Şimdi Ara

Güneş ve Dünya Felsefik Olarak yorumlanabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: soygar

İkinci dünya savaşı avrupadaki insanların büyük oranda uyanmasını sağladı,Artık,bir almanı,fransızı,italyanı,ingilizi,birbirleri ile savaştıracak hükümetler çıkamıyor,çıkamazda

60 milyon insanın öldüğü savaş,hükümetlerine bakışı değiştirdi insanların,Bunların hükümetten çok sömürü aracı olduğunu anladılar,İnternet bu uyanışı bütün dünya'ya yayacak bence

Yeterki bilgi paylaşılsın,Herkese ulaşsın,interneten uluslararası alışveriş yapmak bile insanları birbirlerine yakınlaştırıyor...Gelecekten karamsar değilim
    hocam bence bu refahtan kaynaklı

refah arttıkça insanlar okumaya araştırmaya başlıyor savaşın hikaye olduğunu devletlerin sadece sonradan uydurma kurumlar olduğunu vs anlıyorlar

birde abdnin ww2 sonrası kurduğu işgale ve sömürgeciliğe karşı kurduğu sistem var tabi adamların ülkesi kendilerine yettiği için uk gibi küçücük ama sömürgeci ülkeleri mahfettiler gerçi çinin başat olmasıyla bu da değişecek zira çin abd gibi değil toprak istiyor hemde çok

• soygar kullanıcısına yanıt
    2. dünya savaşının en büyük etrkilerinden birisi modernizme darbe vurmasıdır. Bilim'in ve aklın her zaman toplumu ileri götüreceği düşünülürken ortaya çıkan bilimin yıkım için kullanılması veya insanların genetik olarak üstün oldukları düşüncesi veya ekonominin tek merkezden kontrol edebileceği gibi olgular büyük felaketlere yol açtı.

Buda Modernizmin darbe yiyip onun yerine modern nihilizm olan postmodernizmi getirdi.

Bugün ise tüm dünya çapında dini ve mistik görüşlerin güçlendiğini görüyoruz. Ama insanlar sonsuz süre yaşamadıkları için kaybolan nesillerle geçmiş gitgide silikleşecek ve tekrar bir çeşit modernizme döneceğiz. Bu aradas modernizmin sağladığı muazzam bir gelişme vardı gerçekten ortaya konulan başarı belkide tarhite insanoğlunun ulaşabildiği tüm başarının fersah fersah önündeydi ama dediğim gibi bu bazı yanlış eğilimlerede yol açtı.

İlerde ortaya çıkacak yani bu mistik akımız ardından gelecek metarlist dalga eskisi gibi olmayacaktır eskisinin üstüne birşeyler konulmuş ve biraz daha farklı olacaktır. Bu akım insanlığın muazzam bir sıçrama yapmasını tekrarlayacak. Öte yandan bütün dü nyada keskinleşen ve uygar toplumların demokratik sistemlerinin gerek göçmenler gerekse pozitif ayrımcılık ve feminizm , dnciler tarafından suistimal ediliği durumlar bir fay hattı yaratıp bunların büyük depremlere yol açacağını göreceğiz.

Kısaca dünyanın kendi içinde biriktirdiği ve baskılanmış enerjinin yoğunuğu bir süre sonra o kadar artacak ki yarı yavaş yavaş yada ciddi krizlerle eğilimlerin değiştiğini göreceğiz.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Neyse kardeşim söylediklerinin hepsinin açıklamaları bana göre var ama tabiki gerçeği her birimiz son kertede kendimiz bulmalıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Neyse kardeşim söylediklerinin hepsinin açıklamaları bana göre var ama tabiki gerçeği her birimiz son kertede kendimiz bulmalıyız.
    aynen

siz ne düşünüyorsunuz tam olarak uzayın felsefeye etkisi hakkında

uzay sokrates zamanından bu yana bu kadar bilinseydi neler olurdu
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası uzay bütün gerçekleri ve mantığı yıkan bir ortam. Çünkü derinliğini ölçemiyoruz. Herşeyin teorisi dediğimiz ve her koşula uyabileceğini iddia ettiğimiz bir teori yok.

Newton fiziği dünyada geçerli, Einstein teorisi uzayda geçerli, kuantum mekaniği atom altı dünyada geçerli ama oluşturulan bu teoriler birbirine bağlanmıyor yani herşeyin birbirine bağlandığı kusursuz yanıt şu an için elimizde değil.

Uzayın varlığı özellikle bigbang, ardından önce hiçbir madde yoktan varolamaz sonra bazı maddeler yoktan varolabilir, daha sonra bir madde aynı anda 2 yerde buulnamaz sonra bir madde aynı anda iki yerde bulunabilir ve bütün bu birbirine tamamen zıt olguların aynı evrende bulunması şu an oldukça anlamsız bir evrene işaret ediyor.

