Şimdi Ara

güneş paneli lehimleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Güneş paneli yapmak için bir miktar güneş hücreleri aldım,yanında biraz tel vardı bir de flux kalemi sadece,ben ilk kez yapacağım için gidip 20 w luk havya aldım.
    Bir türlü lehim güneş hücresini tutmadı 2 gündür ne yapacağımı şaşırdım .youtube da adamlar hemencecik yapıyor.Ben nerde yanlış yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: seref0233

Güneş paneli yapmak için bir miktar güneş hücreleri aldım,yanında biraz tel vardı bir de flux kalemi sadece,ben ilk kez yapacağım için gidip 20 w luk havya aldım.
    Bir türlü lehim güneş hücresini tutmadı 2 gündür ne yapacağımı şaşırdım .youtube da adamlar hemencecik yapıyor.Ben nerde yanlış yapıyorum.

fazla ısıtmaman lazım. güneş panellerinin iletken yüzeyleri, cam üzerine sürülmüş gümüş iletken boyalardır çok fazla ısıtırsan bu iletken yüzey camdan kopar! benim de çok başıma geldi..
    bir de olabildiğince yumuşak bakır tel, mümkünse içi çok ince damarlı çok damarlı kablo kullan. kablon sert olmasın. dediğim gibi fazla ısıya marus bırakma lehim yaparken. eğer lehim
    tutturamıyorsan, hafif biraz kazıyarak lehim yapacağın yüzeyi biraz parlaklaştır..

• yaw git hazır al kardeşim ne uğraşıyorsunuz boşa
  • teli üstüne kıvır üzerineb astır silikonla tutacaktır o sekil bende yaptım panaeli e scooteri bağladım aküleri dolduruyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.