Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.191
Cevap
136
Favori
590.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memint

Kazan set sıcaklığını 60-65C yaparak deneyin, sarfiyat bir miktar azalabilir...

Oda termostatı var ve modulasyonlu bu sebeble kombi üzerinden su sıcaklığı ayarlayamıyorum ama geneldede 50-55 derece civarında yakıyor.
  • paylaşımcı P kullanıcısına yanıt
    @keremim nickli arkadaşa yazmıştım ama fazla sarfiyat ve ısınamama sorunu varsa ve OT'den yapabiliyorsanız siz de deneyebilirsiniz...

• ev dubleks, 300m2, yer uşak. havalar soğuk.güdüz 2 civarı gece -5 civarı. 16 m petek.hepsi açık sayılır( 4 tanesinde trv var ama ek pompa takılı o yüzden trvli peteklerde yanıyor.trv ler çalışmıyor yani). yalıtım çok iyi değil. gece sıcaklık nerdeyse 1 saatte 1 derece düşüyor.
    oda termostatı ile sabah 6:30 ile gece 22 arası 21.6 derece ,gece 22-6:30 arası 20 derece..derceyi biraz düşürdüm. alt katta takılıyoruz artık.:)kazan su çıkış sıcaklığı 50 derece
    23.11 endeks :1185
    10.12 endeks :1350

17 günde 165 m3 yakmışız. oralama iyi. son 1 haftadır extra soğuk günlük baktığımda günlük yaklaşık 13-15 m3 arası yanıyor .

bu arada kombi ariston genus premium ( evo değil) 35 kw.

birde ev dubleks olduğu için alt kat daha iyi ısınıyor. termostat üst kat koridorda takılı. orası 21.6 ayarlayınca alt katlar 23 civarı oluyor. çatıda yalıtım iyi değil.

• Tekirdağ 3 katlı evimizin ilk 2 katını ferrroli econcept 25c kombi ile 43C kazan sıcaklığı, oda termostatı gündüz 22C- gece 20C ye ayarlı ısınıyoruz . Kasım ayı 315 m3 -293 TL fatura geldi. 2 daire günde 10,5 m3 yakmış. Geçen kasım' da yanlış hatırlamıyorsam 250 Tl gelmişti bu kış sert geçecek.
  • quote:

Kazan set sıcaklığını 60-65C yaparak deneyin, sarfiyat bir miktar azalabilir...

bir de bunu deneyeceğim. umarım işe yarar.
    Bu hafta sonu bir aksilik çıkmazsa cam yününü yaptırıyorum. sonuçları buraya yazacağım.

teşekkürler.
  • Bu ay kombimin kaç metre küp yaktığını hesaplamadım ama en son gelen faturam da 181 tl.. Şimdi havalar dahada soğudu bu miktar biraz daha artabilir.
  • 2 gundur kombi 50 derecede calisiyor disari si -10c hissedilen -13 felan

Tuketimim 7 m3 den 12 m3 cikti kombi 1 seviyede calisirken simdi hic durmadan 3 kademe bazen 2 kademe alev boyu gosteriyor.
    Evin sicakli 20.5 civari evde bebek var elimizden geldigince 21 uzeri tutmaya calisiyoruz ama boyle giderse 60 dereceye cikartiriz heralde.

15 gunluk fatura 236 tl gelmis
    126 tlsi abonelik taksiti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.Ben bu sene eve taşındım ve evde Baymak Brötje Heizung Star Bridge 240Fi yoğuşmalı kombi bulunmakta.Evin cephesi güney,batı,kuzey.Tek yatak odası kuzey diğer odalar güney ve batıda bulunuyor.Ev 13. kat ve heryeri açık.Deli gibi esiyor.Yaklaşık 10 gündür kombi yanıyor ve ortalama 10-11 m3 arasında gaz yanıyor.Evin özellikleri söyle:
    Yer:Mersin (Şuan hava 2 derece)(Mersin için soğuk yani :) )
    Ev 4 oda:Oturma odası 20 m2 (1,2m uzunlugunda ve 60 cm boyunda petek var),Mutfak 12m2 (oturma o.daki petekten var),Salon 32,5m2 (1,5m uz. ve60 cm boy petek),Diğer odalarda 19m2,14m2,11m2 (bunlardada 1m uz. ve 60cm boy petek).Giriş ve koridor toplamda 17m2 fakat nedense petek konulmamış.
    Toplamda petek uzunluğu 6.9m yapıyor.Ev için net 240m2 olduğu söleniyor.
    Bilgilerde eksiklik varsa tekrar yazarım arkadaşlar.Bana göre eve eksik uzunlukta petek döşenmiş ve bundan dolayı cok gaz yakıyor.Kombiyi genelde aksam 50 derece gündüz 40-45 derecede yakıyorum.Vanaların hepsi eca nın termortatik vanasından.Şuan kullanmadığım 2 oda ve salon kapalı. Oturma odasıve mutfak 4 te (Çunku kombıye en uzak odalar), yatak odası 3 te çalışıyor.Sorum şu arkadaşlar:
    Kombiyi ve petekleri nasıl ayarlamalıyım ki daha az gaz yakim?Çünkü siz okadar soğuk yerlerde benden baya az gaz yakıyosunuz ben neden yapmıyım?
    Teşekkürler.

• merhaba dostlar..

10 gün önce açıldu d.gazım..

evim 80-90 m2 arası tam bilmiyorum netini.

altı dükkan üstü çatı
    6m petek var evde.

kombi eca premix yoğuşmalı kombi.

