|
Türkiye’de kesintisiz elektrik üretiminin anahtarı rüzgar enerjisi
-
-
çok istesen hamster ile tekerlek çevirerek te o enerjiyi elde edersin ama nasıl ?
-
Yooo nükleer
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dilerim bir gün bunu anlarız ülkece.
-
Akkuyu NGS bir an önce devreye alınmalı
-
enerji ihtiyacımızın karşılanmasında ne petrol türevleri ne de rüzgar ve güneş enerji sistemleri kalıcı çözüm değildir. bu işin tek çözümü gelişmiş ülkelerdeki gibi nükleer sistemlerdir. tabi bunu bizim insanımız kabul etmez. çünkü alışmış sömürülmeye.
-
0.069 cent e yani 2,2 liraya yandaş kalyon firmasının kar ederek ürettiği ges (güneş santrali) enerjisini alıyorduk. yetmedi. şimdi ruslara bunun iki katı 4,4 lirandan yılda 15 milyar dolar kadar ödeyip nükleerden elektrik alacağız. bazı saflarımızda ruslar nükleer yaptığında sömürünün biteceğini sanıyor. sümürü 2-3 katına çıkacak maalesef
-
evet dedikleriniz doğru olabilir.
ancak eksik bence. nükleer enerji tesisleri aynı zamanda nükleer bomba yapımının ilk adımı olarak tüm dünyada kabul edilir. bir teknoloji söz konusu. bizde bu yok.
ha rusya teknoloji vermeyecek diyorlar, bu da doğru olabilir. ancak önemli olan tesislerin kurulumudur bana göre.
bunun üzerinden rusya anlaşma yapmış gibi görünüyor. ki teknoloji transferi konusunda ruslar daha ılıman yaklaşıyorlar. s400 ler üzerinden ya da rusların verdiği hava savunma teknoloji kaynakları üzerinden bugünkü hava savunma sistemlerimiz geliştirildi denebilir ve geliştirilmeye devam ediliyorlar.
he tesisler rusların falan diyorlar. tesisler rus toprağı sayılacak falan diyorlar. ben ihtimal vermiyorum. hatta saçma buluyorum. ancak buna 'saf' insanlarımız inanabilirler. bunun üzerinden de karşı çıkan olabilir. ancak bence bunlar yanlış bilgiler.
büyük elçilikler hariç nato'da rus toprağı varlığını kimse kabul etmez mesela. neyse. konular birbirlerine bağlı.
herşeye rağmen ben şahsen nükleer tesislerin 7 bölgemizde de kurulmasını ve askerlerimiz tarafından korunmasını isterim. sonrasına sonra bakılır. yakıt işi zamanla çözülür. hele bir tesisler kurulsun da.
60-70 senelik tesisler aktifleştirildi Avrupa'da Amerika'da, haberleri yakın zamanlarda yapıldı mesela. hem de çoğu görece eski teknoloji.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X