About me: - Age: 16 - Grade: 11'e geçti - Gender: Male Bu forumda günlük planıma uyup uymadığımın raporunu her gün yazmaya çalışacağım. Eğer istikrarlı bir şekilde devam edersem, bugünden YKS'ye kadarki süreçlerimin izlenebileceği bi filmimsi olacak. Ben günümü 4 parçaya ayırıyorum, kışın ise gündüzlerin kısalmasına bağlı olarak 5'e çıkıyor bu bölümler. First part of the day (sabah): Uyanışımdan 13'e kadar, Second part of the day (öğle): 13'ten 17'ye kadar, Third " " (ikindi): 17'den 20'ye kadar, Fourth " " (akşam): 21'den 22'ye kadar. Bu yaz tatili bitince 11'e geçeceğim, bu yüzden bu yaz TYT'de ne kadar ustalaşabilirsem benim için o kadar kâr. TYT'de de en çok süreyi matematik alıyor, onun yüzünden süre yetmiyor, bu yüzden matematikten soru çözmeliyim. Günlük şöyle 85 - 100 matematik sorusu çözsem gayet makbule geçer. Ama yalnızca 50 soruyu bir günde kolayca bitirebilmekteyim, fazlasını çözmek can sıkıcı oluyor. Bugün 22 Temmuz 2024, 9 Eylül günü işbaşı yapacağız öğrenci arkadaşlarımla, yani bugünle beraber 49 günüm var. Günlük programım: -Sabahleyin: -Şöyle güzelinden 50 paragraf sorusu çözersem tatil sonunda 2000 barajına ulaşırım, 20 çözüyordum ama baktım ki 90 günde sadece 1800 sorucuk ediyor. 50 soru 50 dk alır, paragraf soru bankalarındaki sorular TYT'nin kolay - orta paragrafları gibi. -Kitap okumadan olmaz, 40 - 50 sayfa oldukça tatmin edici. -Bir de gücüm yettiğince matematikten 20 soru çözsem hoş olur. -Öğleyin: -A private task. It takes about 45 minutes. -Matematik basacaz ve günlük soru hedefine ulaşacaz inşallah. -İkindin: - Matematik genelde bitmiyo, basmaya devam. - Hedefimize ulaştığımızda veyahut da burnout olduğumuzda sabahtan akşama kadar katılıma açık olan "Aileyle televizyon izleme" etkinliğine katılırım, gün boyunca onlarla ayrı bir mekânda olunca aramızdaki bağlar zayıflıyo gibime geliyo çünkü. -Akşam: -Hâlâ etkinlikte olurum herhal.
Let'z Goo! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eo363 -- 22 Temmuz 2024; 14:16:37 > |
Günlük Dersî Raporlarım
-
-
Eğer zamanımı olabildiğince boşa harcamazsam biraz zaman kalır herhalde. Harvard'ın "CS50 Introduction to Python" kursunu bitirmek istiyorum, başlamış ve "Problem Set 3"ün "Outdated" problemini çözmeye çalışıyordum. Onu da bu yaz bitirirsem wonderful olur.
-
22 Temmuz 2024 - Report of Day 1 - Tatilin Sondan 49. Günü
Evet, dün çok da iyi bir gün değildi çünkü arkadaşım maç yapmaya çağırdı. Reddedemezdim çünkü reddetmemden pek de hoşnut olmayacaklardı. Aynı zamanda egzersiz yapmak; kasları, ciğerleri biraz zorlayıp çalıştırmak da önemli.
Sabahleyin:
50 Paragraf sorusu çözdüm.
42 Sayfa kitap okudum.
9 Matematik sorusu çözdüm.
Öğleyin ve ikindin:
30 Matematik sorusu çözdüm.
Private Task'ımı da yaptım.
Akşamleyin:
Sözünü ettiğim aile etkinliğine katıldım.
Yani 39 tanecik Matematik sorusu çözümüyle günü bitirerek berbat bir gün geçirdik. Hay ben böyle işin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eo363 -- 23 Temmuz 2024; 13:58:56 >
-
Not: Bir günün raporunu, o günün ertesi günü yazacağım, mesela 1 Ocak'ın raporunu 2 Ocakta yazacağım. Yatmadan önce yazmak istemiyorum çünkü bilgisayarı kapatmadan önce pek de hoş olmayan şeyler izleme ihtimalimi artırmak istemiyorum.
-
Bu geometri çok sinir bozucu, 10 soruya bakıyorum en az 5 - 6 tanesi boş oluyor. Aga ben nereden bilecem oradan çizim yapacağımızı. Of of OF!
-
23 Temmuz 2024 - Report of Day 2 - Tatilin Sondan 48. Günü
Dün de pek parlak değildi çünkü yakındığım gibi geometri soruları, soru çözme deneyimimi berbat etti. O yüzden 2 saat boyunca, soru çözmem gereken saatte, bilgisayarda takıldım. "Geometri nasıl çalışılır" videolarından başladım, "10 Ayda Nasıl Tıp Kazandım?"dan çıktım.
Sabahleyin:
50 paragraf sorusu çözdüm.
82 sayfa kitap okudum. (Kitap fena sardı ama.)
Geç uyanmamdan ve biraz(!) fazla kitap okumamdan dolayı sabahleyin matematik çözemedim.
Öğleyin ve İkindin:
Dediğim gibi bilgisayarda takılmam yüzünden yalnızca 40 matematik sorusu çözebildim.
