Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.191
Cevap
136
Favori
590.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memint

Hayır, konvansiyonel (klasik)...

Bi de sunu sorayım. Balkon camındaki havalandırmanın ıslevi nedir mesela babamgılde boyle bi sey yok bi hayli soguk geliyo orayı bantlasam bi sey olur mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odevinimo O kullanıcısına yanıt
    Temiz hava girişi için bir tedbirdir, kısmen kapatabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

aslında benim de anlamadığım konu bu diyelimki termostatla birlikte kombi 60 derecede yanıyo 22 ye ayarlı termostat 15 dakika yanıp 22.5 oluyo sonra 1 saat boyunca o sıcaklıkta nasıl kalabiliyo

22.5°C'den 21.5°C'ye ısının düşüşü 1-2 saat veya daha fazla sürüyorsa, oda termostatın faydasını görürsünüz. Bir saat boyunca hiç bir ısı sabit kalmaz.

Bu havada yaklaşık 3 saatte 1°C düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

Aşağıdaki alıntı tavanda yoğuşma olmaması bakımndan incelemeye değer:

" Sizin sorununuza gelince: sizin sorununuz ev içerisindeki hava buharının tavanınıza değince yoğuşması.Tavanınız soğuk çünkü. Kesin çözüm terasın üstünden yalıtım yapılarak döşemenin sıcak tutulması. Ne yazıkki akmayan teras için çok pahallı bir çözüm.
    İdeal çözüme gelince : eğer tavan yüksekliğiniz 2,70 civarındaysa bir asma tavan yapmak. Ancak yapılacak olan tavan kesinlikle dediğim gibi yapılmalı:
    taşıyıcı profiller yerleştirilmeli( kaynaklı sistem değil perçin ve alüminyum profiller kulanılarak) profillerin üstüne 4-5 cm MANTO eps konulmalı. Tavanda daha fazla boşluk imkanı varsa 6 cm yapabilirsiniz. XPS (renkli olan) almanıza gerek yok PARANIZA YAZIK. Buaraya kadar ısı yalıtımı işini hallettik. Şimdi gelelim damlamaları kesme işine . Poli etilen naylon rulosu alınır. Profillerin aşağısından bantlanarak profillere tutturulur. yapıştırmanın Çok sağlam olmasına gerek yok bir süre idare etsin yeter. Naylonların ek yerlerinin 10 cm üst üste binmesine dikkat edin lütfen. Şimdi tavana baktığınızda hiç profil görmemelisiniz. Bu işlemle biz buharın soğuk duvara erişmesini engelledik. Ondan sonra Alçıpanları tavana vidalayın. Daha sonra isterseniz size alçıpan yüzey işlemlerini ve boyasını anlatırım. Yaklaşık maliyet 35 ytl/m2 olur ama asma tavan fiyatı önemli. Tavan yüksekliğinizden ise 8 cm kadar kaybedersiniz. yazın serin kışın daha sıcak ve terlemeyen bir eviniz olur
    Saygılar." (Alıntıdır)

http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=485973#.Uq7D5tJdXfI

bu içerden yalıtım meselesini epeydir bende araştırıyorum.evim dubleks,toplam 310m2. üst kat oldukça büyük yaklaşık 150 m2,tavan için ölçü aldırmıştım usta 115 m2 çıktı dedi.. çatıda müteahhitin dediğine göre 10cm lik cam yünü yada taş yünü var. ama galiba işçilik olarak çok kötü döşenmiş. çünkü ısı kaybı çok fazla. özellikle soğuk havalarda 30-45 dk içinde 1 derece ısı düşüyor. çatı eğimi odalarda hafif var. koridor tavanı düz.orda sıcaklık çok iyi.düz olduğu için iyi döşenmiş. ama odalarda kötü. galiba eğimli yerlere düzgün döşeme yapmadılar oradan kayıp oluyor.
    benim içten tavanım alçıpandan oluşuyor.yükseklik oldukça fazla. normal alt katta 265 iken üstte 280 ile başlıyor odanın ortasına kadar böyle devam edip ordan sonra eğim başlıyor ve en son 225 yükseklikte bitiyor. odaların hacmi de oldukça fazla yani.

ilk önce dekoratif tavan kaplama düşündüm ama hem çok fayda sağlamaz 1cm kalınlığı var yetersiz gibi .
    sonra önce 3cm xps yapıştıryaım üstünede alçı sıva ağırlığı olmasın hemde 2 kat yalıtım olsun diye tavan kaplama yapalım dedim. onda da tavan alçıpan olduğu için dübel atma şansı yok. yapıştırma işi de çok güven vermedi. sorduğum yerlerden çoğu uzun vadeli olmaz dedi.

