Şimdi Ara

KOMBİDE PETEĞİ KAPATMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
69.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kombide ayarı 40-a aliyorum normalde odalarda ise termostatik vanalar var...soruma gelince

soru 1 -- Kullanmadigim peteklerin ikisini kapatir isem kombiye zarar verir mi bu? daha dogrusu iki boru goruyorum biri sicak su gonderiyor digeride sanirim ısıtmak için aliyor...peteklerin birini yada hepsini tamamen kapattigimda ( kombi yandigi için 40da) peteklerin kapatilmasindan dolayi kombiye birsey olurmu? biri yada hepsi kapatirilirsa yani?

çünkü dedigim gibi iki boru goruyorum? kombi olayini yeni kullniyoruzda beyler biraz yardim ederseniz sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 5 Aralık 2012; 19:39:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kombinizde Petekleri Kapatmak: Bilmeniz Gerekenler

Kombili sistemler, evlerinizde ısıtma ve sıcak su sağlayan yaygın bir ısıtma yöntemidir. Petekler, kombiden gelen sıcak suyu odaya dağıtarak ısınma sağlar. Ancak, kullanılmayan odalardaki petekleri kapatmak, kombi sisteminiz ve genel enerji verimliliği için zararlı olabilir.

Kombinizi Şartelden Kapatmak Zararlı mı?

Hayır, kombiyi şartelden kapatmak zararlı değildir. Aslında, kullanılmayan odalardaki petekleri kapatarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Şartelden kapatma, kombiye giden gaz akışını keser ve peteklere sıcak su gönderilmesini engeller.

Kombiniz Açıkken Petekleri Kapatmak Zararlı mı?

Evet, kombiniz açıkken petekleri kapatmak zararlı olabilir. Kombi, sistemdeki suyun sürekli dolaşımını sağlar. Peteklerin kapatılması, suyun dolaşımını engelleyerek kombinizin aşırı ısınmasına ve hasar görmesine neden olabilir. Bu nedenle, petekleri kapatmadan önce daima kombiyi kapatmalısınız.

Petekleri Kapatmak Kombiye Zarar Verir mi?

Petekleri şartelden kapatmak kombiye zarar vermez. Ancak, kombiniz açıkken petekleri kapatmak zararlıdır ve sisteminize zarar verebilir.

Kombinizden Petekleri Nasıl Kapatabilirsiniz?

Kombinizden petekleri kapatmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Kombinizi kapatın.
    2. Peteklerin üzerindeki şartelleri bulun.
    3. Şartelleri kapatmak için saat yönünün tersine döndürün.

Kullanılmayan Petekleri Nasıl Kapatabilirsiniz?

Kullanılmayan petekleri kapatmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Kombinizi kapatın.
    2. Kullanılmayan peteklerin şartellerini kapatın.
    3. Kullanılmayan odaların kapılarını kapatın.

Kombinizi ve peteklerinizi doğru şekilde kapatarak hem enerji tasarrufu yapabilir hem de sisteminizin ömrünü uzatabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Termostatik vanalar zaten sorununuzu çözüyor. Örneğin 3 konumuna alın. Petek kapatmak, soba kullanma sistemine benzer. Oysa ki soba çok yüksek ısıda yanarken siz 40 derecede kombi yakıyorsunuz. Evi iyice soğutursunuz. En az 3-4 peteğin tam açık olması gerekir.
  • tam olarak sordugum sorunun cevabi ni alamadim malesef
  • Kombi pompasının zorlanıp yanmaması için en az 2 petek tam açık olacak yani term.vana dahi olmayacak varsa eğer vanalar 5 e en üst sıcaklığa alınacak. Banyo havlupanı, mutfak ve koridor petekleri olabilir. Açık kalması gereken 2 peteğin dışında diğer petekleri kapatmak kombiye zarar vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Kombi pompasının zorlanıp yanmaması için en az 2 petek tam açık olacak yani term.vana dahi olmayacak varsa eğer vanalar 5 e en üst sıcaklığa alınacak. Banyo havlupanı, mutfak ve koridor petekleri olabilir. Açık kalması gereken 2 peteğin dışında diğer petekleri kapatmak kombiye zarar vermez.

tşkler beyler degerli yorumlarınız için...sagolun..
  • Petek kapatırken hem alttaki hem de üstteki vanayı kapatmalı mıyız?Mesela gündüz yatak odasını kapatalım,akşam açalım.Bir de hiç kullanmadığımız oda kapatalım.Nasıl yapacaz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beynenmilel

Petek kapatırken hem alttaki hem de üstteki vanayı kapatmalı mıyız?Mesela gündüz yatak odasını kapatalım,akşam açalım.Bir de hiç kullanmadığımız oda kapatalım.Nasıl yapacaz acaba?

Birini kapatmak yeterli.

