Şimdi Ara

Güney Kore’nin yonga üretimine ABD darbesi: İşte şok gelişme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
3.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güney Kore’nin yonga üretimine ABD darbesi: İşte şok gelişme!
    ABD tarafından ağır ambargo şartlarına maruz kalsa da Çin, teknoloji dünyasının vazgeçilmezi durumunda. Ucuz ve verimli üretim gücü nedeniyle Apple, Samsung gibi sayısız teknoloji devi üretim tesislerini burada konuşlandırdı. Şimdi ise geri çekilmekte zorlanıyor.

Güney Kore’ye ABD darbesi

Bellek üretimi dendiği zaman Güney Kore tartışmasız lider durumda. Toplamda 70 milyar dolarlık pazar değeri bulunan Güney Kore’nin en büyük iki oyuncusu Samsung ve SK Hynix. Dünyanın da en büyük iki oyuncusu olan bu firmalar Çin’de kilit tesislere sahip.

Ayrıca Bkz.Ekran kartı fiyatları 3 yılda ikiye katlandı

Samsung’un iki şehirde üretim tesisleri ve 3 şehirde Ar-Ge merkezi var. Özellikle Xi’an şehrindeki NAND üretimi toplam üretimin yüzde 42.5’i ve global kapasitenin de yüzde 15.3’üne sahip. Samsung’un burada 7 milyar dolarlık kuruluş sermayesi bulunuyor.

SK Hynix de 3 şehirde üretim tesislerine sahip. Wuxi şehrindeki tesisler DRAM üretiminin yüzde 40’ına sahip. Yine bunlar haricinde Güney Koreli pek çok yonga tasarımcısı Çin’de tesislere sahip. Hong Kong ve Çin toplamda yüzde 60 civarında yonga ihracatına imza atıyor.

Gelen bilgilere göre ABD Ticaret Bakanlığı, Çin’de üretim yaptıran Güney Koreli firmalara bir sınır koymak istiyor. Böylece Çin’de gerçekleşen yonga üretimi daha düşük miktarlara gerileyecek ve Çinli tesislerin gelirleri azalmış olacak. Ayrıca bilgi paylaşımı da azalacak. Diğer taraftan Güney Koreli firmalar farklı ülkelerde üretim yapmanın yollarını araştıracak.

Bununla birlikte yonga üretimine sınır koymak Güney Kore ihracatını dinamitlemek anlamına geliyor. Zira ABD’nin Çin’e uyguladığı ambargolardan Güney Koreli firmalar sık sık istisnalara tabi tutuluyordu. Böylece üretimde bir problem yaşanmıyordu. Güney Kore Endüstri Bakanı üretim sınırlaması ile ilgili şimdilik ABD tarafından kendilerine bir talebin gelmediğini belirtti.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/02/24/us-cap-south-korean-semiconductors-in-china/

• Bu olayı görmeyen bu çıkarlar doğrultusunda dünyaya hüküm etmeye çalışan iki üç devleti dış güç olarak görmeyen bir insan bu dünyada yaşamasın. Dış güçler denilen bu iki üç ülke dünyanın problemi aslında. Ama bizdekiler ya da Bizim içimizdeki bunların aşıkları bunu normal göstermeye çalışıyor ve dalga geçiyorlar bu cümleyi kullandığımız için. Şu an hangi dünya ülke stareji profesörlerine danışsan hepsi dış güçlerin varlığından bahseder ki bunlarla ilgili yüzlerce kitap yazılmış örnekleri ile konulmuş.

dünden beridir 6. defa yazıcam:

AMERİKA, -10 Trilyon dolarlık cari total cari dengesini kapatana kadar, küresel kriz çıkarma derdinde! çin zaten üretebiliyor. amaç bu haberler ile üretimi düşürüp talebi patlatıp enflasyonu fırlatmak! böylece Dolar enflasyonu daha da yükselecek!

hala anlatamıyoruz. adamlar savaş çıkardı, virüs çıkardı ki evet açık açık ben bu virüsün artık amerika tarafından bela edildiğine inanıyorum. 10 kat öldürücü olanları bile adamların elinde mevcut aynı virüsten. bu yahudilerin, ceplerini doldurmak için yapmayacakları şey yok. Apple, MS, NVİDİA , İNTEL , AMD vs bunların top 10 hissedarları üç dört aileye aittir. adamlar karar almışlar işte, enflasyonu patlatıp dünya'yı fakirleştirecekler.

• amerika sagolsun yine dunyanin cikarlarini koruyor ve zalimlere goz actirmiyor ....

• Gene ne gördü ne oluyor kim bilir.

• Ulan bunlar da hem yapamıyorlar hem yapana maydonoz oluyorlar. Ne manyak adamlar ya.. Sanki kendi ülkesinde pazarı yok satışı yok. Hem kendi markası Apple'ı kendi ülkesinde üretemez, üreten ülkeye ambargo koyar. Ne içiyor bunlar merak ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amerika bunları üretemez değil. Hatta Çin'de üretilen her şeyin teknolojisi Amerika'dan çıkıyor. Konu Çin'de insan gücünün ucuz olması.

Amerikan şirketleri elini çektiği an Çin yeni bir şey üretemez.

