Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.191
Cevap
136
Favori
590.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu şekilde alttaki tavana XPS yaptırıp faydasını görenler çok...

Termostatik vanalarda montaj hatası olabilir, kafa göbeğe tam oturmamış olabilir vd...
  • İnş. 500TL'yi geçmez...400TL'yi rahat bulur soğuklar devam ederse...
  • anladım o zaman tekrar çağıracağız..
    zaten öyle bir firmayla çalıştım ki
    katil olmamak elde değildi.
    doğru yapsalardı şaşardım:(

Bir araştırmaya girişeyim ben fiyat olarak o zaman.Bakalım ne çıkacak maliyet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

İnş. 500TL'yi geçmez...400TL'yi rahat bulur soğuklar devam ederse...

inşallah hocam doğalgaz satış birim fiyatı 0,85 kurus
  • Vailant marka kombi kullanıyorum bulunduğum il adana 40c de çalıştırmama rağmen günlük tüketim miktarı 14-15 m3 ev yalıtımı yok denebilir. Peteklerin havasını kontrol ettim.TRV takılı yanyana odalarda birinde trv değeri 3 diğerinde 5 olması rağmen değeri 3olan oda daha iyi ısınıyor.(ordaki penceler eski olmasına rağmen)
  • Evim 3+1 Salon haric her oda mutfak hol dahil 24 saat açık calistiriyorum.oda termostatim yok.kombiyi hep 50 derecede calistiriyorum. Kombim baymak falke .yer :adana.evde yalitim yok.cift cam pvc.var.allta ve ustte yakanda yok.gunluk tuketimim 11 m3.azmi cokmu bilemedim ama.zaten sisteme yeni gectim bir ay oldu.konforu yeter ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar cati kati daireleri icin catiya cam yunu serme gibi onerilerin disinda catidan degilde dairenin icinden tavana yapilacak yalitim onerileriniz varmidir

• adsgokhan A kullanıcısına yanıt
    Aradaki fark bir kaç sebepten dolayı oluşmuştur:

1. Isınmayan odadaki petek boyu yetersiz.
    2. Klasik sıva üstü tesisatta ısınmayan odadaki petek kombiye çok daha uzak dolayısıyla daha soğuk su geliyor.
    3. Petekte tıkanıklık var, temizlenmesi gerekebilir.
  • kronikyorgun kullanıcısına yanıt
    Tavan yüksekse asma tavan üzeri şilte yapabilirsiniz, diğer seçenek dekoratif eps.

Asma Tavan:
    **Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp**

Dekoratif EPS:

• quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

Arkadaslar cati kati daireleri icin catiya cam yunu serme gibi onerilerin disinda catidan degilde dairenin icinden tavana yapilacak yalitim onerileriniz varmidir

çatı içine köpük atma işlemi var. çok hızlı ve kolay uygulanabilen bir yöntem. ses, ısı ve su yalıtımı sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

Arkadaslar cati kati daireleri icin catiya cam yunu serme gibi onerilerin disinda catidan degilde dairenin icinden tavana yapilacak yalitim onerileriniz varmidir

çatı içine köpük atma işlemi var. çok hızlı ve kolay uygulanabilen bir yöntem. ses, ısı ve su yalıtımı sağlıyor.

Dairenin icinden yapilan zebza arkadasin verdigi ornekler gibi yontemler ariyorum catinin hali perisan oraya yapmam mumkun degil

• kronikyorgun kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki alıntı tavanda yoğuşma olmaması bakımndan incelemeye değer:

