Şimdi Ara

Termosifon ve Güneş enerjisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 aydır araştırma yapıyorum henüz karar veremedim durum şöyle ki , evimiz müstakil 3 katlı 2 katında da güneş enerjili su ısıtma yöntemi var ancak kışın gelmesiyle birlikte güneş işe yaramıyor ve suda ısınmıyor bana güneş enerjisiyle birlikte kullanabileceğim bir yöntem varsa tavsiye de bulunabilir misiniz? Yoksa 1-2 gün içerisinde termosifon almayı düşünüyorum onuda aşağıdaki linkten uygun gördüm ne dersiniz?
    http://www.hizlial.com/u04.018.1902.0015/demirdokum-dt3-65s-standart-titanium-65-litre-termosifon

• quote:

Orijinalden alıntı: tharkaho

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 aydır araştırma yapıyorum henüz karar veremedim durum şöyle ki , evimiz müstakil 3 katlı 2 katında da güneş enerjili su ısıtma yöntemi var ancak kışın gelmesiyle birlikte güneş işe yaramıyor ve suda ısınmıyor bana güneş enerjisiyle birlikte kullanabileceğim bir yöntem varsa tavsiye de bulunabilir misiniz? Yoksa 1-2 gün içerisinde termosifon almayı düşünüyorum onuda aşağıdaki linkten uygun gördüm ne dersiniz?
    http://www.hizlial.com/u04.018.1902.0015/demirdokum-dt3-65s-standart-titanium-65-litre-termosifon

Merhabalar,bende aristos ecoshape 65 litrelik termosifon kullanıyorum.bulunduğunuz yerde eger kışın su sıcaklığı eksilere düşüyorsa elektrik faturanız ters oranda artışa geçiyor.geçen yıl 140 liralara varan faturalar ödedim.daha sıkı bir araştırma ile şu an siemens ani su ısıtıcılarını düşünüyorum.suyu depolama ve sıcaklık düştüğünde aynı seviyede korumak için belli aralıklarla çalışması termosifonlar için çok büyük dezavantaj.siemens için trifaze elektrik hattı isteniyor hattı değiştirmem gerekecek ya da başka bir modelin 400 v calışan düşük bar su basıncında 55 derece sıcaklığa çıkabilen ani su ısıtıcısı var.termosifona alternatif siemens veya değişik marka,model ani su ısıtıcılarını alternatif olarak araştırmanızı öneririm.her ikisinde de sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: evren79

quote:

Orijinalden alıntı: tharkaho

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 aydır araştırma yapıyorum henüz karar veremedim durum şöyle ki , evimiz müstakil 3 katlı 2 katında da güneş enerjili su ısıtma yöntemi var ancak kışın gelmesiyle birlikte güneş işe yaramıyor ve suda ısınmıyor bana güneş enerjisiyle birlikte kullanabileceğim bir yöntem varsa tavsiye de bulunabilir misiniz? Yoksa 1-2 gün içerisinde termosifon almayı düşünüyorum onuda aşağıdaki linkten uygun gördüm ne dersiniz?

Merhabalar,bende aristos ecoshape 65 litrelik termosifon kullanıyorum.bulunduğunuz yerde eger kışın su sıcaklığı eksilere düşüyorsa elektrik faturanız ters oranda artışa geçiyor.geçen yıl 140 liralara varan faturalar ödedim.daha sıkı bir araştırma ile şu an siemens ani su ısıtıcılarını düşünüyorum.suyu depolama ve sıcaklık düştüğünde aynı seviyede korumak için belli aralıklarla çalışması termosifonlar için çok büyük dezavantaj.siemens için trifaze elektrik hattı isteniyor hattı değiştirmem gerekecek ya da başka bir modelin 400 v calışan düşük bar su basıncında 55 derece sıcaklığa çıkabilen ani su ısıtıcısı var.termosifona alternatif siemens veya değişik marka,model ani su ısıtıcılarını alternatif olarak araştırmanızı öneririm.her ikisinde de sonuçları paylaşırsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    Merhabalar,ikamet ettiğim yer İzmir bu yüzden suyun aşırı eksilere düşme durumu pek olmuyor fakat oturduğumuz yer biraz yüksek dağlık kesim olduğu için depoyu çok soğutuyor,bahsettiğiniz ürünleri daha öncede araştırdım hatta burada güzel bir kıyaslama yapılmış,
    http://forum.donanimhaber.com/m_35145624/mpage_1/key_//tm.htm#35226275 kaldı ki bahsettiğiniz siemens in trifaze elektrik hattını bendede isteyeceği ve evin 30 yıllık bir konumda olduğu durumunu da düşünürsek iş daha teferruatlı oluyor gibi geldi bana,benim düşüncem termosifon daha işime yarıcak gibi çünkü güneş enerjisinden gelen suyu direk buna bağlayıp en azından suyun soğukluğunu bir nebzede olsa kırıp kendi içerisinde daha çabuk ısıtıp daha az enerjiyle randıman almak( bilmiyorum ne derece doğru henüz hiçbir yetkiliyle konuşmadım ) ama söylediklerinizi araştırmaya devam edicem bir komşum vardı bu işlerle uğraşıyordu bir ara istanbul dan dönünce onunla da konuşmayı düşünüyorum tavsiyeleriniz için tşkler karar verip aldıktan sonra izlenimlerimi paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tharkaho -- 21 Kasım 2012; 10:03:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Enerjisi ile Isınma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.