Şimdi Ara

Güney Kore’nin yonga üretimine ABD darbesi: İşte şok gelişme! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
3.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD kaşınıyor, kaşıyan çıkacaktır elbet.

• amerikan yaptirimlarina dayanamazlar cünkü huawei örneginde amerika basarili oldu.

• hardday kullanıcısına yanıt

Dış güçler her zaman vardı, var olacaklar da, sen ulu orta ta tepeye kakanı tek başına yaptıysan bundan her defasında dış güçler diyerek yakayı kurtaramazsın, madara olursun.

deprem oldu dış güçler, yargıyı ve orduyu amerikan ajanlarıyla doldurup sonra da darbe girişimi olunca dış güçler diyemezsin, amerika diyemezsin. Sen direğe mi bakıyordun o ara derler adama. Ekonomik kriz olur dış güçler, sen akılla mantıkla alakasız işler yapıp ekonomiyi çökertip bir de dış güçler diye sallayamazsın. Çiftçinin beline kazma vurup, tarımı öldürüp dıjjj güçler çekemezsin hakeza. Yaz yaz bitmez de üşendim.

komik olmuşsun.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

evet ingilizce kaynak. virüs konusunda katılıyorum, ama aileler meselesine bakacağım

• he işte şimdi aç ingilizce aklına gelen büyük firmaların en büyük hissedarlarını bir araştır. mesela sürekli ilk sırada çıkan şirketin mal varlığının açıklaması neymiş bir bakıver.

• ameriga yapamıyormuş bir de engel oluyormuş ahahahahaaaa

yav güney kore,çin, japonya daha sayılabilir bu ülkelere bu işleri kim öğretmiş,kim yatırım yapmış jskdfjlsdf

tamam herşeyi bilemeyiz ama hani bu derece de olmaz bence. ameriga kendi çıkarları neyi gerektiriyorsa küresel olarak onu yapıyor. bugün çıkarları ülkesinde üretim yapmak ise bunu uygulamak için farklı farklı işler yapacaklardır. bu da doğaldır.

kritik ürünlerin üretiminin ve satışının sadece bir yada birkaç ülkenin tekelinde olmasını hiç kimse istemez normal koşullarda.

bana büyük resimci falan diceksiniz ama olsun. mesela bor madeni. bor madeninden herhangi birşeyler üretilse ve tüm dünyada satılsa, muadili de olmasa biz tekel gibi bişey oluruz. bunu da kimse istemez haliyle (biz hariç,biz isteriz normal koşullarda).

• Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ve faydalı bir konu olmuş, ellerinize sağlık.

• çin'de üretim yapmasınlar diye milleti engellerler ama apple çin'de üretim yaptı mı ses etmezler...

bu ne perhiz hesabı...

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

arkadaşım adamlar kapitalist. Mal satmak zorunda (çok özetle)

savaş, virus, kriz vs çıkarsa malı kime satacak?

• bilade B kullanıcısına yanıt

sen mağrada mıydın? Pandemide milletin tüketimi 2 kat arttı. aç araştır bir zahmet. zamanımı boşa harcatıyorsunuz. açın bakın internette. ben oraya boşuna "ingilizce" yazmadım.

bbc news
    Wealth of world's 10 richest men doubled in pandemic, Oxfam says
    https://www.bbc.com/news/business-60015294
  • Mylevi M kullanıcısına yanıt
    Vallahi sen de komik olmuşsun Ben bizzat cnn'de Amerika Birleşik Devletleri başkanının Türkiye'yi ekonomi ile tehdit ettiği konuşmasını dinledim pandemi döneminde. Ve f35'leri vermeyeceğini söyledi Bu konuşmasının ardından. Ve Bu açıklamadan 2 hafta sonra yağ fiyatları ve zincir marketlerin politikası başladı komiklik bir durum yok analiz edersin önceye sonraya bakarsın fikir edinirsin Bu kadar basit.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

aha taptaze denizden yeni çıkmış maaşlı yakalamışım haberim yok :)

sen bizzat cnn den amerikan başkanını izlerken türk başkanı ekonomiyi , amerikan başkanının ağzına bakacak kadar bozmaya ne hakkı vardı ? faiz enflasyon ikilisinin saçma bağıntısını kendi kafasına göre yorumlayıp doları euroyu dövizin her türlüsünü papua yeni gine parasını dahi türk lirasının üstüne çıkartıp bizimkisini değersizleştiren amerikan başkanı mıydı ? bu konuda dıjj güçlere gerek kalmadan biz iç güçlerle o işi halletmişiz, sen de çanak tutuyorsun maşallah.

