bugün Japonya’da, öğle uykusu kanunî bir mecburiyet haline getirilmiş. Hatta bunun için özel ikramiye verilmektedir.
    * Kaylûle şimdi Fransa’da da devlet eliyle uygulamaya konuldu. 7 milyon Euro kaynak ayrıldı..
    * Çoğu Akdeniz ve Güney Amerika ülkesinde uygulanıyor.
    * Almanya'nın değişik bölgelerinde açılan yaklaşık 200 uyku merkezi Almanya uyku araştırma ve uyku hekimliği birliği bu konuda çalışmalarına devam ediyor..

* Indiana Üniversitesi'nde öğrenciler şekerleme kulübü kurarlar. Üniversitede bir oda ayarlarlar. Üye olan öğrenciler öğlen vaktinde gelir bir miktar uyurlar. Derslerde verimi, beyni dinlendirmesinin yanı sıra öğrenme yeteneğini de artırdığı için profesörler de destek olmakta..

Güzel dînimizde Kaylûle denilen öğle uykusu, şekerleme, kestirme; şimdi bilim çevrelerinde ve batı dünyasında “After-dinner nap”, “Siesta” vb. isimlerle isimlendirilmekte..

Kaylûle neden ihtiyaç!..
    Gün içerisinde iki kez vücut ısısı düşer.
    Birisi sabaha karşı 03.00 sıralarında, diğeri ise öğleden sonra 14.00- 15.00 saatleri arasında olur. İnsanların öğle yemeğinin ağırlığına bağladığı bu rehavet dönemi, aslında vücudun uykuya en meyilli olduğu saat dilimidir.

Peygamberimizin (sav) asırlar önce (kaylûle) öğle uykusunu tavsiye ettiği ve uyguladığı düşünülürse, modern ilmin, bu konuda da İslam’ı 14 asır geriden takip ettiği görülecektir.
    Söyler misiniz kim önde gidiyor!...
    İslâm mı, günümüz bilimi mi?...

• Uykunu 1.30 dakikalık şekilde ayarla.Örneğin 1 de uyursan 4:30 yada 6 da kalk diğer türlü rem döneminde olduğun için bütün gün yordun olarak dolanırsın
  • 6 saat iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

uyudukça uykun gelir . 5 saat uyuyup artı kaylule yaparsan 20-30 dakika 7-8 saat uyumuş gibi olursun.

kaylule sünettir. ispanya yunanistan ve araplarda kaylule uykusu yapsınlar diye tatildir. kaylule güneş doğduktan 45 dk sonrası ile akşama 45 dk kala vakitleri arasında uyumaktır. 30 dk kaylule 2 saatlik gece uykusuna bedeldir.

ALINTIDIR.

Kaylüle (öğle ) uykusu

kaylüle(öğle uykusu

“Öğleyin kaylule yapınız. Muhakkak şeytanlar öğle vaktinde kaylûle yapmazlar.” (Müslim)

.
    Kaylule, öğle vakti uyumak demektir. Öğleye doğru kaylule yapmak, gün ortasında 20 – 30 dakika uyumak sünnettir. (Mevahib-i ledünniyye)

Tıpçıların da üstadı Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi vessellem) öğle namazını kıldıktan sonra, bir miktar uyur, ‘kaylule’ yapardı. (Velâ yedaul-kàileh) Kaylûle uykusu denilen gündüz uykusunu terk etmemeyi de tavsiye eden Peygamber Efendimiz buyurmuşlardır: “Öğleyin kaylule yapınız. Muhakkak şeytanlar öğle vaktinde kaylûle yapmazlar.” (Müslim)

Kaylûle yapan insan, bir sünneti ihya ettiği gibi aynı zamanda dinç olur, gece namazlarını, teheccüdü veya sabah namazını kılacak gücü kendine bulur.

Öğle uykusu vücuda ne gibi yararlar sağlar?
    Günümüzde bu konuda yapılan ciddi araştırmalardan bazıları:

* Kaylule uykusu kalbe, dimağa ve vücuda dinçlik, sıhhat ve kuvvet kazandırır
    .
    * Yorgunlukları giderir.
    * Öğlen uykusu (kaylûle) hafızayı koruyor,
    * Zihinsel yorgunluk giderir,
    * İş kazalarını azaltır,
    * Uzun zamanlı olarak stres giderir ve ömrü uzatır,
    * Verimli çalışma ve işe odaklanma sağlar.
    * Gizli bir enerji kaynağıdır
    * yüzde 37 kalp hastalıkları riskini azaltıyor.
    * Öğle uykusu şeker ve kalbe iyi geliyor.