Yani bu işlerden pek anlamam ama geçen sene oturduğum evimde 45 te evim hamam gibi oluyordu ve fatura en yüksek 120 falan geliyordu.
    şimi 45 te açtığımda evde üşüyorum ve daha 9 günde 125 m3 kullanmışım.

Bir de odalara trv taktırdım ama çocuğun odasını gündüz kısayım dediydim fakat sıcaklıkta değişim olmadı komple kapattm yine değişmedi sıcaklık kapanmadı yani petek?

Bu konularda yardımcı olacak dostların fikirklerine ihttiyacım var..
  • Ayazay A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Isı yalıtımı (özellikle dış mantolama) olup olmadığını yazmamışsınız ama yoksa + 13.kat olması nedeniyle ısı kaybı fazla olur. Sarfiyatı arttıran en önemli nede
    n bunlardır. Bir de petekler yetersiz ve dengesiz. Salon hariç her yere 1,20m, salonda da topu topu 30cm fazla petek var. Göz hesabıyla bile koysalar, 10m2 ile 20m2 yere farklı olurdu. Elindeki petek stoğunu eritmiş geçmiş anlaşılan...
    Mersin'de yapı sektörü çok başıboş görüntüsü veriyor. Tam serbest bölge havası...
    Sonuçta petek dengesizliği de odalar arasında ısınma dengesizliğine yol açar...
    Net alan (zannetmiyorum ama) 240m2 ise evinizde toplamda en az 10-12m petek olması gerekir...
    Termostatik vanaların kademeleri ile bulunduğu alanlardaki sıcaklıklar uyumlu mu?
    Herşeye rağmen günlük 10-11m3 sarfiyat karasal illere göre düşük, ılıman illerdeki yalıtımları ve petekleri yeterli benzer evlere göre yüksek...

• artçı kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Evinizde yalıtım yeterli mi, yani dış mantolama, çatı arasında camyünü şiltesi, zeminaltı veya dükkan tavanında XPS var mı?

Eski evinizde muhtemelen bu konular daha iyi olabilir. bir de bu kış daha soğuk geçiyor haliyle sarfiyat artar...

Her halukarda kombiyi 45'te sürekli yakmanız yetmez. En azından akşamları 55C'i deneyin, gece kapatın veya en düşüğe alın, gündüz 40-45'e devam. Toplamda sarfiyat pek değişmez ama gün içinde farklı saatlerde gerekli konforu daha iyi yakalarsınız...
  • merhaba hocam

maalesef evimde yalıtım sıfır..
    yaptırmayı düşünüyorum ama 3 cephesi açık olduğu için total 8-9 bin lira masraf çıkardılar ki daha yeni ev yaptırdığım için
    karşılayabilecğeim bir durum değil..

evin ve dükkanın tavanlara stopiyer yaptırmamın faydası olabilir mi acaba
    bu çatı için söylediğiniz şey acaba nasıl ve maliyeti ne kadardır hocam.
  • quote:

Merhabalar,

Evinizde yalıtım yeterli mi, yani dış mantolama, çatı arasında camyünü şiltesi, zeminaltı veya dükkan tavanında XPS var mı?

Eski evinizde muhtemelen bu konular daha iyi olabilir. bir de bu kış daha soğuk geçiyor haliyle sarfiyat artar...

Her halukarda kombiyi 45'te sürekli yakmanız yetmez. En azından akşamları 55C'i deneyin, gece kapatın veya en düşüğe alın, gündüz 40-45'e devam. Toplamda sarfiyat pek değişmez ama gün içinde farklı saatlerde gerekli konforu daha iyi yakalarsınız...

slm hocam yozgata oturuyorum disarinin sicakligi -10 derece bina eski yalitim yok pencereler hafif ufuruyor 120 metre kare ev alt kalta 50 derece yakiyorlar ust kat bos ev kuzeyde salonda 2adet petek var toplam 4 metredir diger odalardakide 1,5 ,1. yarim metre termostat var 18 dereceye ayarli kombi kazan sicakligi 50 derece gece gunduz 18 derece usumuyoruz gunluk sarfiyat 22 metrekup ev ici sicakligi baska termometre ile olctum 19-20 derece cikti oda çin mali idi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• artçı kullanıcısına yanıt
    Daha kötüısü olamaz bence, siz kendinizden çok havayı ısıtıyorsunuz. Yaktığınız gazın en az % 60'ı havayı ısıtıyor...

Acilen dükkan tavanına XPS, çatı arasına da camyünü (İzocam vd markalar)...

Maliyetler hakkında bilgim yok...
  • Standartlara uygun bir yalıtımla aynı koşullarda 12-13m3 yakarsınız, üste komşu gelse 10m3'ü geçmez...
  • quote:

Standartlara uygun bir yalıtımla aynı koşullarda 12-13m3 yakarsınız, üste komşu gelse 10m3'ü geçmez...

hocam gecen ay 8- 10 metre küp arası yakıyordu tabi hava iyiydi
  • Geçen ayki havaya yalıtım + üst komşu farkı eklenirse 5-6m3 yakardınız...
  • memint M kullanıcısına yanıt
    çok doğru diyorsun hocam...

şap altı xps yaptırdım ama yani yerlerr hala buz gibi bir faydasnı görmedim açıkçası.
    yine de dükkanın altından yaptırmak gerek mi?

bir de bu ter. vanalar sanırım bende çalışmıyor kapattım 0 a getirdim ama petek hala aynı derecede yanıyordu..
    ben mi mantığını anlamadım bunun..
  • quote:

Geçen ayki havaya yalıtım + üst komşu farkı eklenirse 5-6m3 yakardınız...

anladım gecen toplam banyo mutfak petek 228 metreküp 205tl geldi bu ay ne kadar gelir acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.