peki yağ fiyatları ne alaka ? zincir marketler kimin ? sen çiftçiyi içeride bitir, ektiği para etmesin her yeri haciz olsun tarlayı sepeti bırakıp göçsün olmadı intihar etsin sonra hububat fiyatlarıı diye gez ortalıkta.

bak ben 2000 lerin başında daha akepe yokken iktisat okuyorken öğrendim, kendim de bizatihi çiftçiyim, bunların yediği her boku neredeyse gün be gün sayarım seni de buraya saksı gibi dikerim bilgin olsun. yani açtırma ağzımı göstertme kendi halini.

kafanıza zorla ittire kaktıra sokulan üç kuruşluk manipülasyon beceriksizliğinizi , o işi bilenler hakkında denemeyin madara olursunuz.

bir amerikan başkanı , türkiyeyi ekonomi ile tehdit ediyor ve biz o tehdite boyun eğdik, neden ? çünkü mal varlıklarınızı açıklarım ha dedi herif, elimizdeki teröristi özel uçakla aldı gitti. ekonomisi güçlü türkiyeyi geçtim, cebinde haram olan adam korkar mı o * malvarlıklarınızı açıklarım* dondururum* lafından ?

haramilerle uğraşmaktan bıktım.

Mal varlığı ile açıklayacak diye korktu yani... Mal varlığını açıklayacak olandan korksa onu itaat ederdi. Neden şu an ABD Türkiye'den rahatsız ve bu yönde demeçler veriyor Kılıçdaroğlu'na Amerika'ya davet ediyor. Ve Türkiye'deki dostlarımız için muhalefeti desteklememiz lazım diyor ABD başkanı. Ortaya kendin bir hikaye atmışsın Sadece kendin inanıyorsun kusura bakma da. Mal Varlığı tehdit eden hiç uğraşmaz sak diye yapıştırıverir. Vallahi Ben polemiğe girmek gibi bir niyetim yok. Herkesin gözü var kulağı var. Ben muhalefetin vaatlerine de bakıyorum adamların tek vaati Selahattin Demirtaş'ı içeriden çıkarmak isteyen biz oy versin diyor. Şahsi fikrim ben bu zihniyette olan birine sırf birileri gitsin diye oy veremem. Benim fikrim Senin fikrine de saygı duyarım öyle kendini bilmiş, ergen cümleler ile yok maaşlı bilmem ne.. O zaman ben de sana derim kör kendinden bilir işi kendin maaşlı olduğun için sanırım herkes öyle sanıyorsun. Hadi selametle.

https://tr.euronews.com/2019/10/18/abd-de-erdogan-ve-ailesinin-mal-varliginin-arastirilmasini-da-iceren-yaptirimlarda-geri

diken - yaramazlara biraz batar!
    Türkiye’den ABD’ye misilleme: Bakanların mal varlıkları dondurulacak - Diken
    https://www.diken.com.tr/turkiyeden-abdye-misilleme-bakanlarin-mal-varliklari-dondurulacak/

BloombergHTbloomberght
    Erdoğan: ABD'li iki bakanın mal varlıklarını donduruyoruz
    https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2145301-erdogan-abd-li-iki-bakanin-mal-varliklarini-donduruyoruz

itaat etti diyorum , adam ne demişti ? '' ben yaşıyorken o teröristi kimseye teslim etmem '' falan filan . ne oldu ? adam özel uçakla göçtü gitti amerikaya. amerikanın her istediği oldurulmadı mu türkiyede ? şeker fabrikalarını , amerikan şeker endüstrisinin raporuna bakarak kapattı , sattı erdoğan. daha iktidare geldiğinde bismillah dememişken bursada çivi çakılamayan ormana cargill fabrikasını dikti yani koltuğa oturmadan. demek ki o sözler verilmiş daha erdoğan parti başkanı bile değilken amerikaya 40 gün götürüldüğünde.