Yani evren içerisinde biz düzen var mı ? Biliyorsun dindarlar evrenin bir saat gibi tıkır tıkır işlediğini savunuyor ama onların karşısındaki kesim evrenin bir saat gibi değil tam tersine bir kaos içerisinde olduğunu ama ele aldığımız zaman dilimi çok uzun insan ömrü ise çok kısa olduğu için ne evrendeki nede dünyadaki kaosu göremediğimiz savunuyor.

Dolayısyla bana göre şu an içinde bulunduğumuz durum aslında hiçbir halt bilmediğimiz bir durum. Yani evren küçücük bir noktadan uçsuz bucaksız bir araziye yayılıyor. Adam diyorki bu nokta nerede çıktı, kuantum madde yoktan varolabilir kendi kendine diyor ama bu yoktan varolduğunu düşündüğümüz unsur yoktan mı varoluyor yoksa aslında bişeler var ama biz mi ölçemiyoruz.

Cansız maddelerin gözlemlendiğinde fizik kuralalrına uygun gözlemlenmediğinde fizik kurallarına aykırı hareket etmeleri gibi bir absürdlük örneği var.

Kısacası şu an bilimin teori içerisinde sabit olarak kabul edebileceği hiçbir şey yok. Bugün mantık ve düzen dediğin şey bşaka bir boyut içerisinde tamamen bilimsel açıdan imkansız senaryolara bürünebiliyor. Dolayısıyla evrenin şu an için anlayışımızın oldukça ötesinde.

Dolayısıyla evren ile absürd düşüncesi uyumlu gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Nisan 2019; 21:10:15 >

• quote:

Açıkçası uzay bütün gerçekleri ve mantığı yıkan bir ortam. Çünkü derinliğini ölçemiyoruz. Herşeyin teorisi dediğimiz ve her koşula uyabileceğini iddia ettiğimiz bir teori yok.

Newton fiziği dünyada geçerli, Einstein teorisi uzayda geçerli, kuantum mekaniği atom altı dünyada geçerli ama oluşturulan bu teoriler birbirine bağlanmıyor yani herşeyin birbirine bağlandığı kusursuz yanıt şu an için elimizde değil.

Uzayın varlığı özellikle bigbang, ardından önce hiçbir madde yoktan varolamaz sonra bazı maddeler yoktan varolabilir, daha sonra bir madde aynı anda 2 yerde buulnamaz sonra bir madde aynı anda iki yerde bulunabilir ve bütün bu birbirine tamamen zıt olguların aynı evrende bulunması şu an oldukça anlamsız bir evrene işaret ediyor.

Yani evren içerisinde biz düzen var mı ? Biliyorsun dindarlar evrenin bir saat gibi tıkır tıkır işlediğini savunuyor ama onların karşısındaki kesim evrenin bir saat gibi değil tam tersine bir kaos içerisinde olduğunu ama ele aldığımız zaman dilimi çok uzun insan ömrü ise çok kısa olduğu için ne evrendeki nede dünyadaki kaosu göremediğimiz savunuyor.

Dolayısyla bana göre şu an içinde bulunduğumuz durum aslında hiçbir halt bilmediğimiz bir durum. Yani evren küçücük bir noktadan uçsuz bucaksız bir araziye yayılıyor. Adam diyorki bu nokta nerede çıktı, kuantum madde yoktan varolabilir kendi kendine diyor ama bu yoktan varolduğunu düşündüğümüz unsur yoktan mı varoluyor yoksa aslında bişeler var ama biz mi ölçemiyoruz.

Cansız maddelerin gözlemlendiğinde fizik kuralalrına uygun gözlemlenmediğinde fizik kurallarına aykırı hareket etmeleri gibi bir absürdlük örneği var.

Kısacası şu an bilimin teori içerisinde sabit olarak kabul edebileceği hiçbir şey yok. Bugün mantık ve düzen dediğin şey bşaka bir boyut içerisinde tamamen bilimsel açıdan imkansız senaryolara bürünebiliyor. Dolayısıyla evrenin şu an için anlayışımızın oldukça ötesinde.