en son bir yer bu fikri söyledi. tavan yüksekliği yeterli ise tekrar profil, alçıpan arkasına 5 cm xps yapıştıralım profillere dübelleriz altına alçı boya ,ömürlük olur dedi. hem çatının kendi alçıpanı ve kötüde olsa taş yünü yalıtımı var üstünede bu 2 kat süper yalıtım olur dedi.
    banda çok mantıklı geldi. ama gel görki hem epey inşaat çıkacak ve asıl önemlisi 4200 tl fiyat çıkardıki bütçeyi epey aştı.

ama araştırmalarımdan en iyisinin bu olduğu sonucuna vardım.bitçeyi zorlayıp yaptırcaz artık.
    yalnız burda bir sorum var. bu alçıpanel arkasına 5cm eps yerine yine cam yünü yada taş yünü yapsak nasıl olur?onların yalıtım değerleri daha iyi ve daha önemlisi yanmaz malzeme. bu malzemenin üstü açık olmalı galiba, ne kadarlık bir boşluk yeterli olur?bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi almost -- 16 Aralık 2013; 23:28:26 >

• günde en baba 15 metre küp gidiyor malum burası Ankara
  • Yer Ankara
    100 m2
    Distan mantolama
    yatak odasi iceriden yalitim.
    cati kati cati silte var sadece
    3+1 salon haric butun petekler yaniyor
    Oturma odasi ve mutfak eca trv
    antre yatak odasi cocuk odasi full acik
    Oda termostati yatak odasinda
    Salus rt 500 haftalik ayarli..
    Gunduz 17 derece
    Aksam eve gelmeden 19 derece
    Evdeyken 20 derece.. Sicaklik ortalamasi
    1 haftalik net tuketim..
    Dogalgaz sayaci.. baslangic 10/12/2013.. 3280
    17/12/2013...3350 m3..

Tüketim.. 70 m3.. zannedersem tüketim miktarim şu an çok fazla biraz daha düşer insallah.Çünkü eca termostatik vanalar yeni takildi ve peteklere en kisa surede danfoss trv alacam gazli olanlardan onlar daha etkili.

• quote:

Orijinalden alıntı: makovad

Yer Ankara
    100 m2
    Distan mantolama
    Gunduz 17 derece
    1 haftalik net tuketim..
    17/12/2013...3350 m3..

Tüketim.. 70 m3.. zannedersem tüketim miktarim şu an çok fazla biraz daha düşer insallah.Çünkü eca termostatik vanalar yeni takildi ve peteklere en kisa surede danfoss trv alacam gazli olanlardan onlar daha etkili.

ankara gibi yerde günlük 10 metre küp su soğuklarda iyi bence yozgatta olsanız ne yapardınız soğuklarda günlük tüketim 22 metreküp sizin birde yalıtım var bende oda yok oda termostatı bendede takılı

• quote:

Orijinalden alıntı: F.3.A.R

günde en baba 15 metre küp gidiyor malum burası Ankara

haklısınız hocam Ankara ,Yozgat ve Sivas en soğuk yerler bende yozgattayım geçenlerde cok soğuktu 22 metreküptü günlük tüketim
  • almost A kullanıcısına yanıt
    Doğrusu çok fazla bilgim yok, yanlış yönlendirmek istemem. Forumda bunların detaylı paylaşıldığı konular var, aratın...

Bir de poliüretan köpük uygulaması var: http://www.1000ayapitasarim.com/
  • kronikyorgun kullanıcısına yanıt
    Merhaba, çatı arası çok engin ve karanlık olduğundan resim çekmedim açıkcası. fakat yapı itibari ile resimde eklediğim şekilde yapıldı. çatımın resimden tek farkı zeminin parçalı değilde düz beton olması. uygulama direkt betonun üzerine yapıldı. çatı komple yenilecekse belki daha farklı bir çözüm de olabilir.
    **Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp**

• Allah yardımcımız olsun hocam
  • quote:

Allah yardımcımız olsun hocam

cümlemizin hocam bugun 17 metre küpe düşmüş günlük kullanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz YK

quote:

Yer Ankara
    100 m2
    Distan mantolama
    Gunduz 17 derece
    1 haftalik net tuketim..
    17/12/2013...3350 m3..

ankara gibi yerde günlük 10 metre küp su soğuklarda iyi bence yozgatta olsanız ne yapardınız soğuklarda günlük tüketim 22 metreküp sizin birde yalıtım var bende oda yok oda termostatı bendede takılı

Gun boyunca evde kimse yok. Oda termostati sabit sicakliga ayarliyorum gun icinde fazla sicaklik degiskeni sergilemedi icin kombide bosa harcama yapmiyor eve geldigimde 1 ya da 2 m3 yakmis oluyorum .Saat 6-23 arasi tuketimim 6 gecede 3-4 arasi tuketim.... Ama bu havanin dis sicakligin duruma gore degiskenlik gosteriyor tabiki. Yozgat kadar soguk olmassada Ankaranin keskin sogugu sabah ve aksam ayazi adami icini usutuyor. Yalitim kendim yapiyorum gecen yaz yatak odami yaptim.Bu sene cocuk odasi ve oturma odamizi yapacagim. Elimden geldigince..