" Sizin sorununuza gelince: sizin sorununuz ev içerisindeki hava buharının tavanınıza değince yoğuşması.Tavanınız soğuk çünkü. Kesin çözüm terasın üstünden yalıtım yapılarak döşemenin sıcak tutulması. Ne yazıkki akmayan teras için çok pahallı bir çözüm.
    İdeal çözüme gelince : eğer tavan yüksekliğiniz 2,70 civarındaysa bir asma tavan yapmak. Ancak yapılacak olan tavan kesinlikle dediğim gibi yapılmalı:
    taşıyıcı profiller yerleştirilmeli( kaynaklı sistem değil perçin ve alüminyum profiller kulanılarak) profillerin üstüne 4-5 cm MANTO eps konulmalı. Tavanda daha fazla boşluk imkanı varsa 6 cm yapabilirsiniz. XPS (renkli olan) almanıza gerek yok PARANIZA YAZIK. Buaraya kadar ısı yalıtımı işini hallettik. Şimdi gelelim damlamaları kesme işine . Poli etilen naylon rulosu alınır. Profillerin aşağısından bantlanarak profillere tutturulur. yapıştırmanın Çok sağlam olmasına gerek yok bir süre idare etsin yeter. Naylonların ek yerlerinin 10 cm üst üste binmesine dikkat edin lütfen. Şimdi tavana baktığınızda hiç profil görmemelisiniz. Bu işlemle biz buharın soğuk duvara erişmesini engelledik. Ondan sonra Alçıpanları tavana vidalayın. Daha sonra isterseniz size alçıpan yüzey işlemlerini ve boyasını anlatırım. Yaklaşık maliyet 35 ytl/m2 olur ama asma tavan fiyatı önemli. Tavan yüksekliğinizden ise 8 cm kadar kaybedersiniz. yazın serin kışın daha sıcak ve terlemeyen bir eviniz olur
    Saygılar." (Alıntıdır)

http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=485973#.Uq7D5tJdXfI

• quote:

Orijinalden alıntı: keremim

quote:

Orijinalden alıntı: memint

Kazan set sıcaklığını 60-65C yaparak deneyin, sarfiyat bir miktar azalabilir...

bir de bunu deneyeceğim. umarım işe yarar.
    Bu hafta sonu bir aksilik çıkmazsa cam yününü yaptırıyorum. sonuçları buraya yazacağım.

teşekkürler.

Hafta sonu çatı yalıtımını yaptırdım. evimin üstündeki çatı arasına sadece bir balkon açıkta kalacak şekilde 8cm cam yünü serildi.
    sonuç inanılmaz. evin ısısı 2 derece birden yükseldi. 21 dereceyi geçmeyen odam şimdi sürekli 23 zaman zaman da 24 derece. kuzey cephedeki 20 dereceyi geçmeyen diğer odam ise şu an stabil 22 derece.
    yaptıracak herkese en azından çatı yalıtımını bir kullanıcı olarak şiddetle tavsiye ediyorum.

başta @memint usta olmak üzere tüm ustalara teşekkür ederim.

• keremim kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, usta değiliz diğer arkadaşlar gibi amatörüz; profesyonelce ilgili ve meraklıyız tabi...

Sorunun giderildiğini kendiniz yapıp yaşayarak öğrendiniz...

Duyduğunuz memnuniyet ve teşekkür bizleri fazlasıyla mutlu eder...
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    ilginize tşkr. ederim

1-Isınmayan oda ile diğer odadaki petek boyu aynı
    2-Geçen yıl sıva üstü tesisat idi bu yıl 1ay önce sıva altına aldırdık.
    3-Tesisat yeni tıkanıklık olma ihtimali yüksek midir.

40c de ortalama 14-15 m3 yüksek değilmi o kadar yakıp ısınma olsa yine sorun olmaz ama yakılan gaza göre ısınma çok düşük 3oda da trv var mutfak korumasız kapı ve pencereler hava kaçırıyor ordaki petek te trv yok mutfağın kapısını kapatıp normal vanadan kısmam tasarruf sağlarmı yardımcı olursanız sevinirim.
  • Adas 1-2 foto atarmisin catinin son halini bende ictenmi catidan mi yapsam diye kararsizim oyle bir apartmanda otruyoruzki katil olmamak elde degil 10 daire var kimse cati masrafina karismiyor catinin komple sokulip yenilenmesi lazim artik asma tavan agaclari bile curumus durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: adsgokhan

ilginize tşkr. ederim

40c de ortalama 14-15 m3 yüksek değilmi o kadar yakıp ısınma olsa yine sorun olmaz ama yakılan gaza göre ısınma çok düşük 3oda da trv var mutfak korumasız kapı ve pencereler hava kaçırıyor ordaki petek te trv yok mutfağın kapısını kapatıp normal vanadan kısmam tasarruf sağlarmı yardımcı olursanız sevinirim.