Dolayısıyla evren ile absürd düşüncesi uyumlu gibi görünüyor.
    Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Periah kullanıcısına yanıt
    Hocam merak duygum olmaz mı? Herkezden çok merak ediyorum.
    Aya gitmeye Plutona gitmeye itirazım yokki.
    Ben güneşe en yakın güneş sisteminden bahsediyorum.
    Alpha Centauri güney gökküresindeki güneş sistemi 4.3 ışık yılı uzakta.
    Bu uzaklığa gitmek binlerce yıl insanlık için hayal olarak kalacak.

kendi Güneş sistemini elbette keşfetmek için uğraşacağız.Gerisi hayal.
  • cemmail kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlız şu an zaten fiziki olarak ışınlanma işleminin yapımını biliyoruz. Sadece büyük maddeleri ışınlayamıyoruz. Dolayısıyla dediğini sisteme 4.3 yıl içinde gidebilecek bir teknoloji şu an dünyada var. Ama gönderebileceğimiz şey atomlar düzeyinde şu anki teknoloji ile.
    Kendi kendinizi aldatıyorsunuz. Işık elektromanyetik dalgaları kasdediyorsan yanılırsın.

Belki uzak geçmişte ışık hızıda geçilebilir.belki binlerce yıl sonra.
    Bana ne ya.

Biz kendi işimize bakalım.Bu dünyadan başka şu an için yaşanısı ortam yok.
    Ben uzay mühendisimiyim.hayır.Bana ne 4.3 ışık yılı uzaktaki gök cisimlerinden.
  • cemmail kullanıcısına yanıt
    Sıkılmıyor musun ot gibi yaşamaktan. Evde bir bardak çay içerken ben burada ne halt ediyorum diye düşünmüyor musun : D

Şu an haberleşmenin ışınlanma ile gerçekleşmesi üzerinde çalışılıyor kuantum dolanıklılığı ilkesine dayanılarak.

Aslında insan ışınlamanın yoluda teorik olarak açık ama bizim şu anki hesaplama gücümüz ve enerji üretme kapasitemiz bunun yapabilecek durumun yakınında bile değil.
  • Haa şöyle bir bakarım açık havada güzel be seyretmek birazda seyrederim.
    Balık tutmaya devam deniz kenarında.
    Hiç bir şekilde sıkılmam.Kendi işim ve türkiyenin içine düştüğü acınası hal beni daha çok ilgilendirir.
    Yerim sizin uzayınızı.
  • İnsanlık! Yıldızlar arası yolculuk yapacak düzeye geldiği anda,Dünyadaki devletlerin insanlar üzerindeki baskı ve yönetme gücü kırılacaktır.

Dünya'yı yönetenler,Dünya'ya barışı getirmezse,İnsanlarda barış içinde yaşayacakları başka gezegenlere göç ederler.Dünya 200 yıla kalmaz tek ülke haline gelir,kaçınılmaz görüyorum bunu

Bu gemininde çizimine hayranım,En gerçekci yıldız gemisi tasarımı bence

• quote:

Evrenin birşeyin varlığına dair ispat içerdiği iddiası inanın doğru değil. Bir şeyin varolmadığına dair bir iddiada içermiyor tabi.

Sadece evren gerçekten uçsuz bucaksız bir ortam.

Burada benim aklıma her zaman takılan soru şudur. Ya evreninde içinde bulunduğu bu ortamın zamansal olarak nbir sınırı yoksa. Hani Allah için öncesi ve sonrası yoktur deniyor. Peki içinde bulunduğumuz bu ortamın bir öncesi yoksa yani içinde bulunduğumuz ve sürekli değişen uzayıda kapsayan bu ortam her zaman varsa.
    Evrenin zamansal olarak bir başlangıcı var fizik ve termodinamik bunu gösteriyor. Entropi her geçen sürede artıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soygar kullanıcısına yanıt
    bu geminin kalkan tasarımı iyi değil. öyle bir tasarım yapılabiliyor ise eğer aşağıdaki resimde yer alan kalkan tasarımını kullanmak daha iyi iş yapabilir.

Güneş ve Dünya Felsefik Olarak yorumlanabilir mi ?

gemiye çarpma riski bulunan cisimler sadece geminin ilerleme yönünden gelmeyecektir. üstünden altından, her bir taraftan gemiye isabet olabilir. senin beğendiğin geminin kıçı açık kalmış. darbeyi hiç ummadığı bir yerden alma ihtimali var. nasa' nın birprojesi vardı 2017 yılından. yukarıdaki resime ait linkte konu yer alıyor. uzay araçları için bir kalkan projesi yapılmasına yönelik bir yarışma. geç kalmadı isek katılalım derim.

nacizane fikrim uzay aracının dışını kauçuk tarzı elastik bir malzeme ile darbeleri emecek şekilde dubalar ile çevrelemek. ama arada boşluk da verilecek ve mesafe km bazında olacak. yetmiyor bunun dışına da 20 derece açıda büyük levhalar ile birbirine monte edilmiş metal tabakalar ile çepeçevre kalkan yapılacak. tabakaya çarpma oldukça tabaka esneyecek, elastik malzeme de içeride gemiye momentum uygulayacak ve çarpmanın etkisi azaltılacak. az beyin sarsıntısı yapar ama daha emniyetli olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.