İyi günler..Forumda yeniyim umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Ben solar paket (güneş paneli sistemleri) ile masaüstü bilgisayarımı 7/24 çalıştırmak istiyorum. Satılık hazır solar paket sistemleri mevcut.Anahtar teslim 5000watt solar paket ve rüzgar gülü toplam maliyeti 25.000tl
Sistemin özellikleri
· 12 Adet - Lexron 275 Watt Polikristal Güneş Paneli 1 Adet - İstabreeze 2000 Watt Rüzgar Türbini + Şarj Kontrol ve Frenleyici · 1 Adet - Tommatech 5000 VA / 5000 Watt Akıllı Tam Sinüs İnverter ( Yeni Seri + Anti Toz Koruyuculu ) · 4 Adet - Jel Star 200 Amper Deep Cycle Jel Akü ( Yerli Üretim ) · 30 Metre - Kırmızı Solar Kablo · 30 Metre - Siyah Solar Kablo 8 Set - İkili Paralelleme Konnektörü · 10 Set - Tekli Solar Bağlantı Konnektör
Böyle bir sistem ile masaüstü bilgisayarımı 7/24 çalıştırabilirmiyım acaba? pc güç tüketimi saatte yaklaşık 1000watt konu hakkında bana yardımcı olan arkadaşlar olursa çok makbule geçer..Her türlü oneri ve fikirlerinizi bekliyorum...şimdiden teşekkürler
bu bilgisayarının özelliklerine bağlı bir şey. güçlü donanıma sahip bir oyun bilgisayarı değilse, büyük ihtimalle karşılar. kırsal kesimde yaşamıyorsan veya işinle ilgili bir şey değilse, bence lükse kaçar.
Bilgisayarınızın Saatlik Tüketimi 1000 watt olsun
Günlük Tüketiminiz: 1000 watt x 24 saat : 24.000 Watt
Güneş Panelleri Üretimi: 12 adet /4 = 3000 watt/saat
Rüzgar Türbini Üretimi : 2000watt/saat ( rüzgar hızı 10metre/s deki hızda )
Batarya Kapasitesi: 200Ah x 12 volt x 4 adet = 9.600 watt depolama alanı (%15 tölarns düşülür) =8.160 watt kullanılabilir enerji
Sonuç: Güneşlenme potansiyeli yüksek olan bir ilde otuyorsanız ve sürekli bir rüzgara sahipseniz bu ürünleri kullanabilirsiniz.
Önerdiğim Videolar
Bu sistemle Cihazların A++ olması koşuluyla tv 8 saat,buzdolabı 24 saat, haftada 3 kere çamaşır makinesi,elektrikli süpürge günde 1 saat ve pc 24 saat çalıştırabilirsin. sorman kabahat. Bende 2x270w panel ile 3kva sinüs inverter ile 2x 100 amper akü var. buzdolabım 12 saat, tv 5 saat.aydınlatma (4x10w led) 10 saat çalışıyor. 3 panel ve 3 akü takviyesi ile buzdolabını 24 saate çıkarıp çamaşır makinesi ekleyeceğim