Akşamleyin:
Private Task'ımı ertelemiştim, onu yaptım ve Fenerbahçe - Lugano maçının FB TV'den dinlenirken aynı zamanda Twitter'daki bir canlı yayından izlendiği aile etkinliğine katıldım.
Bugün sadece 18 sayfa okuyacağım ve 2 günün ortalaması 50 olacak, oradan kastığım zamandan faydalanabilirim inşallah.
-
24 Temmuz 2024 - Report of Day 3 - Tatilin Sondan 47. Günü
Dediğim gibi 18 sayfa kitap okudum.
64 Matematik sorusu çözdüm.
Private Task'ımı unuttum, hatırladığımda biraz geç olmuştu, sadece yarısını yapabildim.
Pek de tatmin edici bi gün değildi yine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eo363 -- 26 Temmuz 2024; 9:29:50 >
-
25 Temmuz 2024 - Report of Day 4 - Tatilin Sondan 46. Günü
Bugün berbat bi gündü. Elimdeki 10. sınıf matematik kitaplarını %90 bitirdim ve babama yeni kitap aldırdım, sipariş ettik. Bu sipariş süreci bir de annemin kahve ve kek pişirmesiyle çok uzun sürdü, ayrılamadım living room'dan. Bir de arkadaşım yine maça çağırdı, oradan da zaman kaybettim baya. 7 - 1 öne geçtiğimiz maçta önce ben, sonra arkadaşlarım yoruldukları için 15 - 12 kaybettik. Resmen koşarken hemen nefes nefese kalıyordum ve kendimi zorlayınca acı çekiyordum. Maç sonucu beni çok da etkilemedi ama arkadaşlarım biraz üzüldüler.
50 sayfayı biraz geçen kitap okuma.
50 paragraf sorusu.
0 matematik sorusu
10 - 20 kimya sorusu.
Of of.
Özel bi meseleden dolayı dün 00.00'da yattım ve 07:20'de kalktım ve arada uyanışlarım oldu, uyanışlarımdan bir tanesi uzun sürdü, uykuluyum. Lan of ya, tatil bitiyo ben hiçbi şey yapmıyom.
Hayat hiç de güzel değil.
-
26 Temmuz 2024 - Report of Day 5 - Tatilin Sondan 45. Günü
Aklıma takılan bir şeyden dolayı sanırım, kendimi üzgün hissediyordum. Hoş bi gün değildi.
60 - 70 sayfa kitap okudum ve "Madam Bovary"i bitirmiş oldum. Güzeldi.
Ders çalıştığım, soru çözdüğüm söylenemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eo363 -- 27 Temmuz 2024; 9:30:12 > -
27 Temmuz 2024 - Report of Day 6 - Tatilin Sondan 44. Günü
Bu sabah bir şey araştırdım ve sonra da Youtube'da takıldığım için sabah hiçbi şey yapmadım.
Yine tatmin etmeyen bi gün.
Kitap okumadım
Paragraf çözmedim
114 Kimya sorusu.
Private Task'ımı yaptım.
I don't want to live anymore.
Because every nice thing hurts you while working for it.
When you waste your time and become happy,
You become sad immadiately.
And this hurts too.
-
28 Temmuz 2024 - Report of Day 7 - Tatilin Sondan 43. Günü
Kitap okumadım
50 paragraf çözdüm
69 kimya sorusu
Private Task'ımı yaptım.
Tüm günler verimsiz.
-
29 Temmuz 2024 - Report of Day 8 - Tatilin Sondan 42. Günü
Platon'un "Devlet"ini okumak istiyorum ama sıkıcı geliyor. Neyse bugün okumaya çalışacağım inşallah.
Kitap okumadım
50 Paragraf
Sipariş ettiğimiz 3 kitaptan ikisi geldi, Orijinal TYT ve Geometri.
Matematikten 91 soru. Genelde kolay testleri çözdüğüm için bu kadar oldu.
Private Task'ımı yapamadım, yapmam gereken saatte (saat 14) bir sorun çıktı. Sonra da arkadaşım maça çağırınca kaldı.
-
30 Temmuz 2024 - Report of Day 9 - Tatilin Sondan 41. Günü
50 Paragraf sorusu
50 Sayfa kitap (Goriot Baba)
40 - 50 tane matematik sorusu
Private Task'ımı yapamadım çünkü Day 8'deki ile aynı sorun çıktı, arkadaşım maça çağırınca da kaldı yine.
Ah, ah.
-
31 Temmuz 2024 - Report of Day 10 - Tatilin Sondan 40. Günü
50 Sayfa kitap
50 Paragraf
64 Mat sorusu
Private Task'ımı yaptım.
-
1 Ağustos 2024 - Report of Day 11 - Tatilin Sondan 39. Günü
50'den fazla sayfa kitap
20 Paragraf sorusu(Paragrafa olan iştahım azaldı nedense, bir de kitabın bitmesine 30- 40 soru kaldı, yeni kitap aldırmak gerekecek, of, of.)
60 Matematik sorusu (İkindin tembellik yaptım, full video izledim.)
Private Task'ımı yaptım.
-
4 Ağustos 2024 - Report of Day 14 - Tatilin Sondan 36. Günü
Birkaç gündür yazmadım, süreç pek de iyi ilerlemiyor, giderek daha çok zaman israf ediyorum.
10 soru falan matematik
Kitap okuma, paragraf çözme yok.
Private Task'ımın da yarısını yaptım.
Hayatımı bir düzene sokmam lazım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X