• makovad kullanıcısına yanıt
    ankaranın ayazını bilirim 3 aya bir ankaraya gelip gidiyorum bizim evde sürekli birileri olur sıcaklık 19 derece ye ayarlı oda termostatında sıcaklık yarım saaate hemen düşüyor 1 saat te yükseliyor evde yalıtım yok üst kat bos ev kuzeyde alt katta kombi yanıyor 50 derece
    bugun 17 metre küp yakmış günlük gecenki soğuklarda 3 gün günlük 22metre küp yaktığı oluyordu birde yalıtımı iç kısımdanmı yaptınız dıs kısımdan yalıtım olmadığı zamankilere oranla ne kadar bir değişiklik oldu acaba bizde kopmle binayı dısardam mantolama yaptırmayı düşünüyoruzda
  • ayazı pis hocam 10 dk dur dışarda elin çatlamazsa alçağım
  • quote:

ayazı pis hocam 10 dk dur dışarda elin çatlamazsa alçağım

gecen hafta ordaydım soğuk hava alışkın olduğum için bir ey olmadı
  • quote:

ankaranın ayazını bilirim 3 aya bir ankaraya gelip gidiyorum bizim evde sürekli birileri olur sıcaklık 19 derece ye ayarlı oda termostatında sıcaklık yarım saaate hemen düşüyor 1 saat te yükseliyor evde yalıtım yok üst kat bos ev kuzeyde alt katta kombi yanıyor 50 derece
    bugun 17 metre küp yakmış günlük gecenki soğuklarda 3 gün günlük 22metre küp yaktığı oluyordu birde yalıtımı iç kısımdanmı yaptınız dıs kısımdan yalıtım olmadığı zamankilere oranla ne kadar bir değişiklik oldu acaba bizde kopmle binayı dısardam mantolama yaptırmayı düşünüyoruzda

Bina yeni mutahit yaptirmis ama zannetmiyorum montalama iyi yaptirdigini serefsiz hepsi cunku.. Yatak odamda sadece mum yaksan isinir iceriden 5 cmlik xps montalama kullandim kendim. ayrica alcipan ilede guzelcene montaladim.Diger odalara nazaran sicak oluyor bu oda birde bati kuzey yonunde cati katindayim zaten ben.. allttaki evde cocuk var yakmiyor kombi yerine ufo ile isiniyorlar nasil beceriyorlarsa. Yaza diger odalarada kendim yapacam malzeme bana maliyeti tek oda asagi yukari 200 tl filan..Birazda zamanimdan calisiyor ama kendim guzelcene ayrintisinakadar yapiyorum.

• makovad kullanıcısına yanıt
    işten anlayınca yapılır hocam bende anlasam kendim yapacağım ama hiç anlamam neyse hayırlısı olsun
  • quote:

işten anlayınca yapılır hocam bende anlasam kendim yapacağım ama hiç anlamam neyse hayırlısı olsun

İsin neresinden anlayyim hocam :) .. ben youtubeden baka baka yaptim .. videolari inceledim. Malzemeleri yazdim kenara gitti yapi markete adam gibi konustuk arkadaslarla gerekli malzemeri aldik geldik. Sonra baktigim videolarla once duvari tirtikladim yapiskan harcini vurdum yalitimi montaladim. Dubel yeri acip dubeledim. yeniden siva ile harcini kardim sivadim. Ustunde kartonpiyeri yapstirdim onuda vidaladim. Hepsi cok kolay ama zaman lazim. guzelcene boya badana mis oldu valla.. :)

• quote:

quote:

İsin neresinden anlayyim hocam :) .. ben youtubeden baka baka yaptim .. videolari inceledim. Malzemeleri yazdim kenara gitti yapi markete adam gibi konustuk arkadaslarla gerekli malzemeri aldik geldik. Sonra baktigim videolarla once duvari tirtikladim yapiskan harcini vurdum yalitimi montaladim. Dubel yeri acip dubeledim. yeniden siva ile harcini kardim sivadim. Ustunde kartonpiyeri yapstirdim onuda vidaladim. Hepsi cok kolay ama zaman lazim. guzelcene boya badana mis oldu valla.. :)

youtube den baksam elim yatkın değil inşaat işinde elektrik felan pc olsa neyse

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.