Şimdi Ara

Kombi bozuldu, ev sahibi ile anlaşamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 Mayıstan bu yana yeni ev sahibim ile sözleşmem var. Geçen hafta kombi su damlatmaya başladı tahliye borusundan, baktım basıncı da 3,5 civarına yükselmiş. Servisi çağırdık, eleman kombiyi açar açmaz tozdan bu ne ya dedi hiç mi bakım yaptırmadınız. Sonra kombi numarası ile merkezden sorgulama yaptırdı ve dedi ki bu makinaya 7 yıldır bakım yapılmamış. Şu an görünen arıza da kombinin kazanı delinmiş, değişmesi icap ediyormuş ve ücreti 650 tl imiş.

Bu mevzuyu ev sahibine açtığımda verdiği direk tepki ben size çalışır şekilde teslim ettim çalışır şekilde alırım oldu. Ve hiç bir şey söylemeden kapattım.

Bu durumda benim hukuki bir çıkar yolum var mı? Sözleşmede bulunun ev ilk günkü gibi teslim edilecek tarzı bir madde var, bu durumda da geçerli mi? Adamın eski kombisi için 650 tl vermek inanın çok zoruma gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: freesaim

Merhabalar,

2012 Mayıstan bu yana yeni ev sahibim ile sözleşmem var. Geçen hafta kombi su damlatmaya başladı tahliye borusundan, baktım basıncı da 3,5 civarına yükselmiş. Servisi çağırdık, eleman kombiyi açar açmaz tozdan bu ne ya dedi hiç mi bakım yaptırmadınız. Sonra kombi numarası ile merkezden sorgulama yaptırdı ve dedi ki bu makinaya 7 yıldır bakım yapılmamış. Şu an görünen arıza da kombinin kazanı delinmiş, değişmesi icap ediyormuş ve ücreti 650 tl imiş.

Bu mevzuyu ev sahibine açtığımda verdiği direk tepki ben size çalışır şekilde teslim ettim çalışır şekilde alırım oldu. Ve hiç bir şey söylemeden kapattım.

Bu durumda benim hukuki bir çıkar yolum var mı? Sözleşmede bulunun ev ilk günkü gibi teslim edilecek tarzı bir madde var, bu durumda da geçerli mi? Adamın eski kombisi için 650 tl vermek inanın çok zoruma gidiyor.

MARKA MODEL NEDİR

• quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

Merhabalar,

MARKA MODEL NEDİR

Unical Dua Plus

• nerden buluyorlar adı sanı duyulmamış cihazları pess vallaha sanki altın eşanjörü
  • quote:

nerden buluyorlar adı sanı duyulmamış cihazları pess vallaha sanki altın eşanjörü

siz de bilmiyorsanız markasını pes artık. Olayın yasal zemini hakkında bir fikriniz var mı acaba?
  • burda tartışılmış konu kombi arıza kiracı ev sahibi fakat kanun kiracı öder diyor detayını bilmiyorum eğer düzenli bakım yaptırdıysanız ev sahibi ödemek zorunda
  • Ben de ev sahibiyim..
    7 yıllık kombi, üstelik kazan delinmesi.. Bunda kiracının suçu neymiş anlamadım..

Basıncın yükselmesi sizin ihmaliniz, ama bu durumun kazan mazan deleceğini hiç sanmıyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Ben de ev sahibiyim..
    7 yıllık kombi, üstelik kazan delinmesi.. Bunda kiracının suçu neymiş anlamadım..

Basıncın yükselmesi sizin ihmaliniz, ama bu durumun kazan mazan deleceğini hiç sanmıyorum..

sarhoşmusun
  • quote:

quote:

Ben de ev sahibiyim..

sarhoşmusun

acaba abuk bir şey mi söyledim diye mesajları tekrar tekrar okudum.. neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım..

ev sahibinin kiracıya bir konuda hak vermesi çok mu şaşırtıcı geldi?
    veya başka bir şey varsa açıkça belirtin, öğreneyim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben de ev sahibiyim..

sarhoşmusun

acaba abuk bir şey mi söyledim diye mesajları tekrar tekrar okudum.. neden böyle düşündüğünüzü anlayamadım..

ev sahibinin kiracıya bir konuda hak vermesi çok mu şaşırtıcı geldi?
    veya başka bir şey varsa açıkça belirtin, öğreneyim..

Hocam basincin sebebi kazandaki delik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım..
    Vanayı fazla açıp yükseltmiş olabilir diye düşünmüştüm.. Kombiler hakkında teknik bilgim yok.. Ev sahibi - kiracı meselesinden dolayı girdim konuya..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani sonuç olarak bu durumda kimin ödemesi gerekir bu masrafı? Ev sahibi hiç anlaşılacak bir tip değil, beni hiç dinlemiyor bile..
  • freesaim F kullanıcısına yanıt
    Bana göre ev sahibi öder, cihazın bozulmasında sizin herhangi suçunuz yok. Kombi miladını doldurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 2 Eylül 2013; 20:57:05 >
  • quote:

Yani sonuç olarak bu durumda kimin ödemesi gerekir bu masrafı? Ev sahibi hiç anlaşılacak bir tip değil, beni hiç dinlemiyor bile..

eşanjörün fotosu çek buraya belki elimde çıkması vardır veya sana ucuz bulurum
  • Ev sahibi tutturdu kombinin bozulması sizin hatanız diyor. güya bir kaç servisi arayıp sormuş, sorun kullanıcıya bağlıymış. Sular kesikken kombi çalışırsa kazan delinirmiş. Var mı bunun mantıklı bir açıklaması acaba? 7 yıldır bakım yapılmamış kombi elde duran bir bomba gibi, elbet bozulacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.