Şimdi Ara

Güneş paneli sistemi - seri bağlantı akü sorusanlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Arkadaşlar geçen yıl köydeki bağevime 24v sistem güneş enerji sistemi kurdum. Sistem şu şekilde: 2 adet 100ah jel akü, 2 adet 265w solar panel, 24v 1800w inverter bulunmaktadır.

Sistemi kurduğumdan beri verim alamamaktayım. Elektrik çabuk bitiyor. İnverter arıza moduna giriyor. Sorun şu aküler seri bağlantılı çalışmakta. Akülerden bir tanesinin voltajı 9v seviyelerine düşerken diğer akü 13v seviyelerinde voltaj gösteriyor. Akünün biri biterken diğeri dolu gösteriyor

aküleri iki defa garantiye gönderdim. Herhangi bir sorun yok diye gönderdiler. İnverterı 2 kez garantiye gönderdim ve o da aynı şekilde sorun yok diye gönderildl. Satın aldığım yer şarj kontrol ünitesinde sorun vardır dedi ve şarj kontrol ünitesini de değiştirdim. sorun hala çözülmedi. bu durum başına gelen veya bu konuda teknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevenirim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle, akülerin şarj sistemi nasıl bir bağlantıya sahip; yani tek tek mi, seri olarak mı şarj yapılıyor. Seri ise farklı, tekil şarj ediliyorsa farklı problem olabilir.

Tüketici hakem heyetine başvur. Akünün iç direnci artmıştır. Birbiri ile uyumsuz, farklı yaşta, farklı marka, farklı seriden üretilmiş akülerin seri bağlanmasını önermem. 2 adet yeni akü alıp sistemin sağlıklı çalıştığını kanıtlayan bir video çek, sorunlu halinin videosunu çek. En iyi video çekim yöntemi bir güvenlik kamerası kaydı olur. Bunları dijital ortamda kaydedip hakem heyetinden para talebinde bulun. Aküler muhtemelen pahalıdır, mahkeme yoluna gidilmesi gerekebilir. Mahkemeye vereceğini, avukatlık masrafları ile birlikte bu işe harcadığın sürecin mesai bedelini ayrıyeten yansıtarak tazminata bağlatacağını bildir. Mesai bedeli için vergilendirilmiş kazanç miktarını belirt. Firmalar bu durumu göze alamaz ve değişime gider. Ama firma batıksa hiç karşılamaz, battı balık yan gider der ve mahkeme sürecine girmen gerekir. İflas mahkemesine kadar olay taşınır.

• direk söylüyorum 9v a düşen akün bozuk, adamlara hiç ağız eğme direk ya iade alın yada tüketici hakem heyetine şikayet edecem bilir kişi gelince burada görür tespit yapar boş yere masraf edip ne sizi ne beni uğraştırmayın de aynen ne eksik ne fazla böyle de direk aide et , değişim istersen gıcık olur daha beterini yada kullanılmış 2.el başka verirler.

• goçhisar kullanıcısına yanıt

Hocam aküler seri bağlı şekilde kullanılıyor. Ve aynı şekilde seri olarak şarj oluyolar. Akülerin markası aynı kapasiteleri ayni ve aynı anda aynı yerden almıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.