muhalefet ipimde değil. ben yanlışa bakarım. yaptığı yanlış milyonu geçmiş biri var mı var, yine aynı yanlışları daha fazlasıyla yapacağını söylüyor mu söylüyor. muhalefetin tek vaadi selahattin dızosunu çıkartmak ise o dızoyu daha hapiste boğmak isteyen iyi parti var istersen aç gözünü bak hani diyorsun ya herkesin gözü var kulağı var. sendekiler nerede ? iyi parti seloyu yahut hedepeyi itin maksatsız yerleriyle tanıştırıyorken sen bu lafları nasıl edebiliyorsun ? manipülasyon lvl 1. ben şunu da yazayım, şahsi fikrin yok , ben dahil herhangi birinin fikrine karşı saygın olsa memleketi batıran değil artık öldüren insanların peşinde koşmaz savunmak için kendini paralamazdın. ergen cümleler kuran da ben değilim, yalanlarla sallayan senin yazıların ergen.

''Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı da kaldırılan ve yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılan rahip yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye'den ayrılarak Almanya'ya gitti''

bunu senin miden kaldırıyor mu bir sorayım önce. yani cezası kaldırılmış hooop salıverilmiş. ne zaman salıverilmiş ;

Arşiv Unutmaztwitter
    “Erdoğan: "Bu can bu bedende, bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi (Rahip Brunson) alamazsınız." ”
    https://twitter.com/ArsivUnutmaz/status/1347499647997267968

yani itaat edilmemiş mi oluyor şu durumda ? az yazsana ne oluyor ?

https://www.youtube.com/watch?v=bJ1_XTqX7qQ&feature=youtu.be

Buyur izle. Aynı senin Dediklerini diyor. Yoksa sende...?

ben gerçeklere bakarım. olanları görürüm.

kimmiş o eski bakan bilmemne , belki danışıklı dövüş amerika her dediğini yapan, ne istediniz de vermedik diyen rte yi değil de tam bağımsız olacağız diyenle uğraşsın?

koltuğu bırakanlarda sonradan sallayanlar da oluyor , yanıbaşında darbe yapmaya kalkışan , şerefli türk ordusunun kozmik odasını amerikalılara açıp yunanla paylaştıran arınç ne demiş ;

''AKP'nin kurucularından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlerin ertelenmesi talebinde bulunarak, "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir" demişti.''

şimdi eskiler saçmalamayacak diye şey mi var ? gündeme gelmek için darbe çağrısı yapan da çıkıyor , amerikanın işine geleni sinyalle terso gösteren de çıkar.

kimisi yine böyle kendi memleketi çıkarları uğruna akepeyi tekrar seçtirmeye çalışır, kimisi darbe çağrısı yapar.

yabancı diplomatlar bilmiyorlar mı böyle açıklamalar akepeye yarıyor ?

İşine gelmeyince herkes danışıklı... tamam he.

sen yukarıda yazdıklarımı okudun mu , hele onu söyle. amerikan güdümüne girmiş mi girmemiş mi ?

ilk seçimini kazandığı gibi amerikaya ; sen ırağa benim ülkem üzerinden gir , bana da üç beş kuruş birşeyler at deyip müslüman kanını yahudilere pazarlayan kimdi biliyor musun ? yaşın tutuyor mu o günleri hatırlamaya ? milyonlarca ıraklının ölüp , yüzbinlerce müslüman kadının tecavüz edilmesine ön ayak olmak isteyen kimdi ? bunun için yüce türk meclisinden tezkere çıkaramayıp müslüman kanını pazarlayamadığı için amerikaya karşı mahçup olan kimdi ? o zamanların şahin bakanı condoleeza rice , çıkardığı kitabında ; biz aslında ırağa saldıramayacaktık, az kayıp verip te istediğimiz başarıya ulaşacağımız bir giriş kapısı bulunmuyordu, ama o zamanlar türkiyeden birileri kalkıp gelip, biz istediğiniz sınırı açarız, yeter ki şu kadar para verin diye tekrar ırak savaşını alevlendirdi diye yazdı, o yazılara tek yalanlama gelmedi.

gelse ya yalanlama, kadın orada ve sanırım hala yaşıyor. araştır istersen eğer bilmiyorsan genç kardeşim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.