Şimdi Ara

güneş enerji sistemi ile kalörifer sistemi birleşimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
11.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım.
    bazı sorularım olacak eğer gerekli cevapları bilgi birikimine sahip arkadaşlardan alabilirsem göneş enerji paneli kullanarak kalörifer tesisatına sıcak su sağlıyabileceğimi düşünüyorum.
    malum göneş enerjisi ile sıcak su temini kışın zor olmakta ama bu sorunu şu şekilde aşabilirmiyiz?
    güneş enerji penelinin üzerine 12 voltluk araba ampüllerini yerleştirsek malum bunlar az enerji ile ışığın yanı sıra ısı enerjiside açığa çıkarıyor. g.e.paneli bu ısıyı emerek bünyesindeki suyu ısıtıp kalörifer sistemine verirse evin ısınmasında ne derece katkı yapar.
    soru 1-) 12 voltluk bir araba ampülü bir gün boyunca yansa nekadar elektirik tüketir (ısınan su devir daim yaptığında belli bir miktar soğuyacaktır ama tamamen soğumayacağı için 24 saat çalışmayacaktır )ve ortaya çıkan ısı müktarı nekadardır.
    soru 2-) bir güneş enerji paneline kaç adet ampül döşenebilir.
    soru 3-) 10 metre petekte kaç litre su bulunur ve bu suyu güneş enerji paneli tekrar gerekli ısıya zamanında getirebelirmi?
    gibi aklımda bir kaç soru var belki burada yardımcı olacak bilgi birikimine sahip arkadaşlar vardır diye düşünerek yazdım.
    benim ev 95-90 m2 civarı ısı yalıtımıda oldukça iyi senede bir ton kömür yakıyorum ve üç oda ısıtıyorum amma akşamları bu odalardan birinde tahmini 6 saat kadar tüplü soba yakıyorum(bir kışta 5 tüp bitiriyorum) eğer bu sistemi ayağa kaldırabilirsem benim için aliyyül ala olur soba kova tüp kül boru temizleme dertlerine son inşallah haa elektirik masrafı içinde bir takım projelerim var ama daha erken tam oluşmadı fikirler.ilerde onuda çözeriz inşallah sırf vatana millete fayda olsun.

• Enerji bir dönüşümdür ve siz ampulu elektrik enerjisini kullanarak yakacaksınz,bu arada enerjide kayıpta var.Sonra ışık enerjisine dönüşen enerjiyi paneller aracılıgı ile suya ileteceksinizki burada kayıp daha çok.Buradanda sıcak su alacaksınız.Onun yerine elektrikli şohben takın iş bitsin.yada güneş enerji sistemine 2000 wattlık bir resistans ilave edin ,güneş yetersiz kalınca devreye girer,daha az tüketim olur.
  • Belim ağrıdığı için uzun uzun yazamayacağım, acayip ağrıyor kusura kalmayın..

Ancak güneş enerjisi ile çatıya depo koyup orada direk güneş ile su ısıtma sanırım tarih oldu artık. Artık çatıya sadece pğanller döşeniyor, sonra ısıtma soğutma falan ne yapılacaksa oyle yapılıyor. Tam anlatamadığımı biliyorum ama aşağıdaki linklere bir göz atın derim;

http://www.viessmann.com/com/en/products/Domestic_hot_water_cylinders.html burada sıcak su kaynağının değişik kaynakların birleştirilmesi ile elde edilebilinecek isstemler var

http://www.viessmann.com.tr/tr/products/Solar-Systeme.html

• ilginiz için teşekkür ederim. geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meyzaga

