< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 18 Ocak 2025; 8:9:23 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (361. sayfa)
-
-
evi en soğuk havalarda istenen sıcaklığa getirebilen en düşük kazan sıcaklığı olarak yakılması gerekir. Termostatın en önemli özelliklerinden biri de konfordur. Sezon başında kombiyi aç, sezon sonunda kapa şeklinde kullanılmalıdır. Yoksa yine termostatsız ev gibi havalar ısında kısayım, havalar soğudu yükselteyim mantığı termostatlı evde olmaz.
-
60 derece 23 dereceye ayarlı istanbul 189M3 1.710 TL geldi ahali.
-
s.aleykum abıler yazacaklarım biraz uzun sımdıden affınıza sıgınıyorum bılgısı ve onerısı olanlar yazarsa sevınırım. yenı bır eve tasındık eskı bır ev yalıtım varmı bılmıyorum. altta kıracı var ama 1 aydır yok dgaz yanmıyor 2katlı zaten ustumuzde boş. kombi DEMIRDOKUM ADEN eskı bır kombı. kombı 1.2dk da bir ateşleyip çalışıyor yanı çok sık çalıştığını düşündüm araştırdım filtereden olabılır dedı ev sahıbıyle baktık temızdı. 2. kombi çok aşırı seslı patlayarak gumleyerek alevlıyor daha cok aksamları. bunun da bır cok sebebı olabılı dıye arastırdım ama ev sahıbı eskı kombı olur oluyor bır seyı yok dıyerek gecıstırdı (1haftadır kıracıyız) bugun dgaz faturası geldı. 8 gunluk fatura 600tl . mekanık endeks farkı 60 yazıor 60mtkup sanırm dıye dusundum 8gunluk bu. bir aya vurunca 2bın ustu oluyor . çok gibi fatura petekler ısınıyor ama ev ısınmıyor olau şu 40 da yakıyorum hep ılk 2 gun 60da yaktım ısınması ıcın evde duvarlarda soguktu baya anca anca ısınıyor peteklerde sıcak suda sorun yok ama altta yanmadıgı ıcın ust bos oldugu ıcınde ısınmıor kolay kolay 4 oda 5 petek var 2 oda 3 petek yanıyor. diğer 2 oda 2 petek kapalı tamamen. ev sahıbı hıcbırturlu yaptırmıcak fatura normal mı çok gıbı. Kocaelı Derince . 60-70de yakmıs olsam 8gundur normal fıyat ama 2gun 60drc gıbı yakıp sonra hep en dusuk oaln 40da yaktım. sabıt 40 50de yakanlara 1200 cıvarı gelmıs hep. onerı ve bılgı verecek olanlara tesekkur ederım sımdıden.
-
Hocam öncelikle pencere kenarlarından başlayıp hava kaçağı var mı yok mu kontrol etmeni tavsiye ederim. En önemli unsur bu dışarıdan içeriye hava girişini engellemek gerek. Evin altı ve üstü boş olduğu için tüketim ara katlara göre yüksek olur buna ev değiştirmek dışında bir çözüm yok. Sıcak hava hafiflediğinden dolayı yükselir bu da evdeki ısının tavana yakın hareket edeceğinden ısının daha kolay kaybolmasını sağlar. Evde uzun süre oturmayı düşünüyorsanız kombi ve petek bakımı yaptırmanız faydanıza olur. Ben doğuda yaşıyorum. Alt ve üst ev dolu. Ben de 40-42 derecede yakıyorum ve evin içi 21°nin altına düşmüyor. Dışarısı ise gece -7 gündüz 0-1 derece ev ise güneş görmüyor. 6 petek yanıyor. Aylık ortalama 2500 ödüyorum ama ısınıyorum. Tüketimi yazdıklarıma göre kıyaslayabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X