Bilmiyorum daha önce gündeme geldimi Benim aklımda böyle bir fikir var. Öncelikle şunu bilmem lazım, Güneş enerjili su ısıtma sistemi -(eksi) kaç dereceye kadar kaç derece suyu ısıtabiliyor? Sonra ise eğer sistemden istediğimiz ısıyı elde edebilirsek, sistemde 100 200 litre yerine 10 litrelik bir depo koyup, deponun su giriş çıkışını kombiye bağlarsak, kombinin devirdaimi bu suyu cevirebilir mi? Eğer çevirebilirse en azından gündüzleri bir miktar, tasarruf edebiliriz..
Diğer bir alternatif konu yerden ısıtma, Kombiyle yerden ısıtma sistemi verimli olur mu? 100 m2 bir üst kat dairenin yerden ısıtma döşeme maliyeti ne kadar tutar? Eskişehir için
Petek sisteminde dolaşımdaki su 80-90 derece olması gerekirken yerden ısıtmada 40 derece yeterlidir.Dediğiniz gibi bunu güneş enerjisi sistemi ile birleştirilmesi halinde ciddi manada kar sağlanabilir ki bu konuda çok çok gerideyiz füzyon reaktörleri üzerinde çalışıyor amerikalılar
quote:
Orijinalden alıntı: burak kenan
Petek sisteminde dolaşımdaki su 80-90 derece olması gerekirken yerden ısıtmada 40 derece yeterlidir.Dediğiniz gibi bunu güneş enerjisi sistemi ile birleştirilmesi halinde ciddi manada kar sağlanabilir ki bu konuda çok çok gerideyiz füzyon reaktörleri üzerinde çalışıyor amerikalılar
Bilmemiz gereken Güneş enerji su ısıtıcının eksi kaç deredecelik ortamda yada ne kadar güneşte suyu ısıtabildiği. Sonuçta yerden ısıtma bile yapsak yinede Güneşi kullanmak şu anki tüketimi %60-70 gibi azaltacaktır.
Madem güneş enerjisini beceremedik diyelim peki şuna ne dersiniz? 15 lt kapasiteli elektrikli bir termosifon, bunu kurup giriş çıkış bağlantılarını kombiden gelen borulara bağlıyoruz, kombimiz suyu 30 dereceye kadar ısıtacak sonra o su termosifona gidecek termosifon bu suyu 40-45-yada ihtiyacınız olan ısıya kadar ısıtıp peteklere gönderecek yani karma bi sitem olacak. Acaba tüketimi aza indirir mi veya teknik olarak mümkün mü? Termosifon fiyatı gayek makul vede küçük. http://www.aldido.com/ariston-ti-shape-15-st-r-5-tezgah-alti-termosifon?ref=akakce&v=1.94.8
Ürünün ısıtma gücü 1500 Watt
quote:
Orijinalden alıntı: 23Nisan2023
İşin içine elektrik girdiği an tasarruf ortadan kalkıyor maalesef benim asıl üzerinde durmak istediğim konu elektrik üretimi güneş enerjisi panel verimliliğini artırmak. ürün saatte 1.5kw tüketecek neredeyse saatte 50 kuruş 12 saat de 6 lira aylık 180lira keza doğalgaz masrafı da 250lira gelse sonuç "0"
quote:
Orijinalden alıntı: burak kenan
quote:
Orijinalden alıntı: 23Nisan2023
İşin içine elektrik girdiği an tasarruf ortadan kalkıyor maalesef benim asıl üzerinde durmak istediğim konu elektrik üretimi güneş enerjisi panel verimliliğini artırmak. ürün saatte 1.5kw tüketecek neredeyse saatte 50 kuruş 12 saat de 6 lira aylık 180lira keza doğalgaz masrafı da 250lira gelse sonuç "0"
Şu an günlük 10 TL den fazla yakıyorum. Buna rağmen kaliteli ısınamıyorum. En azından aynı parayı versem bile daha iyi ısınma şansım olur mu? Aslında esas konu yerden ısıtmayı yapabilmek. Biraz maliyetli, eğer kendim yapmayı becerebilirsem..
Merhaba arkadaşlar Türkiye'nin yeni güçü Reaktör ve Kimyasalarda bir Devrim yaratan Şirket portoka istanbuldur bu Şirkete arkadaşlar istedinizz cam reaktörü vs.. http://www.portokistanbul.com/
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme