Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.211
Cevap
137
Favori
593.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kombim 09.01.2013 tarihinde bağlandı evimde ilk kez doğal gaz kullanıyorum. Daha önce klima ile ısınıyorduk. Kombim Buderus GB012, petek metrajım 10,00 mt. Evim 150 mtkare. Cephesi güney, doğu, batı. Mantolama yok. Camlar çiftcam. 24 saat açık oda termostatı yok. Yer Antalya. Gündüz 40c, saat 19:00 dan sonra 50c de çalışıtırıyorum. İlk kez kullandığınız için tesisatın ve duvarların ısınması biraz fazla yakmanıza yol açabilir dendi. En son durumda 72 saatlik tüketim 40 metreküp oldu. Aslında daha fazla yakmasını bekliyordum, emsallerimiz eca confoe premix ile 65-70 metreküp tüketime ulaşmıştı. Sonuç olarak tüketim takip ettiğim kadarı ile gittikçe düşüyor. Sistemi kurarken buradan okuduklarım ile yol aldım sonuç iyi ki varsın donanım haber...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam Seconz ve Paylaşımcı kardeşler.Bide kombiyi yarın izole edeyim.Yalnız hava almayacak şekilde izoleli kasa yaptırmak yanma olayında sorun yaratmazmı.Neticede gazın yanması için hava olması lazım.Tamamen havasız kaldığında yanma olayı nasıl olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKIRLI

Tamam Seconz ve Paylaşımcı kardeşler.Bide kombiyi yarın izole edeyim.Yalnız hava almayacak şekilde izoleli kasa yaptırmak yanma olayında sorun yaratmazmı.Neticede gazın yanması için hava olması lazım.Tamamen havasız kaldığında yanma olayı nasıl olur.

bacanin agzini kapatmadiginiz surece sorun yok. yanma icin havayi bacadan alip veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

quote:

Tamam Seconz ve Paylaşımcı kardeşler.Bide kombiyi yarın izole edeyim.Yalnız hava almayacak şekilde izoleli kasa yaptırmak yanma olayında sorun yaratmazmı.Neticede gazın yanması için hava olması lazım.Tamamen havasız kaldığında yanma olayı nasıl olur.

bacanin agzini kapatmadiginiz surece sorun yok. yanma icin havayi bacadan alip veriyor.

Yarın bu işi yapayım.Bacadan alıp veriyorsa sorun yok.Pancurlu balkon olduğundan sistemi kuran firma kasaya gerek yok demişti.Adamlar dükkanı kapatıp gitmişler yaptırmak bana kaldı.Sağlık olsun.Bu yapılacak kasayı kalın strafordan yaptırsam nasıl olur.
  • quote:

quote:

quote:

Yarın bu işi yapayım.Bacadan alıp veriyorsa sorun yok.Pancurlu balkon olduğundan sistemi kuran firma kasaya gerek yok demişti.Adamlar dükkanı kapatıp gitmişler yaptırmak bana kaldı.Sağlık olsun.Bu yapılacak kasayı kalın strafordan yaptırsam nasıl olur.

firmanin kepenk kapatmasi senin neden 410 lira odediginin gostergesi aslinda rifki amca. keske foruma tesisatini yaptirmadan once danissaydin ve bakir boru ile tesisatini yaptirsaydin. maksimum 200 liraya isinirdin :)

• quote:

quote:

quote:

Ustam bizdeki mdf dolap işe yaramıyor fazla görüntü olsun işde pimapen yaptıranlar var en iyisi o galiba strafor olayını bilmiyom forumda biraz araştır istersen.

• Bizim buralarda geçmiş yağmura şemsiye açılmaz diye bir söz vardır.Daha önce böyle bir forumdan bile bihaberdim.Doğalgaz buraya yeni geldi.İnsanlara inandık yaptırdık.Boruları daha öncede yazmıştım,arada ısıgeçirmez tabaka olan pilastik boru diye gösterip döşediler.Ayrıca 200 tl'ye ısınacağımı bilsem hemen boruları bakır olarak değiştirmeye giderim.

Ayrıca şöyle bir hesap yapıyorum.
    Geçen yıl Aralık ayı için 5 ocakta 169 tl Elk.ödemişim.Şimdi 53 tl ödedim. 169-53=116 Tl.Kazanç.
    Geçen yıl sadece bir odayı halı altı ısıtıcı ile ısıtıyordum.Çocuk odasında ısıtıcı duvar fanı ile.Hepimizin yatak çarşaf altında Elk.battaniye cabası.Yine tam ısınamıyorduk.

Doğal gaz öncesi bir mutfak tüpü tam 2 ay gidiyordu.75 Tl Tüp Aylık 37.5 Tl.Kazancda tüpten kazandım.Şimdi mutfak,şofben hepsi doğalgaz kullanıyor.

Buradan 116+37.5=153.5 Tl Kazançlıyım.

410 Tl.Doğalgaz - 153.5=256,5 Tl Bütün ev ısınıyor.Ne dersin yanlışmı düşünüyorum.

• quote:

Bizim buralarda geçmiş yağmura şemsiye açılmaz diye bir söz vardır.Daha önce böyle bir forumdan bile bihaberdim.Doğalgaz buraya yeni geldi.İnsanlara inandık yaptırdık.Boruları daha öncede yazmıştım,arada ısıgeçirmez tabaka olan pilastik boru diye gösterip döşediler.Ayrıca 200 tl'ye ısınacağımı bilsem hemen boruları bakır olarak değiştirmeye giderim.

