Şimdi Ara

Demirdöküm kombi oda termostatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malum faturalar birer birer gelmeye başlayınca vermlilik arayışına girdim.
    Kablosuz oda termostatı almayı düşünüyorum ama maalesef kombim demirdöküm kalisto.

Malesef diyorum hemen hemen bütün eskişehiri dolaşmama rağmen uygun ürünü bulamadım, bana önerdikleri oda termostatları ise SD7000 modeli (fiyatı 350 TL)

Yardımcı olabilecek bir arkadaş var ise sorularıma yanıt arıyorum,
    1- Her marka ve ürüne göre bu termostatlar değişkenlik arz edermi? örn. tüm tvlerde çalışan kumanda gibi bir ürün kullanma şansı yokmudur.
    2- Bir termostata 350 TL vermek verimlilik midir?
    3- Kombiyi değiştirme yoluna mı gitmeliyim, örn. Neva modeli ile.

• Öncelikle ilginize teşekkür ederim.

Niçin kablosuz termostat aradığıma gelince,hem bu şekilde kullanımın daha verimli olacağına inanıyorum hemde Wless teknoloji kullanılan bir dünyada evin içinde en az 10-15 m kablo ile çirkin bir görüntü oluşturmak istemiyorum.

Siemens RDE 10.1 termostat acaba DD kalistoya monte edilebilirmi bilmiyorum hem fiyat hem kullanım açısından iyi bir cihaz gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curva_sud -- 10 Ocak 2010; 1:38:40 >
  • nevanın termostatı cengiz topel caddesinde 40-75 tl arası değişiyor, bende eskişehirdenim. Neva alsam mı diye düşünüyorum sizin yorumunuz nedir?
  • general marka oda termostatı öneririm arkadaşlarwww.termostatburadan.com adresinden alıp sahip olabilirsiniz memnunum iyi günler.
  • 1 oda termostatı tasarruf sağlamaz zaten kalorifer ntc si o işi görüyor 2 d.döküm neva pompa takılmış hermetik söhbenden farkı yok en çok kart tamiri ve arızasından para kazandığımız kombi daha fazla soruya ve cevaba gerek yok sağlardı ve iyi kombiydi gibi sormayın ..paranız cebinizde kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kombiustası -- 5 Mayıs 2011; 11:58:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: curva_sud

Öncelikle ilginize teşekkür ederim.

Niçin kablosuz termostat aradığıma gelince,hem bu şekilde kullanımın daha verimli olacağına inanıyorum hemde Wless teknoloji kullanılan bir dünyada evin içinde en az 10-15 m kablo ile çirkin bir görüntü oluşturmak istemiyorum.

Siemens RDE 10.1 termostat acaba DD kalistoya monte edilebilirmi bilmiyorum hem fiyat hem kullanım açısından iyi bir cihaz gibi geldi bana

Siemens RDE10.1 de (115 TL) iş görür, RDH10 da (80 TL) çok rahat iş görür. Aralarındaki fark; RDE10.1 de haftalık önceden belirlenmiş yanma programı vardır. Ben bundan aldım ama gereksiz bir özellik, kullanmıyorum. Şİmdiki aklım olsa RDH10 alırdım. Çünkü sabah 2 saat, öğlen 2 saat akşam 4 saat yanacak ve ben bunların saatlerini değiştiremeyeceğim. Hiç anlamı yok. Oysa ki belirli saatlerde ısı şu olsun denebilse daha kullanışlı olacaktır. Bu nedenle sabah çıkarken 22 derecede bırakıyorum, akşam eve geldiğimde 22,5 derece yapıyorum.

http://www.arkommarket.com/catinfo.asp?mrk=9&cid=88&typ=&brw=&src=&stock=&kactane=30

ANkara'da, 175 m2 brüt-145 m2 net, güney-doğu cephe, dış yalıtım yok, (en alttaki linkte açıkladığım gibi) pencereleri ve kapıları ben yalıttım, 2-3 gündür de kombi yanmadı. 1 aydır gündüzleri hemen hiç yanmıyor. Ankara için bile tasarruflu. Kasım-Mayıs ortalaması 6,4 m3 günlük ve 24 saat kombi açık. 10 yıllık bacalı Beretta, tabi ki yoğuşmasız kombide. Geçen yıla göre %15 civarı daha az yaktım. Katkısı % 10 dolayında olacaktır. Hiç tasarruf sağlamasa da kesinlikle sağlık bakımından olumlu. "Üşüdüm yak, sıcak oldu söndür, biraz ısıyı azalt, arttır" tartışmaları, kalorifercilik oynamak bitiyor. Evde çocuk varsa ideal. Çünkü çocuk bünyesi daha hassas. Bana göre; termostatik vanayla kıyaslandığında tasarruflu. Çünkü kombiyi tamamen kapatıyor.
    Kablosuz almak, çok katlı ev olmadıkça gereksiz (235 TL) fazla para ödemek demektir.
    http://www.arkommarket.com/pinfo.asp?pid=4383
    Kabloluyu daha önce nereye monte etmeniz gerektiğini yazmıştım. Yan odaya yada ilk koridora takmanız yeterlidir. Önemli olan evin ısısını stabil tutabilmektir. Örneğin yaşam odasına koymak istiyorsunuz, koydunuz varsayımıyla kaç derecede rahat edip çalıştıracaksınız bunu bir yere yazın. O sırada başka bir ısı ölçer ile kombiye yakın odadaki (yada koridordaki) ısıyı ölçün. Oda termostatını buraya taktığınızdaki ayarı bu ısı olmalıdır. Tersten düşündüğünüzde; 15 m. kablo çekerek yada kablosuz oda term alarak yaşadığınız odaya koydunuz. Ne değişecek? Eğer odalar arasında çok fazla ısı farklılıkları varsa yada az yaşadığınız odalara (ısı düşük oldun buralarda derseniz) termostatik vana koyarsınız.
    Bence aşağıdaki linkte olan yazılarıma göz atın. Mantıklı gelenleri uygularsınız.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombiye oda termostatı
    15 yıl önce açıldı
    Vaillant Oda Termostatı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.