Arkadaşlar, bilen varsa lütfen cevaplasın çünkü hiçbir yerden doyurucu bilgi alamadım. 2006 yılı yapımı alarko serena kombi kullanıyorum. Kablosuz oda termostatı araştırdım. Kombim için en uygun olanının siemens rev24f olduğunu düşünüyorum. Ancak Alarko servisleri bu kombiye uymayacağını söyleyerek takmak istemiyorlar. Firmalar da kablolu takılabilen bütün kombilere kablosuz oda termostatının da takılabileceğini söylüyorlar. Sorularım şunlar: 1. Bu termostat kombime uygulanabilir mi? 2. Kombi üzerindeki elektronik devre "ineco" marka, arkada boş olan üç uçlu bir soket var, ön ortada ise boşta olan soketsiz iki ince uç var. Bağlantı bunlara mı yapılıyor, yoksa termostat bağlantısı çok zor bir iş mi ? Kendim bağlayabilir miyim ? 3. Eğer bu ürün uygulanabiliyorsa Ankara'da siemens rev24f uygun fiyatla bulabileceğim bir yer biliyor musunuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Kombinin ve termostatın kitapçıklarından bağlantı bilgilerini araştırın, yeterli bilgi edinebilirseniz kendiniz takabilirsiniz
dostum kombinin kitapçığında bağlanacak yeri gösterir.köprü şeklinde kabloyla bağlıdır.köprüyü ayırdığın uclara termostatı bağlıcaksın,tabi el becerin varsa.kolay gelsin.
şema ve katalog buldum
arkadaşlar kombimin şemasını ve rev24rf in kullanım kitabını buldum. bilen biri varsa bu termostatın kombime uyumlu olup olmadığını bildirirseniz sevinirim. alarko servisi ancak kablolu takabilirsiniz derken bazı özel servisler olabilir diyor ama bilerek birşey söyleyen maalesef çıkmadı. ürünün fiyatı pahalı olduğu için alıpta elimde kalmasından çekiniyorum. uygunsa hemen sipariş edip bağlayacağım. kombimin şeması şu adreste: [url]www.alarko-carrier.com.tr/urun/Tekkitap/Serena_TK.pdf[/url] rev24rf in kullanım kılavuzları da burada: [url]www.siemens.be/cmc/upload/cms/docs/sbt/hvac/Brochures_Datasheets_manuals/NL/01_Thermostaten/Datasheets/N2206_REV24RF_EN.pdf[/url] ve: [url]www.siemens.be/cmc/upload/cms/docs/sbt/hvac/Brochures_Datasheets_manuals/NL/01_Thermostaten/Datasheets/N2206_REV24RF_EN.pdf[/url]
dostum mantıken olması lazım ,çünkü kablosuz da makinaya takılan bir modül olacak,bütün odayla irtibatı bu modül yapacak,kabloluda da odadaki alet yapıyor.kitapçıkta gördüğüm kadarıyla kablosuzdan pek bahsetmiyor.sadece oda termostatı bağlanacak yeri göstermiş.en iyi servis bilmesi lazım.üreticisine mail yaz .yada satıcıdan garanti iste çalışmaz ise iade edicem dersin.bütün cihazlarda çalışır demişler.sonuçta servise taktıracaksın,adamlarda olmaz diyormuş.karar senin.kolay gelsin.
Mantıken olması lazım. sonuçta kablolu termostat ta, kablosuz da sıcaklığa göre devreyi açıp kapatıyor. benim sıkıntım ya uyumsuz olursa. uzaktan kumandalı aletler pahalı. benim düşündüğüm aleti Ankarada 400 küsür + kdv ye, internetten de 330 liraya buldum. termostatların bazılarında marka ve model belirtiyor. bunun dışında uyumsuz diye. alarko servisi biz takmıyoruz diyor. yorum yapmak yerine de çalışmaz diyor. uzun zamandır kombi işiyle uğraşan birini buldum. o da çalıştırır problem olmaz diyor. siemensede mail gönderdim. halen cevap bekliyorum. bunun çalışıp çalışmayacağını bilen mutlaka bir arkadaş vardır düşüncesiyle foruma yazdım. alet çalışıyorsa servislik birşey yok. termostatın çıkışı kombinin oda termostatı denilen çıkışına şu andaki araya bağlantı olarak konmuş olan kablo çıkartılıp boşta kalan iki uca bağlanacak. İnşaallah iyi bilen biri çıkar da yardımcı olur. şimdiden teşekkürler
dostum,benim makina viessman, termostat demirdöküm haftalık programlı sorunsuz çalışıyor.kablolu yanlız 220/3v la çalışıyor.termostatta roleyle 3v düşüyor.servisin bağlamamasının nedeni,makinayla termostat arası irtibatı sağlayan modülün voltajı uymayabilir,makinadan çıkış 220v genelde.bazılarında 24v oluyor.bunu araştırman lazım...
Arkadaşlar faydası olur diye yazıyorum. Alarkonun sayfasında kendi kombilerinde kullandıkları termostatın teknik özellikleri ile rev24rf in kombiye bağlanan alıcı kısmının teknik özelliklerinin birbirine benzer olduğunu görünce hemen sipariş edip bağladım. rev24rf i problemsiz kullanıyorum. Herkese selamlar.
nani1N
kullanıcısına yanıt
merhabalar aynı kombiden bende de artık var (yeni evimde) nasıl yaptığınız ve memnuniyetinizi bildirirseniz sevinirim hatta bir kaç bağlantı fotosu süper olur ( kombiye tabii ki)
saygılar
Abi kombi olan her eve termostat lazım bence abi hem rahatca ısıyı ayarlayabiliyosun ve faturaya oldukça yardımcı oluyor ayarladıgın sıcaklıga gelınce kapanıyor ısı düşünce bidaha çalışıyor kombi yani her saniye çalışmıyor çok tassaruflu kesinlikle alınmalı.
Oda termostadını ECA premix ve Airfel digifel premix yoğuşmalı kombileri ile kullandım en az %30 tasarruf sağlıyor gerçekten.Termostatik vanaların ne için satıldığının hala anlamış değilim tasarruf istiyorsanız oda termostadı en doğru çözüm.Ayrıca oda termostadı takmak için servise dünyanın parasını bayılmamınızı öneririm aynı termostadı servise taktırmak istediğinizde maliyetinin 3 katını buluyor gelen elemalar da ne kadar işinin ehli orası balşka bir konu elektrik tesisatını falan da elektrikçiye çektirmenizi istiyorlar. Biraz elektrik bilgisi ve becerisi olan kimse takabilir bence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme