Merhabalar elimde ufak güneş panellerim var mesela 6 volt 1 watt, 1.7 volt 1 amper , 18 volt 250ma,bu panelleri ben birleştirerek kullanmak istiyorum ama aklıma yatmayan şeyler var. Farklı güçteki panelleri birleştirerek amper değeri yada voltaj değeri yüksek olacak şekilde birleştirme yapmak mümkün mü? Mesela 6 volt 200 ma lik bir panelle 1.7 volt 1 amperlık cıhazı baglasam voltaj ve amper degerı ne elde ederim? Küçük olan panel mi baskın oluyor yoksa büyük olan mı? Ya da araya diyot mu koymak gerekli akımın panellere ters dönmemesi için elimde bu panellerden farklı farklı yaklasık 12 tane var? Yüksek watt gücü elde edecek şekilde nasıl bağlamalıyım?. Bir güneş paneli satıcısına sordugum soruda 20 waat lık panelle 80 watt lık panelin birlikte bağnamayacağını söyledi. Zamanla 80 watt lık panel 20 watt gibi çalışmaya başlarmış. Bu konuda nasıl çalışabilrim. Bilgili arkadaşlardan yorum Bekliyorum. Saygılarımla....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme