Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.191
Cevap
136
Favori
590.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla hocam ne diyim elim yatkin mi heves mi omu bilmiyorum bisilerle ugrasmak guzel oluyor. Kombi ile alakali calismalarimda oldu konumda var ayrica tesisat calismasi diye. yani emek heves vidwolari izleyerek olcerek tartarak yapildi birsekilde..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makovad kullanıcısına yanıt
    haklısınız
  • hocam buna vergiler dahil mi. bana bu 1 haftalık fatura geldi ilk bağlatmamdan dolayı 94m3 kullanıma 98 lira fatura geldi. 1 liranın üzerinde biraz gibi
  • Birkaç gündür izmirde havalar iyileşmeye başladı özellikle güneş bütün gün var bulutsuz hava.Termostat sabah 8 akşam 24 arası 21 derece gece 24 sabah 8 19 derece ayarlı ve en soğuk odada takılı oturma odası gündüz 23 akşam 22 filan oluyor kombi 55c de.Birkaç gün önce 6.7 7.8 9.8 yakmıştı son 3 gündür 5.4 4.1 4.2 yakmış güney cepenin avantajı termostatta işini iyi yapıyor baya faydasını gördük.Kombi bahçede olmasa dahada az tüketircek herhalde 5mt petek açık.
  • Öneriniz üzerine kombiyi 50 dereceye ayarladım banyo mutfak ve koridorda termostatik vana yok vanaları yarım açtım termostatik vana olan iki odayıda 3 yaptım salonda iki petek var onlar tam açık bakalım sonuçlar neolacak...
  • adsgokhan A kullanıcısına yanıt
    reglaj ayarı da yapabilirsin

Reglaj ayarı ile tüm peteklere aynı su miktarı gider. Reglaj ayarı yapmak için peteklerin tüm alt (dönüş) vanalarını kapatırız. Daha sonra ilk petekden başlayarak 1. petek 1 tur, 2. petek 2 tur, 3. petek 3 tur şeklinde devam edip son peteği sonuna kadar açarsak reglaj ayarını tamamlamış oluruz. Son petek te ilk petek gibi ısınacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

reglaj ayarı da yapabilirsin

Reglaj ayarı ile tüm peteklere aynı su miktarı gider. Reglaj ayarı yapmak için peteklerin tüm alt (dönüş) vanalarını kapatırız. Daha sonra ilk petekden başlayarak 1. petek 1 tur, 2. petek 2 tur, 3. petek 3 tur şeklinde devam edip son peteği sonuna kadar açarsak reglaj ayarını tamamlamış oluruz. Son petek te ilk petek gibi ısınacaktır.

Dün itibariyle gündüzleri 50 akşam 10dan sonra 45 yapıyorum ısınma olarak mükemmel derece fark oldu m3 olarak artış olduğunu gözlemlemedim ama dediğim gibi banyo mutfak ve koridor daki peteklerde trv yok o yüzden vanaları yarım yaptım yatak odası trv 3 te oturma odası ve salon tam açık önereceğiniz petek kullanma yöntemleri var mı? Ya da trv olmayan yerlerdeki vanaları yarım yapmam tüketimi düşürür mü sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Hayır, konvansiyonel (klasik)...

Dün itibariyle ot taktık general htc d
    300 hassasiyet 0.5 salonda oturuyoruz usta ot yi araya taktı yani salonun prizinin hemen arkasına koridarda takılı bikac sorum olacak
    1-ot nin yeri dogru mu sizce

2- istenilen sıcakliga gelip kombi söndükten sonra havanin durumuna göre 1.2 saat knmbi yanmıyo fakat sonlara dogru ev hissedilir derecede soguyo ne yapabiliriz konforu artirmak icin
    3- su an 60 ta yanıyo 40 ta yaksam daha tasarruflu olur mu
    4- aksam ve gece yatarken ideal sıcaklik kac derecedir.