Geçen yıl Aralık ayı için 5 ocakta 169 tl Elk.ödemişim.Şimdi 53 tl ödedim. 169-53=116 Tl.Kazanç.
    Geçen yıl sadece bir odayı halı altı ısıtıcı ile ısıtıyordum.Çocuk odasında ısıtıcı duvar fanı ile.Hepimizin yatak çarşaf altında Elk.battaniye cabası.Yine tam ısınamıyorduk.

Doğal gaz öncesi bir mutfak tüpü tam 2 ay gidiyordu.75 Tl Tüp Aylık 37.5 Tl.Kazancda tüpten kazandım.Şimdi mutfak,şofben hepsi doğalgaz kullanıyor.

410 Tl.Doğalgaz - 153.5=256,5 Tl Bütün ev ısınıyor.Ne dersin yanlışmı düşünüyorum.

bu bakmdan baktiginda tabiki avantajlisin abi. senin tesisat icin gercekten uzuldum. bu yasta rahatca, firildak gibi donen sayaci dusunmeden yasaman hakkin.

bakir en iyi iletkenlerden birisidir oncelik bakir boru olmalidir. plastik boruya gore %30-40 yerine gore %50 tasarruf saglar.

• Doğalgaz hertürlü avantajlı tabi paradan ziyade soba kullananların çok işine yaradı birde biz dünyanın en pahalı doğalgazını kullanıyoruz herhalde dünya standartlarında kullansak tam ehlikeyf olurdu.
  • quote:

quote:

Bizim buralarda geçmiş yağmura şemsiye açılmaz diye bir söz vardır.Daha önce böyle bir forumdan bile bihaberdim.Doğalgaz buraya yeni geldi.İnsanlara inandık yaptırdık.Boruları daha öncede yazmıştım,arada ısıgeçirmez tabaka olan pilastik boru diye gösterip döşediler.Ayrıca 200 tl'ye ısınacağımı bilsem hemen boruları bakır olarak değiştirmeye giderim.

bu bakmdan baktiginda tabiki avantajlisin abi. senin tesisat icin gercekten uzuldum. bu yasta rahatca, firildak gibi donen sayaci dusunmeden yasaman hakkin.

bakir en iyi iletkenlerden birisidir oncelik bakir boru olmalidir. plastik boruya gore %30-40 yerine gore %50 tasarruf saglar.

Buyur birde bakır boru çıktı iyimi şimdi plan kur babam kur saygılar...

• Temennilerin için çok teşekkür ederim.Ülkemizde doğru dürüst denetim mekanizması olmadığından böyle mağduriyetler yaşanıyor.İnanırmısın kasap olan kişi bile işini bırakıp doğalgaz işine başlamış.Yaptırdığım firma makina mühendisi bir kişiydi.Yaptırdım.Ama şimdi biraz geçde olsa bilmediğim bir konuda iş yaptıracağım zaman iyice araştırıp konu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra işi gerçekleştirmek gerektiğini öğrendim.Bakır boru önerini dikkate alıp kaça malolur gibi araştırayım.İyi akşamlar.
  • 12/12/2013
    13/01/2014: 178 m3= 206 TL
  • Kafkasdans kullanıcısına yanıt
    Zamlı tarife hayırlı olsun yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kafkasdans

12/12/2013
    13/01/2014: 178 m3= 206 TL

burda 95 kurus ya dogalgaz

• Samsun 1,04 tl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan ŞAHİN

Samsun 1,04 tl.

gecen ay 93 kurustu bu ay 95 kurus olmus. gerci yuvarlama payindan da bu fark olusmus olabilir.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Elimdeki faturaya göre 1.15 TL geliyor KDV Dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: adsgokhan

quote:

Orijinalden alıntı: memint

Garanti devam ederken bakım zorunluluğu yok ama 2 yılda bir standart bakım fena olmaz...

Peteklerin havasını aldım fakat peteğin üst kısmıyla alt kısmı arasında ısı farkı var giriş vanası sağ üstte çıkış vanası da sağ altta çarpraz olmadığı için mi oluyor anlamadım.

Petek alt üst arasında normal sezonda 3-5C derece ile soğuklarda 8-10C fark olması olağan. Sizde bazı peteklerde fark daha fazla açılıyorsa, sirkülasyonla ilgili bir sorun olabilir. Eğer kombiye uzak ve 120cm'den büyük peteklerde sorun varsa çapraz bağlantı olmamasına bağlı olabilir...

Şimdi kontrol ettim sadece salondaki bir petek 1.20 nin üstünde onada çapraz bağlantı yapmışlar.

• adsgokhan A kullanıcısına yanıt
    Sorun yok demek ki...
  • arkadaşlar toplam petek uzunluğum 5.90 cm kombim viessmann normal yoğuşmalı falan değil, hep 1. kademede yandı 35 günde toplam 304 m3 harcadı ve 348 lira fatura geldi normal mi sizce ?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.