Tercihen dönüş vanasını kapatın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombiyi kapatmak
    12 yıl önce açıldı
    Kombi Yerden Isıtma
    7 yıl önce açıldı
    kombiye oda termostatı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim evdeki kombi 5yıllık bayaa eski bir model baymak marka yoğuşmalı değil vanalar da akıllı vanalar değil haliyle :) Bu kombi için sabit 30 derecede yakmak mı yoksa sürekli elle kapatıp açma ile günün belli saatlerinde yüksek bir derecede yakmak bu mantıkla ısıtmayı sağlamak ne derecede doğrudur ?? Öneri ve tavsiyeleriniz bekliyorum ?
    bu arada kombinin en düşük ısısı da 30 derece daha da alta inmiyo ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator_7

Benim evdeki kombi 5yıllık bayaa eski bir model baymak marka yoğuşmalı değil vanalar da akıllı vanalar değil haliyle :) Bu kombi için sabit 30 derecede yakmak mı yoksa sürekli elle kapatıp açma ile günün belli saatlerinde yüksek bir derecede yakmak bu mantıkla ısıtmayı sağlamak ne derecede doğrudur ?? Öneri ve tavsiyeleriniz bekliyorum ?
    bu arada kombinin en düşük ısısı da 30 derece daha da alta inmiyo ??

30 derece düşük değilmi.

Bence programlı bir termostat alın kombi istediğiniz saatlerde istediğiniz derecede çalışır. Termostat takınca dereyi 50 de kullanın.
  • quote:

quote:

Petek kapatırken hem alttaki hem de üstteki vanayı kapatmalı mıyız?Mesela gündüz yatak odasını kapatalım,akşam açalım.Bir de hiç kullanmadığımız oda kapatalım.Nasıl yapacaz acaba?

Birini kapatmak yeterli.

Tamamen kapatmak istediğimizin dönüşünü mü ,yoksa sadece gündüzleri kapatmak istediğimizin mi?Yoksa her ikiside mi?
  • Düşük zaten tabi ama kombide en düşük değer 30 olunca biraz garip aslında daha aşağı değerleri göremiyorum :(
    Aslında tam olarak sormak istediğim şu kombiyi açıp kapatmak mı yoksa hiç kapatmayıp gündüz değeri düşürüp artırmak mı daha mantıklı ?
    Termostat nasıl bir sistem fiyat nedir ?
  • Bu gün bulduğum bir site.

http://www.odatermostatlari.net

Bana bayağı yardımı oldu.
    Sizlerinde birçok sorusunu cevaplayacaktır.
  • quote:

quote:

quote:

Birini kapatmak yeterli.

Tamamen kapatmak istediğimizin dönüşünü mü ,yoksa sadece gündüzleri kapatmak istediğimizin mi?Yoksa her ikiside mi?

Petekteki vananın herhangi birini kapatınca sirkülasyon olmayacağı için petek tamamen kapanmış olur. İki vanayı kapatmanıza gerek yok birini kapatmak yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: predator_7

Düşük zaten tabi ama kombide en düşük değer 30 olunca biraz garip aslında daha aşağı değerleri göremiyorum :(
    Aslında tam olarak sormak istediğim şu kombiyi açıp kapatmak mı yoksa hiç kapatmayıp gündüz değeri düşürüp artırmak mı daha mantıklı ?
    Termostat nasıl bir sistem fiyat nedir ?

Programlı bir termostat alırsanız evdeki satler için 22 dereceye işe giderken de diyelimki Sabah 8 ile akşam 6 ya kadar ev 18 derece olacak dereceyi girersiniz kombiyide sabit 55 e ayarlarsınız, böylece siz evde yokken kombi 18 derecede tutmak için çok az çalışır bir kaç defa tüketim az olur buda evin tamamen soğumasını önler.

Yalıtımlı evlerde bu fark az olmalı.

Daha geniş bilgi için aşağıdaki konuyu sondan geriye doğru 5-10 sayfa okuyun.

http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/mpage_27/tm.htm

• Çok teşekkürler eyvallah
  • ben 2 peteğe düşürüyordum geçen yıl kombide pompa mı neydi bir parça bozuldu 380 tl vaillant servise bayılmıştım.ders oldu 3ten az petekle çalıştırmıyorum kesinlike.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psiman -- 22 Aralık 2012; 16:10:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Key

Merhaba beyler..

Kombide ayarı 40-a aliyorum normalde odalarda ise termostatik vanalar var...soruma gelince

soru 1 -- Kullanmadigim peteklerin ikisini kapatir isem kombiye zarar verir mi bu? daha dogrusu iki boru goruyorum biri sicak su gonderiyor digeride sanirim ısıtmak için aliyor...peteklerin birini yada hepsini tamamen kapattigimda ( kombi yandigi için 40da) peteklerin kapatilmasindan dolayi kombiye birsey olurmu? biri yada hepsi kapatirilirsa yani?

