Şimdi Ara

Güneş Enerjisi için Kullanılan Rezidans İle Evi Isıtma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Artan kömür fiyatlarından dolayı alternatif ısınma yöntemi araştırıyoruz. Evimiz Hatay da sıcak iklim bölgesi burası. Daire 3. kat (son kat) ve 125 m2. Bulunduğumuz mahallede doğalgaz yok. Geçen yıl kömürlü kazan ile ısındık. Şuan daire başı (3 katlık kazan) aylık 1,5 ton kömür yakıyoruz. Bu da şu an aylık daire başı 9 bin tl eder. Dolayısıyla kömür almadık. Bir elektrik tesisatçısı monofaze sistem kuruyormuş. Aylık gelecek elektrik fatura tutarı maksimum 5 bin tl. Ben buna da razıyım ki kömürden ucuz olmuş olmuyor. Bahsettikleri sistem iki tane yalıtımlı depo yapılıyor ısıtma deposu içinde 2 adet güneş enerjisinde kullanılanılan çubuk rezidans koyuluyor. 1 adet sirkülasyon pompası 1 adet otomatik thermostat (gerekli ısıya gelince sistemin durup sıcaklık düştüğünde tekrar çalışması için) bu şekilde evimdeki 10 metre peteği ısıtmam mümkün mü? sistemin maliyeti 10 bin tl. (Isı pompası taksam 90 bin tl ve şu an aylık 1900 tl elektrik faturası gelir).

Tecrübe, bilgi, önerileriniz rica ederim.

• Normal ev tüpü ile çalışan kombiler yokmu?

Sizde zaten sistem var sadece tüp ile çalışan kombi takıp kullansanız daha mantıklı olmazmı?

• Merhaba @ShaRLooT cevabın için teşekkür ederim. Ev tüpü ile çalışan kombi duydum forumdada araştırdım. Güncel olarak çok fazla kullanan yok. Alıp pişman olmak istemiyorum. Doğalgaz dışında kim ne kullanıyor? Aylık kaç liraya evlerini ısıtabiliyorlar biraz bilgi olsa ona göre hareket edebileceğim.

• Herşey matematik hocam. 100 m2 ısınma alanı için anlatayım.

kış aylarında her ne kadar hatay’da da olsanız, m2 başına ayda 2 m3 doğalgaz yakarsınız. Yani aylık 200 m3.

1 m3 doğalgaz yaklaşık 10 kwh elektrik demektir. Yani toplamda ayda 2000 kwh elektrik tüketiminiz olur. Elektrik kw fiyatı 2.6 olduğundan 5.200 tl elektrik faturası ödersiniz. Tabi kullandığı enerjinin %100’ünü ısı enerjisine çevirmesi mümkün değil elektrikli bir sistemin. Hele hel öyle çubuk rezistans, dışarıda sıcak su deposu falanla %50 verim bile alamazsınız muhtemelen. yani faturayı tekrar 2 ile çarpın 10.400 tl. Isı pompalı sistemlerle belki %80 verim olabilir ama çok pahalıya mal olur.

200 m3 doğalgaz kullanırsanız, m3 ü 19 tl civarı olduğundan 3.800 tl gibi bir fatura ile gayet güzel ısınırsız. Yoğuşmalı kombiler %100 e yakın verimle çalışır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonerta S kullanıcısına yanıt

Merhaba değerli bilgiler için çok teşekkür ederim bir arkadaş denemek için yaptırdı. Sonuçlarını buradan paylaşacağım. Her şey ateş pahası Allah yardımcımız olsun.

• Merhaba hocam cihazı kurup denediz mi bilgi alabilirmıyım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.