Şimdi Ara

Güneş ve Dünya Felsefik Olarak yorumlanabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyadaki bütün çatışma ve Savaşlar,İnsanları kimlerin yöneteceği ve Sömüreceği üzerine yapılıyor bence,Nasanın paylaştığı görüntüleri görünce,Uzayın ve Evrenin biz insanların kendi aramızdaki çatışmaların farkında olmadığı duygusuna kapılıyorum.
    https://www.nasa.gov/feature/goddard/2019/unexpected-rain-on-sun-links-two-solar-mysteries/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 6 Nisan 2019; 16:17:47 >

• Hakikaten insanlara bakıyorum adamda (kadinda) oyle bir ego var ki uzaydan büyük sırık gibi dimdik yuruyor burnu 120 derece yukarda tepeden bakiyor afilli afilli konuşuyor gözükmeyen bir mikroptan baska bir sey olmadiginin farkinda degil bir alanda az bir bilgisi oldugu icin kendisini her konuda en bilgili saniyor (sokratesin savunmasindaki gibi)

Uzay gunluk yasamimiza ve felsefemize cok az etki ediyor insanlar nasil bu kadar kayitsiz kalabiliyor anlamiyorum sırf su uzay olayı insanlarin kafa yapisini yuzde yuz degistirecek güçte

Bence de bizi hic sallamaz bir tavırda varliklarini sürdürüyorlar diger gezegenler ama kurulan duzen ve nizam muazzam Allah'ın varlığına ciddi bir emare yildizlar karadelikler sistemler galaksiler hatta belki de evrenler çarpışıyor bunca tehlikenin ortasinda biz burda yasayabiliyoruz
  • Hakikaten insanlara bakıyorum adamda (kadinda) oyle bir ego var ki uzaydan büyük sırık gibi dimdik yuruyor burnu 120 derece yukarda tepeden bakiyor afilli afilli konuşuyor gözükmeyen bir mikroptan baska bir sey olmadiginin farkinda degil bir alanda az bir bilgisi oldugu icin kendisini her konuda en bilgili saniyor (sokratesin savunmasindaki gibi)

Uzay gunluk yasamimiza ve felsefemize cok az etki ediyor insanlar nasil bu kadar kayitsiz kalabiliyor anlamiyorum sırf su uzay olayı insanlarin kafa yapisini yuzde yuz degistirecek güçte

Bence de bizi hic sallamaz bir tavırda varliklarini sürdürüyorlar diger gezegenler ama kurulan duzen ve nizam muazzam Allah'ın varlığına ciddi bir emare yildizlar karadelikler sistemler galaksiler hatta belki de evrenler çarpışıyor bunca tehlikenin ortasinda biz burda yasayabiliyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Evrenin birşeyin varlığına dair ispat içerdiği iddiası inanın doğru değil. Bir şeyin varolmadığına dair bir iddiada içermiyor tabi.

Sadece evren gerçekten uçsuz bucaksız bir ortam.

Burada benim aklıma her zaman takılan soru şudur. Ya evreninde içinde bulunduğu bu ortamın zamansal olarak nbir sınırı yoksa. Hani Allah için öncesi ve sonrası yoktur deniyor. Peki içinde bulunduğumuz bu ortamın bir öncesi yoksa yani içinde bulunduğumuz ve sürekli değişen uzayıda kapsayan bu ortam her zaman varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Evrenin birşeyin varlığına dair ispat içerdiği iddiası inanın doğru değil. Bir şeyin varolmadığına dair bir iddiada içermiyor tabi.

Sadece evren gerçekten uçsuz bucaksız bir ortam.

Burada benim aklıma her zaman takılan soru şudur. Ya evreninde içinde bulunduğu bu ortamın zamansal olarak nbir sınırı yoksa. Hani Allah için öncesi ve sonrası yoktur deniyor. Peki içinde bulunduğumuz bu ortamın bir öncesi yoksa yani içinde bulunduğumuz ve sürekli değişen uzayıda kapsayan bu ortam her zaman varsa.
    Hocam emare dedim zaten delil-kanit vs olsa herkes Allah'a inanır

Hocam dediginiz olabilir ama pek cok bilim adami farkli evrenler oldugunu düşünüyor

Malesef biz biraz erken doğduk 300 400 yil sonra bizim suan bildiklerimiz o zamanki insanlara sanki bizim antik zamanlardaki insanlarin uzay bilgisiymis gibi gelecek