5- diyelim ki ot 19.5 ayarlı 19 a düsünce kombi yanarsa kac dereceye gelince söner
    r

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odevinimo -- 18 Aralık 2013; 21:37:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YENİ FATURAMIZ.
    12/11/2013
    12/12/2013 ARASI 154 TL.
    136 M3 Kullanmışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

quote:

300 hassasiyet 0.5 salonda oturuyoruz usta ot yi araya taktı yani salonun prizinin hemen arkasına koridarda takılı bikac sorum olacak

2- istenilen sıcakliga gelip kombi söndükten sonra havanin durumuna göre 1.2 saat knmbi yanmıyo fakat sonlara dogru ev hissedilir derecede soguyo ne yapabiliriz konforu artirmak icin

5- diyelim ki ot 19.5 ayarlı 19 a düsünce kombi yanarsa kac dereceye gelince söner

Öncellikle OT hayırlı olsun.

1- OT Doğru yerde.
    2- Toplamdaki 1°C fark yüzünden üşüme hissi oluşuyor, masrafsız yapabileceğiniz bişey yok. Bizim oda termostatı bile toplamda 0,5°C farkla çalışmasına rağmen aynı şekilde üşüme hissine kapılıyoruz.
    3- Konvansiyonel kombide 60°C daha tasarruflu oluyor, yoğuşmalı kombide denemeniz gerekiyor her evde farklı sonuçlar alınıyor yinede 55°C'yi geçmemelisiniz.
    4- Gece 18°C idealdir, akşam ise size kalmış 20-22°C arasında bir ısı normaldir, sıcak ortamı seviyorsanız 24°C'ye kadar çıkabilirsiniz ama unutmamak lazım her bir derece artışı %10 cıvarı yakıt sarfiyatı artışı demek.
    5- 19,5°C ayarlı OT'de 19°C kombi yanar (çalışır), 20°C söner (kapanır).

• quote:

Orijinalden alıntı: adsgokhan

Dün itibariyle gündüzleri 50 akşam 10dan sonra 45 yapıyorum ısınma olarak mükemmel derece fark oldu m3 olarak artış olduğunu gözlemlemedim ama dediğim gibi banyo mutfak ve koridor daki peteklerde trv yok o yüzden vanaları yarım yaptım yatak odası trv 3 te oturma odası ve salon tam açık önereceğiniz petek kullanma yöntemleri var mı? Ya da trv olmayan yerlerdeki vanaları yarım yapmam tüketimi düşürür mü sizce ?

Oturma odası ve Salonun TRV'leri 4'de çekin, mutfak çeyrek tur, banyo yarım tur, koridor ise tam açık kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

quote:

Öncellikle OT hayırlı olsun.

1- OT Doğru yerde.
    2- Toplamdaki 1°C fark yüzünden üşüme hissi oluşuyor, masrafsız yapabileceğiniz bişey yok. Bizim oda termostatı bile toplamda 0,5°C farkla çalışmasına rağmen aynı şekilde üşüme hissine kapılıyoruz.
    3- Konvansiyonel kombide 60°C daha tasarruflu oluyor, yoğuşmalı kombide denemeniz gerekiyor her evde farklı sonuçlar alınıyor yinede 55°C'yi geçmemelisiniz.
    4- Gece 18°C idealdir, akşam ise size kalmış 20-22°C arasında bir ısı normaldir, sıcak ortamı seviyorsanız 24°C'ye kadar çıkabilirsiniz ama unutmamak lazım her bir derece artışı %10 cıvarı yakıt sarfiyatı artışı demek.
    5- 19,5°C ayarlı OT'de 19°C kombi yanar (çalışır), 20°C söner (kapanır).

bizim bi komşu var sürekli 19 derecede yakıyo gece gündüz fark etmiyo ve gayet tasarruflu oluyo diyo ve bunu da şöyle açıklıyo gece 18 e düşürsem evde olmadığımda 17 ye düşürsem 19 a çıkardığımda zaten o sıcaklığa gelmek için kombi bayağı bi yanacak o yüzden her daim 19 da ayarlı ot sizce mantıklı mı yoksa gece ayrı evde yokken ayrı evdeyken ayrı dereceler mi avantajlı ne dersiniz

• quote:

bizim bi komşu var sürekli 19 derecede yakıyo gece gündüz fark etmiyo ve gayet tasarruflu oluyo diyo ve bunu da şöyle açıklıyo gece 18 e düşürsem evde olmadığımda 17 ye düşürsem 19 a çıkardığımda zaten o sıcaklığa gelmek için kombi bayağı bi yanacak o yüzden her daim 19 da ayarlı ot sizce mantıklı mı yoksa gece ayrı evde yokken ayrı evdeyken ayrı dereceler mi avantajlı ne dersiniz

Konfor ve Eco arasında sadece 2°C'lik fark varsa kombi konfor moduna gelene kadar fazla yakmaz, daha büyük farklarda haklı olabilir. Bende gece 18°C, gündüz 20°C ayarlı günlük tüketim 4-5m³ olarak gerçekleşiyor banyo ve ocak dahil.
  • quote:

quote:

Konfor ve Eco arasında sadece 2°C'lik fark varsa kombi konfor moduna gelene kadar fazla yakmaz, daha büyük farklarda haklı olabilir. Bende gece 18°C, gündüz 20°C ayarlı günlük tüketim 4-5m³ olarak gerçekleşiyor banyo ve ocak dahil.

çok iyiymiş valla biz bunun iki katına razıyız zira ot öncesi 12-13 yakıyodu ot yle tasarruf için başka önerileriniz olur mu peki bi de sizdeki ot nin hassasiyeti kaç ve 20 derece üşütmüyo mu son olarak da hangi ildesiniz zira ben ankaradayım

• quote:

quote:

quote:

çok iyiymiş valla biz bunun iki katına razıyız zira ot öncesi 12-13 yakıyodu ot yle tasarruf için başka önerileriniz olur mu peki bi de sizdeki ot nin hassasiyeti kaç ve 20 derece üşütmüyo mu son olarak da hangi ildesiniz zira ben ankaradayım

OT ile tasarruf yapmanın ana şartı yalıtımdır. Benim OT (Kombinin kendi paneli Baymak Novadens Extra) toplamda 0.5 hassasiyetle çalışıyor 20°C-20.5°C arası. Evim Kocaeli Kartepe'de. 20°C üşütmüyor yinede misafir gelince mecburen 21°C yapıyoruz onlar üşür diye . Linkte hava durumu gözüküyor tahmin bile olsa nerdeyse tutuyor.
    http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=KARTEPE#sfB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 19 Aralık 2013; 16:55:38 >

• Bende konyada yeni ev aldim.
    138m2 kullanim alani var.
    Yeni bina. Alt ve ust katim bos.
    Evim alttan isitmali.
    3 gunde 55m3 dogalgaz yakmisiz.( asiri soguk buralar)
    Kombim eca comfort hm 24

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

OT ile tasarruf yapmanın ana şartı yalıtımdır. Benim OT (Kombinin kendi paneli Baymak Novadens Extra) toplamda 0.5 hassasiyetle çalışıyor 20°C-20.5°C arası. Evim Kocaeli Kartepe'de. 20°C üşütmüyor yinede misafir gelince mecburen 21°C yapıyoruz onlar üşür diye . Linkte hava durumu gözüküyor tahmin bile olsa nerdeyse tutuyor.
    http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=KARTEPE#sfB

http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=PURSAKLAR#sfB
    bayağı bi fark var gece 5 gündüz 7-8 derece

• quote:

http://www.dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=PURSAKLAR#sfB
    bayağı bi fark var gece 5 gündüz 7-8 derece

Olacak o kadar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: makovad

quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz YK

işten anlayınca yapılır hocam bende anlasam kendim yapacağım ama hiç anlamam neyse hayırlısı olsun

İsin neresinden anlayyim hocam :) .. ben youtubeden baka baka yaptim .. videolari inceledim. Malzemeleri yazdim kenara gitti yapi markete adam gibi konustuk arkadaslarla gerekli malzemeri aldik geldik. Sonra baktigim videolarla once duvari tirtikladim yapiskan harcini vurdum yalitimi montaladim. Dubel yeri acip dubeledim. yeniden siva ile harcini kardim sivadim. Ustunde kartonpiyeri yapstirdim onuda vidaladim. Hepsi cok kolay ama zaman lazim. guzelcene boya badana mis oldu valla.. :)

