Şimdi Ara

Güneş fotoğrafı çekmek!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 145tr

Buradan cikardigim sonuc, 5 senede bir birileri günes fotografi cekmek istiyor.

2013-2007 6 sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

10f stop nd filtre ile amacına ulaşabilirsin yinede nasanın fotoğrafı gibi olmayacaktır

Nasanın fotoğrafı gibi zaten olmaz adamlar bu işe milyon dolarları harcıyorlar
    Benim sormak istediğim makineye herhangi bir zarar verir mi sorusuydu

10f stop nd filtre ile sıkıntı olmaz yalnız bahsettiğim öğlen güneşide değil tabi

Ben bu konulara(astronomi fotoğrafçılığı) pek aşina değilim o yüzden ahkam kesmek istemem ama ND filtre bu iş için uygun değildir. Bu iş için özel filtreler vardır. Güneş filtresi ya da solar filter diye aratırsanız bulursunuz. Bunların görünür ışık geçirgenliği nd filtrelere göre çok daha az olmakla birlikte ir/uv ışınlarınıda bloke ederler.

Bu arada sakın ola uygun bir filtre olmadan vizörden güneşe bakmayın. Sensörü falan bir tarafa bırakın gözünüzde çok ciddi hasarlara neden olabilir. Güneş çekimlerini live view ile lcd ekrandan yapın.

http://www.tug.tubitak.gov.tr/tutulma/turkish/guvenli_gunes_gozlemi/guvenli_gunes_gozlemi.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

2013-2007 6 sene

"2013 Ocak 24" - 2007 Eylül 18" = 5 sene 4 ay 6 gün

EDIT: Beni bile sasirttin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 24 Ocak 2013; 18:13:24 >
  • quote:

quote:

quote:

2013-2007 6 sene

"2013 Ocak 24" - 2007 Eylül 18" = 5 sene 4 ay 6 gün

EDIT: Beni bile sasirttin

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

güneşli havada iyi fotoğraf için güneş ışığını arkamıza alıyoruz kaldi ki ışığın kaynağını nasıl görüntülüyeceksin

aynen...
  • Nikon Digital makinam ile güneş batışını bir kaç poz çekmiştim ki bir müddet sonra baktım makinam kilitlenmiş duruyordu servis i ne götürdüm sensör kilitlemiş ama zorlasaymışım yanacakmış hiç tavsiye etmediler bir daha da güneş batar ken bile direk resim çekmemeye gayret ediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

Güneş fotoğrafı çekmek!!!

bu şekilde direkt güneşi çekmenin bir esprisi yok ki..
    sanki ortası makasla kesilmiş de arkaplanın beyazı görünüyor gibi duruyor..
    bu şekilde fotoğraflar çekmek tamamen gereksiz bence..
    bir de aşağıdaki gibi NASA 'nın çektiği güneş fotoları var ki, çektin mi öyle çekeceksin yoksa hiç uğraşmaya değmez

O kadar uzak mesafeden bu kadar kaliteli bir görüntü ilginç

• 600mm S1/8000 F36 ıso100 Nd10 Stop filtre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antmem -- 16 Kasım 2024; 19:29:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.