merhaba,
    foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım.
    bazı sorularım olacak eğer gerekli cevapları bilgi birikimine sahip arkadaşlardan alabilirsem göneş enerji paneli kullanarak kalörifer tesisatına sıcak su sağlıyabileceğimi düşünüyorum.
    malum göneş enerjisi ile sıcak su temini kışın zor olmakta ama bu sorunu şu şekilde aşabilirmiyiz?
    güneş enerji penelinin üzerine 12 voltluk araba ampüllerini yerleştirsek malum bunlar az enerji ile ışığın yanı sıra ısı enerjiside açığa çıkarıyor. g.e.paneli bu ısıyı emerek bünyesindeki suyu ısıtıp kalörifer sistemine verirse evin ısınmasında ne derece katkı yapar.
    soru 1-) 12 voltluk bir araba ampülü bir gün boyunca yansa nekadar elektirik tüketir (ısınan su devir daim yaptığında belli bir miktar soğuyacaktır ama tamamen soğumayacağı için 24 saat çalışmayacaktır )ve ortaya çıkan ısı müktarı nekadardır.
    soru 2-) bir güneş enerji paneline kaç adet ampül döşenebilir.
    soru 3-) 10 metre petekte kaç litre su bulunur ve bu suyu güneş enerji paneli tekrar gerekli ısıya zamanında getirebelirmi?
    gibi aklımda bir kaç soru var belki burada yardımcı olacak bilgi birikimine sahip arkadaşlar vardır diye düşünerek yazdım.
    benim ev 95-90 m2 civarı ısı yalıtımıda oldukça iyi senede bir ton kömür yakıyorum ve üç oda ısıtıyorum amma akşamları bu odalardan birinde tahmini 6 saat kadar tüplü soba yakıyorum(bir kışta 5 tüp bitiriyorum) eğer bu sistemi ayağa kaldırabilirsem benim için aliyyül ala olur soba kova tüp kül boru temizleme dertlerine son inşallah haa elektirik masrafı içinde bir takım projelerim var ama daha erken tam oluşmadı fikirler.ilerde onuda çözeriz inşallah sırf vatana millete fayda olsun.

selam arakdaşım
    senini bu projeni bi aralar bende çok düşündüm tabi bunu mersindeki ev için düşünmüştüm sen kömür felan yaktığına göre sanırım daha soğuk bi bölgedesin bu durumda randıman alabilirmisin bilemiyorum
    sorularaına gelince güneş enerjisi panelleri ebatları ortalama 90*190 100*200 cm gibi bu üzeye istediğin kadar ampul döşeyebilirsin aralıkları ve mesafeler sana kalmış bişi 2. sorun yurt genelinde yüksekliği 60 cm olan radyatörler kullanılır ve bunlar metri 5,6 lt kadar su alır sen 10 mt kullanıcaksan buda 56 lt eder
    ve borularda ki sularıda hesaplamak gerekir, bu sistemi gerçekleştirirsen paylaşmanı beklerim ayrıca başka sormak istediğin hususlar olursa bilgim dahilince paylaşmayı isterim saygılarımla başarılar...

• arkadaşlar mesajımı hortlattım kusura bakmayın.
    evim 3 oda 1 salon+müştemilat
    2 oda ve salona 160 cm lik
    banyo ve mutfağa 60 cm lik toplamda 6 mt lik petek döşettim.combi veya kömürlü kalörifer sobası yerine konyada yerel bi firmanın ürettiği kovalı sobaya arkadaşın biri bakır boru döşedi ( sobanın içine kovanın oturduğu alanın çevresine sarmal şekilde) ve bu boruları araya devirdaim pompası yerleştirerek peteklere bağladı. 2,5 aydır yakıyorum memnunum her yer ısınıyor. ve hesaplı hem döşeme maliyeti hem yakıt maliyeti olarak.
    evin cephesi güney ,batı ve kuzey olmak üzere üç cephe yaklaşık 90 m2 tahmini bu kışın yakıt mliyeti 1.5 ton*380.00=570.00TL
    bilgilerinize sunmak istedim.
    saygılarımla..
  • Bu forumda ingiliz malı şömine sobalı kalorifer sistemlerini anlatan yazıları hatırladım. Bu sizin yaptğınız kovalı soba içine bakır boru dolaşımı...borudaki ısınan suyun radyatörlere pompalanması ....Çok pratik, mantıklı, ucuz bir çözüm...Bacadan uçup giden sısyı sıcak suya aktarıp evin içinde daha uzun süreli muhafaza etmek...En basit kalorıfer sistemi...İnşallah sobalı evlerde yaygınlaşır....Hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 14 Ocak 2010; 16:17:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.