Şimdi Ara

güneş panelleri ile bilgisayar çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkdaşlar ben bilgisayarı güneş enerjisi ile çalıştırmak istiyorum ama hangi değerde parçlar alınması gerektiğini bilmiyorum.

örneğin 500w gerekli bana

ben bunu için 60w güneş paneli alsam
    sanayiden 60 amper akü alsam
    30a solar şarj controller alsam
    500w 12v to 220v trafo alsam

işe yaramı ?

sizce nasıl olmalı

teşekkürler

edit. gunes paneli 100w olsa aku kac saatte sarj olur ve ben kac saat bilgisayar kullabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 15 Ağustos 2014; 23:27:29 >

• ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Günlük 500w tüketiminiz olacaksa 60 watt lık panel işinizi görmez 100 watt lık bir panel işinizi daha rahat görür.akü,şarj kontrol cihazı ve inverter işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

Günlük 500w tüketiminiz olacaksa 60 watt lık panel işinizi görmez 100 watt lık bir panel işinizi daha rahat görür.akü,şarj kontrol cihazı ve inverter işinizi görür.

teşekkür ederim hocam

aklıma 1-2 tane soru takıldı cevaplarsanız çok mutlu olurum

solar charcer controller 30a -20a-10a bunların arasındaki fark ne ?

akü 60amper ama solar charcher 30a sorun olurmu?

12v to 220v trafo da amper vs önemlimi ?

şmdiden teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    solar charcer lar arasındaki farkı tam olarak bilmiyorum ama sizin sistemde 30A yeterli onun hesaplamasını yapıyorlardı ama unuttum hesaplamasını.
  • up

• Güneş panelleri ile ilgili konu mevcut. Oradan daha iyi bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

teşekkür ederim hocam

aklıma 1-2 tane soru takıldı cevaplarsanız çok mutlu olurum

solar charcer controller 30a -20a-10a bunların arasındaki fark ne ?

akü 60amper ama solar charcher 30a sorun olurmu?

12v to 220v trafo da amper vs önemlimi ?

şmdiden teşekkürler

bunların arasında verebilecekleri maksimum akım farkı var. Akünüz 60Ah ise bu aküyü maksimum 6 Amperle şarj edin.

Akünüzü 30 A lik charger ile sarj ederseniz akünüz boşken cok fazla akım ceker. Sarj aletinizde 30 A e kadar akım cekmesine musade eder buda akünüzün ısınmasına , zarar görmesine yol açar. Daha dusuk maksimum cıkıs akımı olan sarj aleti kullanmanız iyi olur. 6-7 amperlik.

Bilgisayarınız 500 watt lık enerji harcayacaksa trafonuzunda minimum 600 -700 wattlık olması gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Enerjisi ile Isınma
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • toyer T kullanıcısına yanıt
    hocam ben hic 6 amper solar charcer gormedim. gercekten varmi ? ben 10-20-30a gordum 10 amper ise yararmi ?

bu soruyuda cevaplarsaniz sevinirim

100w gunes paneli
    10a solar charcer
    12v 60a oto aku
    700w inverter (veya 1000w)

sizce nasil olur sorun olurmu ?

kac saatte sarj olur kac saat pc kullabilirim.

cevaplarsabiz cok sevinirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_95523176/f_//tm.htm#95523176

harcayacagınız gücü belirleyin oncelikle kaç watt harcayacaksınız sonra buna göre hesap yapın.

bu konuyu okumanızda yar olur. hesaplamalar da var. kendi sisteminizi hesaplayabilirsiniz. konuyu okuyun olmazsa tekrar bir hesap yaparız beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 16 Ağustos 2014; 15:00:20 >
  • teşekkürler hocam

benim hesaplamam böyle eğer doğru ise

100w güneş paneli 6saat güneşlenme süresi 600watt yapar

akü 12v 60Amper buda 720watt yapar

720w/100w(güneş paneli)= buda 7.2 saat yapar

yani 7.2 saatte akü fulleniyor

ben 500w kullanacağım için 720/500=1.4 yapar buda 1 saat 20 dk eşit

yani 100w güneş paneli ve 7 saat 12dk saat güneşlenme ile ben 1saat 20 dk bilgisyar kullanabiliyorum.

inverter hiç hesaplamadım anlamadığım için
    hesaplamalarınız doğru dur. (Birimler hariç.)

720 watt /100 watt = 7.2 eder saati fazladır.

100 watt gunes paneli 6 saat derseniz 600 wattsaat enerji olur.

12volt x 60 amer akü değil 60Asaat (60Ah) 720 wattsaat gibi.

720wattsaat/100 watt= 7.2 saat eder gibi.

500w kullanacağım için 720/500=1.4 yapar buda 1 saat 20 dk eşit değilde 720wattsaat/500 watt = 1.4 saat buda 1 saat 24 dk gibi.

inverterde hesaplayacagınız cok fazla bişey yoktur. en az ihtiyacınız olan gucte inverter ihtiyacınız vardır. 500 watt bilgisayar ı kullanmak icin 600-700 watt inverter kullanmak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 16 Ağustos 2014; 19:43:47 >
  • toyer T kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim hocam. hesaplamalar dogru ama ben kayiplari dusunmedim. ve sanirim 100w panelin bizr verecegi max watt bulutlu gunlerde veya gunesli gunlerde umarim 100 w verir. forumda viraz okudum bazilari 300w panelden tam guneste 200w falan alan var. benimde kafam karisti. solar sistemi yaptiktan sonra benimde basima bu gelirse cok uzulurum. :(

Elbetle verimlilik güneş panelinin kalitesi alacagi güneş bulut yağmur çamur bunlar dikkate alinmali kisi var yazi var gibi. Panelin güneşe bakis acisi .... Gibi gibi... Yapilan hesaplar hep yüzde yüz verimle hesaplari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.