Isınmayan ve ısınan odaların m²si aynı mı? Mutfaktaki ısı kaçaklarına çözüm bulmanız gerekiyor, kapı ve pencere fitilleri satılıyor onları kullanabilirsiniz. Tesisatın sıva altı bile olsa mobil sistem değilse kombiye daha uzak olan peteğin daha soğuk olması kaçınılmaz. Yeni yapılan tesisatta hatalı kaynaktan dolayı borularda daralma meydana geldiyse de sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

ilginize tşkr. ederim

Isınmayan ve ısınan odaların m²si aynı mı? Mutfaktaki ısı kaçaklarına çözüm bulmanız gerekiyor, kapı ve pencere fitilleri satılıyor onları kullanabilirsiniz. Tesisatın sıva altı bile olsa mobil sistem değilse kombiye daha uzak olan peteğin daha soğuk olması kaçınılmaz. Yeni yapılan tesisatta hatalı kaynaktan dolayı borularda daralma meydana geldiyse de sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Isınan oda ısınmayan odadan m² olarak daha büyük iki oda yanyana bu kadar masrafa girmeseydik daha iyiydi dicek hale geldik dönüşü de yok artık doğalgaz firması ile görüştüğümüzde 50 ve üzeri yapınca ısınmıyormu diyor 40 iken 15m3 yakan kombi 50 ve üzeri ayarlarsak günlük sanırım 20m3 ve üzeri yakar...

• adsgokhan A kullanıcısına yanıt
    Ümraniye yüksek konum binanın 4 cephesi açık ful rüzgar dövüyor ev girişten 10.kat toprak zeminden 13.kat
    Üstkat yeni kiracı girdi gündüzleri yok geç geliyor belki yakıyor ama sanmam ufo kullanıyor olabilir alt kat yakıyordu diye biliyoruz kombi
    Camlar pvc ama adopen 70 lik doğrama pekde yeterli değil maalesef.Camlar çiftcam yalnız ısıcam değil malasef.
    Yerler lamina dandik plasik &tahta bilişimi gibi parke benzeri bir dalga
    Sözde mütahit dış yalıtımı var
    6 mt petek (isimsiz radyatör)+havlupan
    Baymak baxi luna 3 240fi hermatik kombi +Siemens rde 10.1 oda termostat
    Salon 19-20c kalıyor zira içerdeki petek bıoyu yetersiz zati kullanmıyoruz orayı
    Geri kalan odalar gayet tatminlar
    Su an tüketim 4 m3 günde ama ocak ile beraber 5-6 m3 arası olur maximum.
    Kazan sürekli 55c sabit hiç oynamam yaz kıs.
    Bu tüketim oda termostatı ve tabi her iki balkonu kapatmak ile oldu birazda hole taktığımız 160 cm petek koyduk yoksa ısınmak ne mümkün! Ama bebek olursa inşallah gece gündüz 23,5c sabit yanacağından günlük 7-8 m3 olur sanırım ama eve ilave petek koyacağım inş salon ve çocuk oadasına belki 6-7 m3 ortalama yakalarım ozaman

• quote:

Isınan oda ısınmayan odadan m² olarak daha büyük iki oda yanyana bu kadar masrafa girmeseydik daha iyiydi dicek hale geldik dönüşü de yok artık doğalgaz firması ile görüştüğümüzde 50 ve üzeri yapınca ısınmıyormu diyor 40 iken 15m3 yakan kombi 50 ve üzeri ayarlarsak günlük sanırım 20m3 ve üzeri yakar...

Bu durumda geriye iki ihtimal kalıyor, birincisi ısınmayan odanın ısı kayıplar çok fazla veya ikinci ihtimal tesisatta sıkıntı var.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.