Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (359. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.187
Cevap
136
Favori
589.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Ot taksaniz daha mantikli ama evde kimse yoksa mecbursunuz,akşam acip evin isinmasi da ayri bi dert tabi..

• quote:

Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam

Ben kombiyi akşam açıp sabah kapatıyorum da doğru kullanım mı sizce? Akşam 2 petek tam, 1 tane de yarım açık duruyor ve diğerleri kapandıktan sonra 1 tanesi sabaha kadar açık duruyor. Bu şekil 10 gün civarı kullanıma 840 lira fatura çıktı. 200 lirası mutfak olsa 640 lira ısınmaya geldi.

1 petek ile pompayı bozarsın.

• Bugün itibariyle faturam kesildi. Günlük ortalama 3.2 m³ koridor ısısı 22 / 22.5 derece arasında.
  • 160m3 tüketim 1500tl fatura geldi mevcut ev 22.5 civarlarin da..ot yok iyi günlerim..
  • Selamlar, fatura bu şekilde geldi, konum Tekirdağ. Ölçülen hacim normalde 163 m³ fakat düzeltilmiş tüketim 173 m³. 10 m³ fazla yazmışlar daha önce dikkat etmemiştim. Bu normal mi?
    **Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp**
  • danielb2504 D kullanıcısına yanıt

Doğalgaz faturalaması biraz ilginçtir, direk metreküp olarak değil kw/h olarak hesaplandığı için düzeltilmiş metreküp hep farklı çıkar, yıllardır böyle, sizin dikkatinizi çekmemiş şimdiye kadar.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt

Daha önce merkezi sistem olan sitede oturuyorduk, geçen sene Tekirdağ a taşınınca kombili sisteme geçtik, hiç dikkat etmemişim. Teşekkür ederim 🙏

• Eskişehir 90-100 m^2 ev.

Fatura 31 günlük, 86 m^3 gelmiş. Günlük ortalaması 2,77m^3

Honeywell T3R, 23 dereceye sabit. 00.00-08.00 arası 22 derece.

• SalimAydogdu kullanıcısına yanıt

Baya azmış hocam gerçekten ne kullanıyorsunuz bunu sağlamak için

• Quad HD kullanıcısına yanıt

Kesin T3r farkidir.Yalitimindan memnun ve emin isen kullanin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 17 Aralık 2024; 1:34:28 >
  • Quad HD kullanıcısına yanıt

Kombi: ECA Citius Premix, 50 derece ayarlı kazan sıcaklığı. T3R ile birlikte kullanıyorum o da 23 dereceye ayarlı, 00.00-08.00 arası 22 dereceye ayarlı.

Ev: 2+1, 90-100 m^2 arası tam değerini ben de bilmiyorum ama 96 galiba.

Ara kat ev, üst ve alt aktif olarak yakıyor. Ek olarak 2019 yapımı bina.

Ne kadar etkisi oldu bilmiyorum ama, peteklerin arkasına yansıtıcı matlardan koydum.

Yalıtım,güneş görmesi,alt kat üst kat aktifliği,konum hatta evdeki kişi sayısı bile etken tüketiminiz çok güzel maşallah diyelim.

Hocam t3r ayarlarınız nedir? 2cr ve 3 ot ayarı ve optimizasyonlar açık mı?

• 159m3
  • 2+1 120 m2 daire. Dış mantolama yok. Alt kat ust kat boş. Apartmanın etrafı açık.
    3000 TL fatura geldi.
    Kombi viesman.
    Termostat ECA.
    23 derecede ayarlı ama evden çıkarken 20 ye düşünüyordum. Eve girince de 23 e çıkarıyordum.
    Geçen aydan daha fazla geldi.
    Kombi 50 dereceye ayarlı.
  • The Alim kullanıcısına yanıt
    Anahtar kelimeler;
    Alt kat üst kat boş ve mantolama yok.

Tüketim gayet normal.
  • Y4Ş4R kullanıcısına yanıt

322 m3

• Y4Ş4R kullanıcısına yanıt

Öneriniz için teşekkürler. 3 katlı müstakil apartmanda oturuyorum. Apartmanda da sadece ben yaşıyorum. Alt katta da petek var ama açmıyorum. Açsam da yine çok gelir diye açmadım. Açarsam da faturasını yine ben ödeyeceğim aynı yere çıkıyor her türlü.

Folyo olayını düşüneyim. Petek temizliğini yeni yaptırdım. Gaz alma muhabbeti kelebek anahtarla havasını almaksa sık sık yapıyorum ama hava yok zaten oda 23 derece olunca kombi duruyor 22 ye düşünce tekrar çalışıyor. Ev ortamı iyi ama geç ısınıyor o da yalıtım olmadığı için.

Önceden kömürle ısınıyorduk. Bir kış 8-9 ton kömür+odun harcıyorduk. Bu nedenle her ay 1 ton kömür bakiyesi ayırdım doğalgaza. Şimdi kömürün tonu4,5-5 bin tl. 3 bin tl benim için iyi şu an kıyaslama yaparsam. Bir de kömürün pisliği, bakımı vs. olduğundan ayrıca mutfak tüpü de ekstra olduğundan 3 bin tl kabul edilebilir geliyor bana.

• Aralık ayı tüketimim 127 m3, 1150 tl fatura gelmiş.

Daire 100 m2 çatı dubleks, yalıtım çok iyi değil, alt kat sıcak oluyor diye az yakıyor, kombim buderus U072, ot yok, en düşükte sürekli yandı. (Kombi en düşük 40'ta yanıyor)

Ama karşı komşuma (aynı özelliklerde daire) 650 tl gelmiş, nerdeyse yarısı, nasıl oluyor? Benim fatura buradakilerle kıyaslayınca kötü değil sanki (yalıtımın kötü olmasını alt komşunun az yakmasını vs hesaba katarsak) fakat binada en yüksek doğalgaz ödeyen benim, onu anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aramis327 -- 25 Aralık 2024; 14:6:50 >
  • Aramis327 A kullanıcısına yanıt

Oda termostatı kullanıyor olabilir. Daire cepheleri de farkeder.

• 
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.