• EphesusPC E kullanıcısına yanıt

dünden beridir 6. defa yazıcam:

AMERİKA, -10 Trilyon dolarlık cari total cari dengesini kapatana kadar, küresel kriz çıkarma derdinde! çin zaten üretebiliyor. amaç bu haberler ile üretimi düşürüp talebi patlatıp enflasyonu fırlatmak! böylece Dolar enflasyonu daha da yükselecek!

hala anlatamıyoruz. adamlar savaş çıkardı, virüs çıkardı ki evet açık açık ben bu virüsün artık amerika tarafından bela edildiğine inanıyorum. 10 kat öldürücü olanları bile adamların elinde mevcut aynı virüsten. bu yahudilerin, ceplerini doldurmak için yapmayacakları şey yok. Apple, MS, NVİDİA , İNTEL , AMD vs bunların top 10 hissedarları üç dört aileye aittir. adamlar karar almışlar işte, enflasyonu patlatıp dünya'yı fakirleştirecekler.

• Sen herkes Amerika'ya örnek gösterir şöyle Çağdaş böyle modern yok hayat seviyesi yok bilmem ne. Adamların hayat felsefesi bozmak ve itaat ettirmek adına. Kendi vatandaşına da böyle bunlar. Amerika'da YouTube'da falan izleyebilirsiniz sokkta kalan insanları evsiz insanları. Bütün dünyada kolları var Güney Kore'ye müdahale ederler Suriye'ye müdahale ederler Türkiye'yi ekonomi ile tehdit ederler. Kuzey Irak'ta neler yaptıkları aşikar. Adamlar bunu hayat felsefesi meslek haline getirmişler. Gayet normal geliyor herhalde onlara bunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu olayı görmeyen bu çıkarlar doğrultusunda dünyaya hüküm etmeye çalışan iki üç devleti dış güç olarak görmeyen bir insan bu dünyada yaşamasın. Dış güçler denilen bu iki üç ülke dünyanın problemi aslında. Ama bizdekiler ya da Bizim içimizdeki bunların aşıkları bunu normal göstermeye çalışıyor ve dalga geçiyorlar bu cümleyi kullandığımız için. Şu an hangi dünya ülke stareji profesörlerine danışsan hepsi dış güçlerin varlığından bahseder ki bunlarla ilgili yüzlerce kitap yazılmış örnekleri ile konulmuş.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    İnanıyorum diyor hala. "Kanıtlanana kadar" hayal olarak kalacak... Borç olduğu için engellemek ister vesaire. Kendi ürünlerinde çip lazım. Kendi ülkesine çip fabrikası kuruyor...

• symbiat kullanıcısına yanıt

harika yorum, eline sağlık...

• İşte tekelleşme bu yüzden kötü bir şey. Kendisini geliştiremediği için yeni teknoloji üretme konusunda daha başarısız olur tekeller ama yeni teknoloji geliştirenlere pazar payı kaptırmamak için de ellerinden geleni artlarına koymazlar.

• Modern dünya bir konuda karar vermeli. Para mı güç mü.
    Şu anda hem ayranım dökülmesin, hem yüzüm öpülmesin modundalar. Hem şirketlerin çine fabrika kursun hem de ambargo yapmaya kalk.
    Çek tüm fabrika ve altyapını, oluşan zarara da katlan. Ya da koftiden tehditler savurma arkadaş.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Kaynak?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • borayeris B kullanıcısına yanıt
    iyi yakalamışsın hocam ,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • StarveOfMurder kullanıcısına yanıt

İngilizce ?

• Vayyy, büyük resimciler hemen konunun altına sinek gibi toplanmışlar, Amariga çohğhh kötü, yoksa Türkiye ekonomisi şahlana şahlana yoluna devam ediyordu, sizin olmayan o beyninizi... Deprem olur, binalar yıkılır çünkü o kontrolleri yapmayan ve langur lungur onaylayan dış güçlerdir, yoksa biz süperiz; umarım daha beter oluruz; çünkü yeryüzü artık bu kadar aptalı ve aptallığı kaldıramıyor!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyide Amerika doğal olarak Çin'in daha fazla güçlenmesini bellek endüstrisinde daha fazla söz sahibi olmasını istemiyor. Olaya objektif olarak bakın sürekli size ve müttefik devletlerinize sorun çıkaran yada çıkarabilecek bir devletin dünyada en çok talep gören endüstrilerden birinin %70'ını elinde tutmasına göz yumar mıydınız? Yarın bir gün Çin Amerika'ya ve Amerika ile çalışan şirketlere bellek satmıyorum veya greve gidiyorum 3 ay bellek üretimini durduruyorum derse hem Amerika hem dünyada bellek ve içine bellek giren bütün elektronik aletlerin fiyatları uçar. Bütün gücün tek bir yapıda toplanması genelde pek iyi sonuçlanmıyor. Rekabet ölüyor. Son kullanıcı adeta soyuluyor.

• borayeris B kullanıcısına yanıt
    Çin'i çok hafife alıyosun. Çin teknolojide bağımsız hale gelirse adamın mabadına baz istasyonu diker. Ki Huawei ile kısmen bu savaşı gördük sayılır lakin ucuydu. Amerika falan fasa fiso kalır. Ayrıca madem öyle yaptırsın o zaman kendi ülkesinde kaça mal edecek ? Kendi topuklarına sıkıyorlar başka bir şey değil yani.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.