Şimdi Ara

Gündüz Fotoğraf Çekimi Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Nikon D5000 var makine olarak ( orijinal kitiyle, ekstra bir lens vs almadım); bilirsiniz çok üst düzey bir makine değil slr makinelerde giriş-orta segmentte bir makine.

Birkaç tavsiyeye ihtiyacım var, internetten uzmantv videolarını izledim diyafram ve enstantane ayarlarıyla ilgili olarak ancak yine de sormadan geçmek istemedim;

- Hava güneşli , öğlen saatleri diyelim, diyafram ve enstantane ayarları hakkında ne önerirsiniz? Ayrıca ISO değerleri , flash vb hakkında ne yapmalı?
    - Aynı sorunun hava biraz daha bulutlu olduğu anlardaki versiyonunu da merak ediyorum.

Belirtmem lazım sanırım çekeceğim fotolar muhtemelen boğaz ,vapurlar ve insan temalı olacak? makineyi M (Manuel) mi yoksa A(Diyafram) veya S (Enstantane) modunda mı kullanmam daha uygun gelir? Çektiğim insan fotolarında arka planın flulaşması açıkçası işe biraz daha güzellik katacaktır diye düşünüyorum şu şekilde yani;

Kızı tanımıyorum ama anlatmak istediğim fotoğraflardan insan çekimlerinin şu şekilde olmasını istiyorum biraz;

Evet yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum, ayrıca şu da var tek olay diyafram ya da enstantane değildir elbet d5000 bazlı olarak diğer ayarlarda da yardım edecek biri olursa şimdiden teşekkür ediyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeStAn_YaZaNvidia -- 17 Nisan 2011; 13:28:40 >

• ISO'yu olabildiğince düşür veya en az kirlilik hangisinde oluyorsa onu terchi et, kamerayı P'de kullan. Bu ayar, diyafram aralığı ve pozlandırma süresini kendiliğinden ayarlar. Fotorğaflara derinlik vereceğinde de ayarı S'ye al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

ISO'yu olabildiğince düşür veya en az kirlilik hangisinde oluyorsa onu terchi et, kamerayı P'de kullan. Bu ayar, diyafram aralığı ve pozlandırma süresini kendiliğinden ayarlar. Fotorğaflara derinlik vereceğinde de ayarı S'ye al.

Manuel elle ayarlama yapma mı diyosun yani, derinliği ayarla makine de diğer ayarı otomatik yapsın? Hımm ben hep manuelle kendim bir ayar bulmaya çalışıyodum enstantane ve diyafram açısından. S modu enstantane, bunu kendim ayarladığımda makine otomatikman bir diyafram belirliyor haklısın. Eğer ışık durumu parlak olursa da ona göre biraz düşürürüm diyafram aralığını o halde.

aslında bana en efektif sonucu alabileceğim manuel ayarlar lazımdı ama olmadı dediğin gibi yapar diyaframı makineye bırakır kendim derinliği ayarlarım.

• bende amatör olarak fotograf çekiyorum. size bilgi veremem ama yaklaşık olarak 1 ay boyunca günde 1 - 2 saat araştırarak terimleri, ne ne iş yapar onları araştırdım. araştırdıkça onları uygulamaya çalışarak pratiğe dökmeye çalıştım.

güzel fotograf çekeyim ve o bir anda olsun demek olmaz. el alışkanlığı ve göz alışkanlığı gerekiyor.

istanbuldaysanız lale çekmekle başlayabilirsiniz her taraf cok güzel çiçeklerle doldu.
  • P ayarında yapacağın ayarlarla kamerayı zatan yarı manuel kullanacaksın. Yalnızca ışığı ayarlamada üzerinden yük gidecek, bu da sana hız kazandırır, fotoğrafları daha kaliteli yapar. Tam manuel ayarları yalnızca panaromik fotoğraflar çekerken kullan (Fotoğrafları birleştirdiğinde ışık farkı olmaması için). Hareketli fotoğraflarda pozlandırma süresini, derinlik gerektiren durumlarda da diyafram aralığını kendin ayarlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 17 Nisan 2011; 14:11:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemrek

bende amatör olarak fotograf çekiyorum. size bilgi veremem ama yaklaşık olarak 1 ay boyunca günde 1 - 2 saat araştırarak terimleri, ne ne iş yapar onları araştırdım. araştırdıkça onları uygulamaya çalışarak pratiğe dökmeye çalıştım.

güzel fotograf çekeyim ve o bir anda olsun demek olmaz. el alışkanlığı ve göz alışkanlığı gerekiyor.

istanbuldaysanız lale çekmekle başlayabilirsiniz her taraf cok güzel çiçeklerle doldu.

haklısın, fotoğraf işinde ben yaptım oldu diye birşey yok, anlık yakalama meselesi. o an ayarların uygundur, basarsın deklanşöre ve çok güzel bir foto yakalarsın ama benim olayım amatör fotoğrafçılık yada çiçek böcek gibisinden bişey değil. sadece belirli günlerde kullanabiliyorum makineyi ödünç alarak onda da çok geliştirme fırsatım olacağını sanmam. zaten ben de uzmantv falan gibi şeyleri izledim, enstantane nedir, diyafram nedir falan biliyorum ama yine de ne kadar bilgi o kadar iyi mantığıyla sormaya araştırmaya devam

• quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

P ayarında yapacağın ayarlarla kamerayı zatan yarı manuel kullanacaksın. Yalnızca ışığı ayarlamada üzerinden yük gidecek, bu da sana hız kazandırır, fotoğrafları daha kaliteli yapar. Tam manuel ayarları yalnızca panaromik fotoğraflar çekerken kullan (Fotoğrafları birleştirdiğinde ışık farkı olmaması için). Hareketli fotoğraflarda pozlandırma süresini, derinlik gerektiren durumlarda da diyafram aralığını kendin ayarlarsın.

Teşekkürler, bunu not olarak alıyorum. Haklısın hız kazandırma açısından önemli, bazen manuel ayarlarda acaba şöyle çeksem nasıl olur falan derken çekeceğim anı kaçırıyorum
    "Hareketli fotoğraflarda pozlandırma süresini, derinlik gerektiren durumlarda da diyafram aralığını kendin ayarlarsın." şu kısım önemli benim için gerçekten.

• Rica ederim. Fotoğrafçılıkla ilgili terimleri araştırırken teknikleri de araştırmanı öneririm. Altın nokta ilk aklıma gelen. Sonra karşıtlık falan var, başlangıç için önemli olan ama teoride ne kadar iyi bilirsen bil, fotoğraf çekmedikçe kendini geliştiremezsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.