Şimdi Ara

GÜNEŞ ENERJİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar belki bu konu çoğu kez açılmıştır ama ben farklı detaylı birşey yapmak istiyorum.

Öncelikle yapmak istediğim ac akım olmadan şarj edilebilir güneş enerjili , telefon şarjı devresi kurmak istiyorum.
    istediğim çok basit aslında güneş enerjisinden gelen enerjiyi şarjli pile aktarıp ordan telefona doldurmak,

konuları az buçuk biliyorum elimde yeterince malzeme elektronik devre var ,

1.si benim istediğim şarj devresi şimdi 8 volt güneş paneli ve 1.2*4=4.8 pil bu telefon için yeter bunun için devre ve yapılışını bilmiyorum
    2.si bu şarj aleti ac akımla değil dc akımla dolcak yani herhangi bi şarja adaptörüne bağlamak istemiyorum pillerin dolması için dönüşümlü dc akım devresi

3.sü bu devre şarj göstergesi kurmak istiyorum şarj dolduğunda yeşil ışık yanacak şekilde

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1697354/87fe3672-56ee-4c88-ad19-9b8f87cce371.png

burda kısa ve basit şekilde göstermiş bende bi çizdim elim amelyatlı iyi çizemedim kusura bakmayın
     GÜNEŞ ENERJİSİ GÜNEŞ ENERJİSİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar-cinar -- 24 Aralık 2013; 13:59:52 >

• arkadaşlar yokmu cevap veren
  • arkadaşlar acil cevap bekliyorum
  • Bir transistörle bunu yapabilirsin ancak devreyi yeniden kurman gerek
  • srdrozer kullanıcısına yanıt
    hocam bu devreyi çizip atabilirmisin
  • Güneş paneli alarak ucuna usp portu eklersin olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-omer-professional -- 13 Mart 2014; 23:00:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4.8 iki tane güneş paneli var bende yetrmi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.