çünkü dedigim gibi iki boru goruyorum? kombi olayini yeni kullniyoruzda beyler biraz yardim ederseniz sevinirim..

40 da isinma olmazki bu kışta...
    50 derece olmalı en az..Yoksa havaya gaz harcanir, hemde buz gibi olur ev!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Benim de bir sorum olacak, bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsalar memnun olurum.
    Bundan 3 ay önce Demirdöküm kombi taktırdım. Odamdaki radyatörden, sanki içinde fan çalışıyormuş gibi aşırı ses geliyor. Hani bilgisayar fanları tozlanır da gürültülü bir şekilde çalışırya işte aynı o şekilde ses geliyor radyatörden. Odamın hemen bitişiğinde banyo var. Banyonun radyatörünü çalıştırdığım zaman bu ses kesiliyor. Banyodaki radyatörün vanasını kapatınca tekrar başlıyor gürültülü çalışmaya. Aynı şey kombinin sıcak suyunu kullanınca da oluyor. Sıcak su musluğunu açtığım zaman gürültü kesiliyor ama kapatınca tekrar başlıyor. Radyatördeki iki vanayı da biraz kısıp denedim değişiklik olmadı. Kombinin derecesini minimuma da düşürsem, maksimuma da çıkarsam yine aynı gürültülü çalışıyor. Arkadaşlar bunun bir çözümü var mı acaba? Ciddi şekilde rahatsızlık veriyor. İnsan, bu seste uyuyamıyor bile gece.

Ayrıyeten odamdaki radyatör çalışırken, radyatörün sol üst kısmındaki giriş yerinden cızır cızır sesler geliyor. Vanayı kıssam da, açsam da değişmiyor bu cızırtı. Tamamen kapatınca vanayı kesiliyor ama az bi açınca yine başlıyor cızır cızır etmeye. Sanki su ile birlikte kombiye kum tanecikleri doluyor gibi bir his uyandırıyor insanda. Ne yapacağımı şaşırdım. Diğer odadaki radyatörde böyle bir sorun yok. Çok sessiz bir şekilde çalışıyor ve cızırtı da gelmiyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Son çare olarak diğer odadaki radyatör ile kendi odamdaki radyatörü değiştirmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tream

Arkadaşlar merhaba. Benim de bir sorum olacak, bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsalar memnun olurum.
    Bundan 3 ay önce Demirdöküm kombi taktırdım. Odamdaki radyatörden, sanki içinde fan çalışıyormuş gibi aşırı ses geliyor. Hani bilgisayar fanları tozlanır da gürültülü bir şekilde çalışırya işte aynı o şekilde ses geliyor radyatörden. Odamın hemen bitişiğinde banyo var. Banyonun radyatörünü çalıştırdığım zaman bu ses kesiliyor. Banyodaki radyatörün vanasını kapatınca tekrar başlıyor gürültülü çalışmaya. Aynı şey kombinin sıcak suyunu kullanınca da oluyor. Sıcak su musluğunu açtığım zaman gürültü kesiliyor ama kapatınca tekrar başlıyor. Radyatördeki iki vanayı da biraz kısıp denedim değişiklik olmadı. Kombinin derecesini minimuma da düşürsem, maksimuma da çıkarsam yine aynı gürültülü çalışıyor. Arkadaşlar bunun bir çözümü var mı acaba? Ciddi şekilde rahatsızlık veriyor. İnsan, bu seste uyuyamıyor bile gece.

Ayrıyeten odamdaki radyatör çalışırken, radyatörün sol üst kısmındaki giriş yerinden cızır cızır sesler geliyor. Vanayı kıssam da, açsam da değişmiyor bu cızırtı. Tamamen kapatınca vanayı kesiliyor ama az bi açınca yine başlıyor cızır cızır etmeye. Sanki su ile birlikte kombiye kum tanecikleri doluyor gibi bir his uyandırıyor insanda. Ne yapacağımı şaşırdım. Diğer odadaki radyatörde böyle bir sorun yok. Çok sessiz bir şekilde çalışıyor ve cızırtı da gelmiyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Son çare olarak diğer odadaki radyatör ile kendi odamdaki radyatörü değiştirmeyi düşünüyorum.

Gürültü yapan peteğin üst vanasını tamamen kapatın ve bir miktar su gelene kadar havasını alın. Sonra yeniden açın.

• Hocam öncelikle bu saatte cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım, hava yok radyatörde hocam hemen su akmaya başladı. Bir değişiklik olmadı malesef. En az iki radyatör çalıştığında bu gürültü kesiliyor ama sadece bir radyatör çalışınca devamlı böyle gürültülü çalışıyor. bir de cızır cızır ediyor o da insanı rahatsız ediyor. :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.