Kaylûlenin yararları saymakla bitmiyor.

Peygamberimizin tavsiyesi dünyaya moda oldu

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in yüzyıllar öncesinden sağlık için yaptığı tavsiye, günümüzde önce işyerlerinde, şimdi de üniversitelerde moda oldu..

Öğle saatlerinde kişilerin yaşadığı yorgunluğu engellemek için uygulanan bu yöntem; insanların, uyuşuk bir şekilde çalışacaklarına, uykularını almış dinç bir şekilde çalışmaları ve daha verimli olmalarını sağlar.

Tavsiye edilen formül ise; 5-6 saat gece uykusu + 30 dakîka öğlen uykusu ki 2 saate bedeldir.

1400 senelik bir uygulama ancak günümüzde dünya çapında fark edilebildi..

Tıbb-ı Nebevîyi modern tıp tasdik ediyor:
    Hatırlasanız geçtiğimiz şubat ayında ülkemizde de gazetelere yansımıştı..

* Bugün Japonya’da, öğle uykusu kanunî bir mecburiyet haline getirilmiş. Hatta bunun için özel ikramiye verilmektedir.
    * Kaylûle şimdi Fransa’da da devlet eliyle uygulamaya konuldu. 7 milyon Euro kaynak ayrıldı..
    * Çoğu Akdeniz ve Güney Amerika ülkesinde uygulanıyor.
    * Almanya'nın değişik bölgelerinde açılan yaklaşık 200 uyku merkezi Almanya uyku araştırma ve uyku hekimliği birliği bu konuda çalışmalarına devam ediyor..

* Indiana Üniversitesi'nde öğrenciler şekerleme kulübü kurarlar. Üniversitede bir oda ayarlarlar. Üye olan öğrenciler öğlen vaktinde gelir bir miktar uyurlar. Derslerde verimi, beyni dinlendirmesinin yanı sıra öğrenme yeteneğini de artırdığı için profesörler de destek olmakta..

Güzel dînimizde Kaylûle denilen öğle uykusu, şekerleme, kestirme; şimdi bilim çevrelerinde ve batı dünyasında “After-dinner nap”, “Siesta” vb. isimlerle isimlendirilmekte..

Kaylûle neden ihtiyaç!..
    Gün içerisinde iki kez vücut ısısı düşer.
    Birisi sabaha karşı 03.00 sıralarında, diğeri ise öğleden sonra 14.00- 15.00 saatleri arasında olur. İnsanların öğle yemeğinin ağırlığına bağladığı bu rehavet dönemi, aslında vücudun uykuya en meyilli olduğu saat dilimidir.

Peygamberimizin (sav) asırlar önce (kaylûle) öğle uykusunu tavsiye ettiği ve uyguladığı düşünülürse, modern ilmin, bu konuda da İslam’ı 14 asır geriden takip ettiği görülecektir.
    Söyler misiniz kim önde gidiyor!...
    İslâm mı, günümüz bilimi mi?...

Öğlen uyumam çok zor. Ama denemek lazım genede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• insan günde 7-8 saat uyumalı.5 saat uyursan bir müddet sonra kronik uykusuzluk yaşarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyku problemi çekenlerle ilgili ve süre sorunu yaşayanlarla ilgili şöyle bişey var

brain hack

işine yarayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay Snitzel -- 25 Ocak 2013; 23:34:44 >
  • Hergun 6 saat uyuyorum 5 saat yetmez eger insansan 6 saat uykuya alismak icinde min.1 sene kalkman lazim ki mecbur olmadigin surece imkansiz ama ben mecburum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alışana kadar rahat 2-3 kavanoz kahve biter herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeremre42

Kaç gündür uyanirken ne kadar çok uyuyorum hayat boşa gidiyor diyorum. Artık ikinci dönemden itibaren 5 saat uyumaya karar verdim. Yapan var mı? Aradaki süreyi ders çalışarak geçirmeyi planlıyorum.

Erdal Demirkıran'ın SADECE APTALLAR 8 SAAT UYUR adlı kitabını oku...Tatilde bitirirsin artık...

http://www.erdaldemirkiran.com/en-metinler-24-7-4-Sadece_Aptallar_8_Saat_Uyur.html

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.