Uzaydaki duzen inanılmaz en cok yani düşünsene her dakika yildizlar carpisiyor karadelikler oluşuyor galaxyler birlesiyor neler neler oluyor ama biz bu dunyada yuvadayiz guvendeyiz binlerce yildir 1 kez olsun ciddi bir tehtit yasamadik uzaydan gelen

Cok ilginc ya insanin tasavvuru almiyor uzayi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepsi tıraş.Plütona giden uzay aracı en yüksek 46km/sn hıza çıkabiliyor.
    Hadi önümüzdeki 100 yılda 300km/sn çıksın.
    Dünyaya benzer en yakın güneş sistemine gitmek. Bu kadar yüksek hızda dahi insan oğlu için 4300 yıl alacaktır.
    Bunlar şimdilik masal.
    Boş şeylerle uğraşıp açlığımızı unutuyoruz.
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Dünya'nın tehdit yaşamadığı doğru değil. Bildiğin gibi dinazorları yokeden şeyin dünyaya çarpan büyükçe bir astroid olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan dünyaya devamlı başıboş cisimler düşmektedir ama bunları farketmememizin nedeni çoğunun atmosferde yanarak yok olması.

İkinci bir noktada daha bilgi vermem gerekirse şu an dünyanın tek uydusu olan ayında dünyanın ilk dönemlerinde çok büyük çaplı bir cisimin dünyaya çarpması sonucu oluştuğu düşünülüyor. Bu çıkarımın nedeni ise şu adan getirilen ve orada incelenen ay toprağı dünya toprağı ile tamamen aynı metaryal olarak. Bu bizi dünyanın 2 defa çok büyük göktaşlarıyla çarpıştığını gösteriyor. İlki ayı ortaya çıkardı ikincisi ise dinazorları yoketti.

Tabi burada anlamadığımız bir ton şey var ama öte yandan ateşin etrafında dönen zencileri veya yıldırım düşünce tanrı kızdı diyenleri kısaca böyle abuk fikirlerden kurtulduk.

En başta eğer gerçekten bir Tanrı varsa bu varlığın dinde anlatıldığı gibi saçma hareketler yapacağına inanmıyorum. Yani biz evrende dıdısının dıdısısın dıdısının dıdısının .............. binlerce dıdısı olarak yok bir küp yaptık bunun etrafında dönün, boşluğa taş atın, 30 gün aç kalın sonra gidin benim için bir inek kesip bunları yiyin. Ardından ben size varlığım hakkında hiçbir ipucu vermiyorum hiçbir somut bilgi vermiyorum ama bana inanmazsanız ben sizi sonsuza kadar yakarım iyi olun kötü olun ben bu kadar uçsuz bucaksız evrenler yaptım ama benim derdim dünyada kum tanesi kadar olmayan yerlerede mikrop kadar değeri olmayan canlıları teste tabi tutmak neyin testi olduğuda belli değil yani bir tecavüzcü katili bunun yapacağı haltları önceden bildiğim halde yaratıp sonra bunun yaptığı haltlar için cezalandıracağım burada sorun şu sen bunun ne halt yiyeceğini biliyorsan bir varlığı neden cehennemde yakmak için yaratırsın veya neden herşeyi iyi yaratmazsın. Bide milletin orasını burasını kesiyorlar...

Bana eğer kötü olmazsa iyiliğin bir anlamı olmaz demeyin çünkü tanr dediğimiz varlık olmayanı olduran bir varlıksa bunuda hallederdi.

Kısacası uçsuz bucaksız bir evrene baktıkça bu hikayelerin ne kadar basit olduğunu anlıyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Nisan 2019; 20:6:31 >

• cemmail kullanıcısına yanıt
    Solucan deliği arayışındayız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada felsefik olarak yorumlayabileceğimiz tek şey herşeyin üstünü örten anlamsızlık ve saçmadır.
  • Şu anki bilgilerimiz 60 yıl önce yoktu,Gelecek yüzyılda,Bileceklerimiz,Bildiklerimizin,yüz katı olabilir...Dünya'ya bakışımız mutlaka değişecektir.
    Gelecek yüzyılda Kökten dincilik,mezhepcilik,ideolojik siyaset ve Kökten milliyetcilik tartışmalarının biteceğini,Bunları savunanların parmakla gösterilecek kadar azalacağını düşünüyorum...
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Photoshoplu resimler bakıp hayal dünyamızı genişletiyoruz.
    Hayal kurmak iyidir.ama Gerçekler üzerine hayal kuralım.

