Şimdi Ara

Ariston Kombi arızası: Petekler ısınıyor ama Sıcak su akmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
13.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Ariston Kombi arızası: Petekler ısınıyor ama Sıcak su akmıyor...

Bir iki gün önce kombide bir arıza oluştu.

Petekler ısınıyor ama çeşmeden sıcak su akmıyor.

Peteği kapatıyorum sıcak suyu açıyorum kombi devreye girmiyor yani gürül gürül yanma sesi çıkmıyor.

Kombiye gelen elektrik kablosundaki sigortasınından kapatıp bekledim düzelmedi , cihazı butondan kapattım bekledim düzelmedi , cihaz üzerinden reset attım düzelmedi.

Nette biraz araştırma yaptım şu sonuçlar çıktı , Sıcaksuyu açınca kombi çalışmıyor;

3 yollu vana arızalı olabilir.
    Akış anahtarı çalışmıyor olabilir,
    diyafram delinmiş olabilir,
    sıcaksu emniyet termostatı atmış olabilir.

Bunların içinde benim basitçe müdahale edebileceğim kontrol edebileceğim bir şey varmı yoksa servismi çağırmalı...

Benim düşüncem servisi çağırıp hem yıllık bakım yaptırmak hemde arızayı gidermek.

Ariston kombi ile böyle bir sorunla karşılaşan oldumu , aynı kombi alt kattada var aynı arıza oradada oldu ama sonra kendiliğinden düzeldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 29 Mart 2012; 11:38:30 >

• merhaba ebucomputer önecilkle kombinin garantisi var ise öyle ariston yetkili servis çağır eğer yoksa yetkili servis çğırma çünki ücret biraz yüklü olabilir internetten araştırma yap sana önerebileceğim 2 tane servis var diğerleride aynı yetkili servisin vereceği fiyatı verebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jonah34

merhaba ebucomputer önecilkle kombinin garantisi var ise öyle ariston yetkili servis çağır eğer yoksa yetkili servis çğırma çünki ücret biraz yüklü olabilir internetten araştırma yap sana önerebileceğim 2 tane servis var diğerleride aynı yetkili servisin vereceği fiyatı verebilirler.

Cevap için teşekkürler...

Sokaktaki çalışmada binaya gelen su bağlantısı parçalanmış onarılmıştı...

Bir süre musluklardan küçük çakıl parçaları aktı...

Kombi arızası bu olaydan sonra meydana geldi ve binadaki başka kombilerde arızalandı...

Sanıyorum çakıl parçaları kombiye kadar ulaştı...

Servis geldi kontrolü yaptı arızayı giderdi 20 TL para aldı , ucuz kurtulduk. :)

• hmm güzel ucuza halletmişsin. bizdede aynı problem olmuştu ama ne kadara halletti babam bilmiyorum. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi Sıcak su Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.