üstadım bende içerden bir kaç duvarı xps ile yalıtmak istiyorum. interntten epey aradım ama uygulama videosu bulamadım.ep dış cephe var onlarda yine öyle açıklayıcı değil. çoğu kendi yapığı işleri gösteriyo reklam için.,ç cephede nasıl olur sizin bildiğiniz varmı yada aramyı ne yazarak yaptınız?bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almost -- 19 Aralık 2013; 20:17:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: almost

quote:

Orijinalden alıntı: makovad

quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz YK

işten anlayınca yapılır hocam bende anlasam kendim yapacağım ama hiç anlamam neyse hayırlısı olsun

İsin neresinden anlayyim hocam :) .. ben youtubeden baka baka yaptim .. videolari inceledim. Malzemeleri yazdim kenara gitti yapi markete adam gibi konustuk arkadaslarla gerekli malzemeri aldik geldik. Sonra baktigim videolarla once duvari tirtikladim yapiskan harcini vurdum yalitimi montaladim. Dubel yeri acip dubeledim. yeniden siva ile harcini kardim sivadim. Ustunde kartonpiyeri yapstirdim onuda vidaladim. Hepsi cok kolay ama zaman lazim. guzelcene boya badana mis oldu valla.. :)

üstadım bende içerden bir kaç duvarı xps ile yalıtmak istiyorum. interntten epey aradım ama uygulama videosu bulamadım.ep dış cephe var onlarda yine öyle açıklayıcı değil. çoğu kendi yapığı işleri gösteriyo reklam için.,ç cephede nasıl olur sizin bildiğiniz varmı yada aramyı ne yazarak yaptınız?bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler

hocam oncelıkle ben karışık videolara bakarak genellıkle yabancı videolardan bakarak yaptım. xps yalıtım ya da ıngılızce yalıtım seklınde ıc cephe dıs cephe aynı bır farklılık yok zaten.. once yapışkan harcını yapıyorsun duvarı guzelcene tozdan arındırıyorsun bez ıle sılıyorsun ardına cekısın ınce tarafı ıle duvarlara centık atıp xps ben yoğunluğu 30 5cm kalınlığında gecmelı kullandım.

Elit Yapı İzolasyonyoutube
    2013 Yeni Mantolama Teknikleri : 0216 367 25 25 İstanbul Mantolama Merkezi - Mantolama Sistemleri
    http://www.youtube.com/watch?v=wFbbEpwuXAY

bu tıp vıdeoları ızledım aklımda bır fıkır oluşturdum hocam cok basıt gerçekten..
    XPS YALITIM MALZEMESI 30 DNS 5 CM LIK.. mavı gecmelı onlardan kullandım harcı vurdum ustune spatula ıle yapıştırdım duvara gecmelı bır sekılde komple duvarları yaptıktan sonra 1 gun bekledim.. Dıger gun ustune guzelcene yıne yapışkan harcı kalın bır sekılde kurdum ardına kartonpıyer plakaları yapıştırdım tabıkı kose bentlerı fılan guzelcene yere ve duvaramonteledım..

kemal kamyoutube
    ALÇIPAN BÖLME DUVAR 0216 484 39 23
    http://www.youtube.com/watch?v=0aEQE_3AokM

bu sekılde duvara bölme yapar gıbı yalıtımın dıbıne montajladım ardından kartonpıyerı akıllı vıdalar ıle sabıtledım. ayrıca daha sonra boya ıyı tutması ıcın kartonpyerın ustune sürülen bır boya bır madde var onu surdum yoksa kartonpıyer cok boya yıyor.. tabı bu ıslemden once koselerı guzelcene kenarlıklarla alçılamak gerekiyor.. bıraz karışık gıbı gorunuyor ama forumdaki arkadaşlarda yardımcı olursa bu ıs cozulur bırde yalıtım ıle alakalı forumlar fılan var ben sımdı gırdıgım sıtelerı hatırlamıyorum .. Youtube fılan buralardan arastırırak bulduk bır sekılde bırde yapımarkettekı arkadaşlar mesela maket hazırlamışlar oradan anlatarak aklımda bısıler oluştu ve sonunda yaptık :)

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.