Şimdi Ara

Güneş fotoğrafı çekmek!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimdeki digital makine ile f8 ve 1/1000 pozlama süresi ile öğle vakti güneşi fotoğraflamaya çalışsam makinenin sensörüne bi zararı olur mu? Güneşin batarkenki haline benzer bir fotoğraf elde etmeyi umuyorum.

aşağıdaki resim bu değerlerde çekilmiş bir sokak lambasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun9992001 -- 15 Eylül 2007; 0:26:03 >

• Güneşle bi sokak lambasını kıyaslıyosun

Direkt güneş ışığı sensöre girmemeli bence, geçici veya kalıcı zararları olaması olası. verdiğin değerler zaten çok çok düşük bu tür bi çekim için.
  • sanırım filtre kullanıp bu değerleride arttırmak gerekiyor
  • ND - Natural Density filtresi bir nevi puslu cam görevi görür sanıyorum. Bu arada güneşi çekmek derken ne tür bi çekim olcak bu? Direk olarak güneşe mi zoomlancak yoksa içinde güneş olan bi manzara falan mı? Direkt güneş çekilcekse de ekipmanı merak ettim açıkçası
  • aslında elimde bunu yapacak yeterli ekipmanım yok(maks 1/1000 f8).fotokritikten bazı fotoğraflara baktım 1/2000 bile yeterli olmuyor.Bi fotoğraf görmüştüm 1/4000 ve f40 ile çekilmişti sanırım böyle bişey olması gerekiyor.Benim merak ettiğim dolunay fotoğraflarında yaptığımız şeyi güneş üzerinde denemek.

• Bizim TZ3 teki ve 10D deki sensör yandı o zaman çoktan kaç kere full güneşe zoomladım ben. Neyse ögrenmiş olduk..Şaka bir yana birşey olmamış demekki bundan sonra tutmuycaz. TZ3 te 1/2000 Manuel ayarlanmıyor ben söyle yapıyorum hareketli bir şey çekmek için parlak ışıga tutuyorum yada guüneşe odaklayınca başka yere çevirip foto çekince karanlıkta çıksa 1/2000 çekiyor. Saçma belki ama işe yarıyor ISO ve exposure u arttırınca.
  • Çok zor hele ki ekipman yetersizse gel vazgeç bu sevdadan sensörü eline alma

EDIT:

@Concepto, hocam neetmişsin sen yav, kompaktları güneşe zoomlamak bile yeter zarar vermesine, bırak çekmeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 15 Eylül 2007; 1:21:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Çok zor hele ki ekipman yetersizse gel vazgeç bu sevdadan sensörü eline alma

EDIT:

@Concepto, hocam neetmişsin sen yav, kompaktları güneşe zoomlamak bile yeter zarar vermesine, bırak çekmeyi

Haklı olabilirsin ama bir sorun yok sağlam makina resim kalitesinde değişiklik olmadı ama artık tutmam gözüm korktu bir kere

• ND filtreler oluyor. Tam bu iş için. Benim Canon G7'nin içinde dahili var. Örneğin gündüz çekimlerinde bunu açıp, uzun pozlama yapmanı mümkün ya da güneş fotoğrafları çekmeniz mümkün. Tabi daha güzel, ayrıntılı fotoğraflar için bunun değişik ekipmanları vardır. Ben bu filtreye rağmen doğrudan güneşe doğru yönetlmiyorum makinayı.
  • ND mi var NR mi var Kendinden ND olması imkansız tabii yazılımla bi şekilde ayarlamıyosa... NR ise Noise Reduction, noise oluşumunu önlemeye yarar.
  • Örnek bu Kompakt Digita veyal D-SLR makinaların kullanma kılavuzunda ibare varmı direk güneşe tutmayınız yada direk sensöre güneş ışığı almayınız diye. Şu an yanımda değiller bakamıyorum. Yani yoksa büyük hata demekki tutanlar garantiden değiştirir özellikler USA ve EU da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 15 Eylül 2007; 1:34:35 >
  • Evet yazıyo

EDIT:

-diye hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 15 Eylül 2007; 1:39:19 >
  • Baktım simdi TZ3 e öyle ciddi bir ibare yok aslında bu kadar önemli bir konu bence daha ciddi bir şekilde koysalar daha doğru olurmuş. 10. Sayfada ufacık mercek demiş altındada doğrudan güneş ışığı altında bırakmayınız demiş ki bu her elektronik cihaz manuelinde yazar. Oysa ilk sayfada dev gibi cerceveler içinde komik uyarılarda bulunmuş su dolu vazoyu cihazın ustune koymayın yada cihazı kapalı bir yere kütüphaneye koymayın ısınır, hava alcak bir yerde dursun falan gibi, alem bu adamlar

Ok sagol yardımların için PlutosDaddy..diğer makinalarında bakıcagım manuellerine bir ara. herkese direk güneşsiz sensorler dilerim

• Merceği güneş ışığı altında bırakmak ayrı bi ibare; direk güneşi çekmeyiniz vs tarzı bişey olmalı
  • OK bakarım bir ara detaylı
  • Ben Web de ve manuellerde öyle bir ibare göremedim ama dediğiniz gibi zararı oluyorsa bence uzun vadede oluyordur hemde manasız bir çekim güneşi direk olarak çekmek. Önceden çekilmiş 2 tane ekliyim.Uzun pozlama yapmakta sensore zararlımı sizce 10 dk 1 saat 2 saat gibi?

60X Zoom

5-15x arası bir zoom sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concepto -- 16 Eylül 2007; 0:22:10 >

• Kesinlikle tutmayın baya eski model olan samsung v3 bulunuyor bizde(çok fazla batarya yemesinden kullanamıyoruz ama...) güneşe tuttuğumuz için 2 kere sensör gitti 2 kere 100 lerde birşey verdik aman diyim filtresiz yada ekipmansız bu işlere kalkışmayın.
  • bir kaç güneş resimi koyim dedim canon a640

saygılar

• sadece bi işık hüzmesi görünür deye düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Concepto

Ben Web de ve manuellerde öyle bir ibare göremedim ama dediğiniz gibi zararı oluyorsa bence uzun vadede oluyordur hemde manasız bir çekim güneşi direk olarak çekmek. Önceden çekilmiş 2 tane ekliyim.Uzun pozlama yapmakta sensore zararlımı sizce 10 dk 1 saat 2 saat gibi?

60X Zoom

5-15x arası bir zoom sanırım

Naptın hocam güneşe tutup uzun pozlama yapiim deme sakın alırsın sensörü eline aman ha

Sanırım ccd sensörlerde uzun pozlamada sensör ısınıyor ve geçiçi sorunlara(hot pixel vb.) neden oluyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.