Torunumun geleceğinden korkuyorum.Yazık ki ne yazık.
    Sanki 4.3 ışık yılı uzaktaki gezegeni bilmek benim torunumun karnını doyuracak.
    UFO masalları fos çıktı.Şimdide nasanın yeni hikayelerini dinle.
    Bu kadar çok toprak. Bu kadar çok maden ve ürün varken. Milyonlarca ele geçirilecek gezegen varken bizim dünyada pineklememiz ne kadar mantıklı ?

Yayılalım yeni dünyalar inşa edelim kendimize.

Şu an bilimin geldiği nokta 1000 yıl öncesine göre inanılmaz bir halde. Devamının geleceğini umuyoruz.
  • soygar kullanıcısına yanıt
    Başka safsatalar çıkacaktır. Adam uzaya baka baka birşeyler bulur bence.

Dünya tarihine baktığınız zaman düşünsel alanda hep bir döngü vardır. İnsanlar metaryalist düşünce ile metafizik arasında sürekli bir o yana bir bu yana ilerlemiştir. Bu nedenle geleceğin dünyası saf metaryalizmin hüküm sürdüğü bir yer olmayacak bana kalırsa.
    4300 yıl sürecek bir yolculuktan alacağımız toprakları ne yapacağız.

İyi bir nufus planlaması ile dünya hepimize yeterde artar bile.
    Güneş sistemimiz içindeki gezegenler bize fazla dahi gelir.
    Abi daha çoğunu almak varken neden elimizdekilerle yetinelim ?

Sanki biz gitmesek biri gidecek. Boş boş duruyorlar işte gidelim hepsini ayrı bir dünya haline getirelim. Yarın göktaşı gelirse ne yapacaksın ?

Doğa kendi kendine insanlığı imha yoluna girerse ne yapacaksın ?

B planı lazım bize. Heryere yayılacağız geniş düşünelim. Refah için bu gerekli.
    İnsan aç gözlülüğü.
    Biz kendi dünyamızı paylaşamıyoruz.Ben 4300 yıl sürecek yolculukta yokum.
    Siz gidin dünyada 200-300m2 başımı sokacak bir yer bana yeter.
    140 m2 ev dar geliyor.
    İyi bir nufus planlaması ile her aileye dün olduğu gibi onlarca dönüm toprak çıkar.
    Avustralyaya bir bak.Topraklar fazla geliyor.
  • Yeşiller hayranım.Ülkemizde çok az kişi tanıyor.
    Abi senin merak duygun nerede ? İnsanlığı ileri götürecek hırsın nerede.

Orada bomboş duruyorlar sadecer gitmen gerekiyor yapma. Hem 4300 yıl demişsin aya gitmek 4300 yıl sürmüyor öte yandan bu hız giderek arttırılacak ışınlanma vb.

Orada bahçeli güzel villalar olacak çok toprak olacağı için 400 metrekare evler olacak. Dünya ise her taraf vıngır cıngır insan olacak.

Millet diyecekki ah kendimi bi marsa atabilsem emeklilikte.

Tabi bunlar için oralarıda yeşillendirip yaşanabilir hale getirmek gerekiyor. Öte yandan istediğimiz tüm madenleri ve yakıt kaynaklarını elde edeceğiz. Düneşe doğru paneller yollayacağız ve elektiriği radyo dalgaları ile ileteceğiz.

Üstelik rbotlar her işi görecek.

Geleceğin çok güzel olacağını düşünüyorum. Yanlış zamanda doğduk mlsf...
    İkinci dünya savaşı avrupadaki insanların büyük oranda uyanmasını sağladı,Artık,bir almanı,fransızı,italyanı,ingilizi,birbirleri ile savaştıracak hükümetler çıkamıyor,çıkamazda

60 milyon insanın öldüğü savaş,hükümetlerine bakışı değiştirdi insanların,Bunların hükümetten çok sömürü aracı olduğunu anladılar,İnternet bu uyanışı bütün dünya'ya yayacak bence

Yeterki bilgi paylaşılsın,Herkese ulaşsın,interneten uluslararası alışveriş yapmak bile insanları birbirlerine yakınlaştırıyor...Gelecekten karamsar değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Dünya'nın tehdit yaşamadığı doğru değil. Bildiğin gibi dinazorları yokeden şeyin dünyaya çarpan büyükçe bir astroid olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan dünyaya devamlı başıboş cisimler düşmektedir ama bunları farketmememizin nedeni çoğunun atmosferde yanarak yok olması.

