Artık evlerde, iş yerlerinde, bina çatılarında Güneş Paneli ile Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi yapılabilecek üretim fazlası elektrik elektrik dağıtım kurumuna satılabilecek. Üstelik enerji satışı Ticari bir işlem olmasına rağmen şahıslar için KDV ve Gelir vergisinden istisna edilmiştir.
Çatınızda Güneş Paneli ile Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi yaparak elektrik ihtiyacını karşılamak istiyorsunuz. Peki Bunun için nereden başlayacaksınız? İlk işlem bulunduğunuz il deki Elektrik Dağıtım Firması ile ( Uedaş, Aydem, Limak, Uludağ Elektrik vs) Çatı Üstü Güneş Enerjisi Elektrik Üretimi için İzin / Çağrı Mektubu almanız gerekmektedir. Diğer yasal izinler, Projelendirme, Mühendislik Hizmetleri; Sözleşme Yapılması koşulu ile Firmamızca yerine getirilmektedir.
Çağrı Mektubunuz onaylanması durumunda Çatınızda Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemleri kurulumu yapılabilmektedir. Türkiye'nin coğrafi şartları ve enerji maliyetleri düşünüldüğünde Aylık Elektrik Faturası 970 TL ye kadar gelen yerler (ev, yazlık, iş yeri, apartman ortak kullanım vs) için aşağıda dökümleri yapılan sistem kurulumu yapılması gerekmektedir.
Çatı Üstü Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemleri 25 Yıllık Ekonomik Ömre Sahip olup Türkiye'nin Güneşlenme Potansiyeli ve Enerji Maliyetleri dikkate alındığında Sistem Maliyetini ortalama 7.5 Yılda çıkarmaktadır. Dolayısı ile yatırım maliyetinin amorti süresi 7.5 Yıl dır.
Aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. Sorularınıza Cevap vermek isteriz.
Kaynak:
satis.powerenerji.com
Çatı üstü Güneş Enerji Sistemleri,3kw, 5kw, 7.5kw, 10kw, Çatı Tipi Ges, On Grid Şebekeye Bağlı, Mikro Ges, Tesla Solar, Solar Panel, Güneş Paneli, Öztüketim Elektrik Üretimi
Çatı üstü Güneş Enerji Sistemleri,3kw, 5kw, 7.5kw, 10kw, Çatı Tipi Ges, On Grid Şebekeye Bağlı, Mikro Ges, Tesla Solar, Solar Panel, Güneş Paneli, Öztüketim Elektrik Üretimi