Şimdi Ara

gunesi takip sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Benim bir projem var, oda gunesi takip eden bir gunes paneli. Aklimda olan sey su

Bu panel oncelikle bir kola baglanicak (10-15cm) bu kolun bir ucuna gunes paneli ve panelin uzerine 1 adet LDR. Daha Sonra 2 adet servo (biri yatay hareket, biri dikey hareket icin) kola ve kolun bulundugu ana parcaya baglanicak. Yatay sistemde 8 farkli referans noktasi olucak. Dikeydede 5 adet (bu arttirilabilir yada azaltilabilinir) bu yatayda 8 adet referans noktasini servo ile gezip bu noktalardaki ldr direncini olcecek, bu degerleri karsilastirip ldr nin direncinin en yuksek oldugu yerde duracak(en cok isigi aldigi yerde) ayni durum dikey icinde gecerli. Daha sonrada bu panel sayesinde sistemin calismasi icin gereken guc karsilanicak (sistemin akusu beslenicek). Gunesin pozisyon degistirmesinide goze alarak eger direnc degerinde bir dusum olursa (tahminim 1-2k) sistem tekrar en guclu isigin geldigi yeri tespit edecek.

Bu servolari kontrol etmek ve karsilastirmak icin pic mi mantikli ardunio mu ?
    Sistemin sadece kendisini beslemesi gerektigi icin 12v servo kullanmayi dusunuyorum ama kolu ve paneli kaldirabilecek gucte olabilir mi ?
    Bu yatayi 8 dikeyi 5 e bolmek yerine direk yatayda 360derece dikeyse 90 derece tarayip en guclu isigi bulabilir miyiz ?
    Kola ve yatay duzlem icin kullanacagim servolar icin dislileri nerede bulabilirim ?

Forumda daha once bir kisi bu projeyi yapmisti sanirsam, o kisiyi taniyan var mi aranizda yada etiketlesiniz cok iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modrizzt -- 8 Aralık 2014; 17:42:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel proje.Yaparsınız inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pic ile rahatlık ile yapabilirsiniz istediğinizi ,

LDR yi bir plastik boru içine yerleştirmeniz sizin için iyi olur güneş o kadar liner ilerliyor ki sizin yapacağınız sistemde ldr komple açıkta olursa sistemin dönmesi için çok uzun zaman alacaktır.

Tek eksenli yapanız da yarar vardır iki eksene gerek yok bence.

Servo motora gerek yoktur normal rediktörlü 12vdc motor kullanabilirsiniz ve bu motoru da PWM ile sürdüğünüzde çok ağır hareket eder ben öyle yapmış idim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Pic ile rahatlık ile yapabilirsiniz istediğinizi ,

LDR yi bir plastik boru içine yerleştirmeniz sizin için iyi olur güneş o kadar liner ilerliyor ki sizin yapacağınız sistemde ldr komple açıkta olursa sistemin dönmesi için çok uzun zaman alacaktır.

Tek eksenli yapanız da yarar vardır iki eksene gerek yok bence.

Servo motora gerek yoktur normal rediktörlü 12vdc motor kullanabilirsiniz ve bu motoru da PWM ile sürdüğünüzde çok ağır hareket eder ben öyle yapmış idim.

Bu proje ödevi olduğu için koyduğumuz yere göre güneşi bulması lazım bu yüzden 2eksenli; sabit bir yerde kullanacak olsam tek eksenli dediğiniz gibi daha mantıklı. Redüktörlü motoru o referans noktalarında nasıl durdurabiliriz ? Yada direk step motor mu kullansak daha basit olur.

@kubilay61

Sağol umarm işin altından kalkabilriim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nereye koyarsanız koyun sistemin çalışma prensibi ışığın en şiddetli yerini referans alıp durur ,

Işık değişimi çok çok az olur dolayısı ile motorun döndüğünü bile göremezsiniz.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar...
    Ektekı kısa yol yandesk arşivi içerisine yüklediğim Solar Güneş Takip Sistemi dosyasını indirin burada bu konu ile ilgili dosyalar ve dökümanlar var. benim kullandığım sistemdir çalışıyor . güvenle yapabilirsiniz.. 4 eksenli sistemdir siz isterseniz 2 ekseninin kullanabilirsiniz.. Kolay gelsin

https://disk.yandex.com.tr/client/disk/Downloads/Ar%C5%9Fiv%20Dosyalar%C4%B1m%20(2)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Selamlar...
    Ektekı kısa yol yandesk arşivi içerisine yüklediğim Solar Güneş Takip Sistemi dosyasını indirin burada bu konu ile ilgili dosyalar ve dökümanlar var. benim kullandığım sistemdir çalışıyor . güvenle yapabilirsiniz.. 4 eksenli sistemdir siz isterseniz 2 ekseninin kullanabilirsiniz.. Kolay gelsin

https://disk.yandex.com.tr/client/disk/Downloads/Ar%C5%9Fiv%20Dosyalar%C4%B1m%20(2)

Hocam sanırsam linki yanlış attınız, bir kontrol eder misiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.