İkinci bir noktada daha bilgi vermem gerekirse şu an dünyanın tek uydusu olan ayında dünyanın ilk dönemlerinde çok büyük çaplı bir cisimin dünyaya çarpması sonucu oluştuğu düşünülüyor. Bu çıkarımın nedeni ise şu adan getirilen ve orada incelenen ay toprağı dünya toprağı ile tamamen aynı metaryal olarak. Bu bizi dünyanın 2 defa çok büyük göktaşlarıyla çarpıştığını gösteriyor. İlki ayı ortaya çıkardı ikincisi ise dinazorları yoketti.

Tabi burada anlamadığımız bir ton şey var ama öte yandan ateşin etrafında dönen zencileri veya yıldırım düşünce tanrı kızdı diyenleri kısaca böyle abuk fikirlerden kurtulduk.

En başta eğer gerçekten bir Tanrı varsa bu varlığın dinde anlatıldığı gibi saçma hareketler yapacağına inanmıyorum. Yani biz evrende dıdısının dıdısısın dıdısının dıdısının .............. binlerce dıdısı olarak yok bir küp yaptık bunun etrafında dönün, boşluğa taş atın, 30 gün aç kalın sonra gidin benim için bir inek kesip bunları yiyin. Ardından ben size varlığım hakkında hiçbir ipucu vermiyorum hiçbir somut bilgi vermiyorum ama bana inanmazsanız ben sizi sonsuza kadar yakarım iyi olun kötü olun ben bu kadar uçsuz bucaksız evrenler yaptım ama benim derdim dünyada kum tanesi kadar olmayan yerlerede mikrop kadar değeri olmayan canlıları teste tabi tutmak neyin testi olduğuda belli değil yani bir tecavüzcü katili bunun yapacağı haltları önceden bildiğim halde yaratıp sonra bunun yaptığı haltlar için cezalandıracağım burada sorun şu sen bunun ne halt yiyeceğini biliyorsan bir varlığı neden cehennemde yakmak için yaratırsın veya neden herşeyi iyi yaratmazsın. Bide milletin orasını burasını kesiyorlar...

Bana eğer kötü olmazsa iyiliğin bir anlamı olmaz demeyin çünkü tanr dediğimiz varlık olmayanı olduran bir varlıksa bunuda hallederdi.

Kısacası uçsuz bucaksız bir evrene baktıkça bu hikayelerin ne kadar basit olduğunu anlıyorum ben.
    hocam ilk iki paragraftaki bilgileri ilk okul 6dan itibaren veriyorlar sizin tekrar etmenize gerek yoktu :D ben insanlık tarihi adına konuşuyorum bu gezegende şuana kadar insanlar olarak büyük felaketler yaşamamamız (yer çekimine rağmen hemde) bence büyük mucize

dinle ilgili yazdığınıza cevap verecek nitelikte değilim ama bildiğim 1 2 şeyi yazayım

Kabe ile ilgili olarak Hacerül Esved taşını ve geçmişini bilmeniz gerekiyor

insanların mikrop kadar değeri olmadığı bizce malum ancak bir düşünün yaşayan bir sinekte mi daha çok sanat var onu yapmak mı zor yoksa güneşi mi insan hangisini yapmaya daha çok yaklaşabilir şimdi sinekle insanı mukayese edin çok ciddi bir sanat var burda ayrıca dış uzay olduğu gibi her atomda ayrıca iç uzay varmış gibi bir düzen var insanın dışı uzay olduğu gibi içi de uzay

şeytan taşlama oruç kurban bunlar ibadet ve eğer denediyseniz yapmayı her biri çok zor işlerdir önceden daha da zordu sınav için gerçekten ölçücü şeyler

iyi yaratılmış varlıklar zaten varlar insanlardan da çoklar ancak iyiye ve kötüye yönelebilen bir varlık onların tabiki üst modeli ve ne yapacağı daha önemli yapay zekalı bir robot yada siz ne derseniz onu yapan bir robot gibi

Savas cikabilir aclik kitlik olabilir bilimi yavaşlatabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.