Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (357. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.187
Cevap
136
Favori
589.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bugün kombiye start verdim, yer Antalya.

Bu sene cosa termostata geçtim. Kombi kazan sıcaklığını 55 de çalıştırdım. Termostatla bu şekilde yüksek ısıda kullanmak daha verimli olur deniyordu, inşallah hem ısınma hem de sarfiyat olarak öyle olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar abiler,
    Bizde dün açılışı yaptık , yer mersin ev yalıtımsız kombi 55 derece termostatı 22 dereceye ayarladım, 5 saatte ortalama 4m3 yakmış kombi sanki hiç durmuyor gibi anlamadım valla:)
    Termostatım honeywell t3r modeli ben mi bir yerlerde yanlışlık yapıyorum çözemedim gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haLiLx H kullanıcısına yanıt

Şahsen ot konusunda hiç bilgim yok merakim vardi gitti ama Evin bi kaç gün isinmasini beklemek fayda gibi ögrenme modlu ot ögrenmesi zaman alir 1 hafta sonra tüketimi kontrol etmen daha mantikli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 27 Kasım 2024; 2:59:2 >
  • Dün saat 07:45 de ve bu gün saat 07:50 de sayacın fotoğrafını çektim, tam 11,11 m3 tüketim var, tabi dün Eskişehir 3 derecenin üstüne çıkmadı, gece de -3 falandı. Zaten Rekor tüketimim 18-19 m3 civarı oluyor ama o -15 lerde falan karşılaştığım durum.

• Eğer ortam sıcaklığı çok düşüktü de 22 yapana kadar yaktıysa anca o zaman normal olabilir. Kombinin termostattan komut aldığına emin misiniz? Termostat derecesini düşürüp deneyin kapatıyor mu kombiyi bakın. Ya da termostatın konumunu kontrol edin, dış cepheye bakan bir duvara mı astınız? Duvardan soğuğu alıyorsa sürekli çalışır.

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt

200 metrekare, garaj üstü, 3.5 tarafı açık, güneş hiç almayan(hoş zaten güneş yoktu dün) bir evde bu hava sıcaklıklarında daha az nasıl yakacaksınız?

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Maşallah 🧿 Geçtiğimiz kış ocak / şubat aylarında yaşadığımız soğuklar bu yıl erken geldi. :((

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TRV tüm odalarda varsa oda termostatı gereksiz olabilir ama oda termostatı varsa tek odayı o kontrol edecek diğer odalar daha çok ısınabilecek, oraları sınırlandırmak için TRV de şart.

• haLiLx H kullanıcısına yanıt
    Bende daha bir hesap yapmadım moraller bozulmasın diye :) bu sene cidden aniden ve geçen seneye göre daha erken başladı soğuk

Üstteki diğer arkadaşa yazmıştım. Sizin tüketim normal zaten.

• caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt

Pardon benim mesajın altına denk gelince ve tüketim de az olmayınca ben bana yazdığınızı düşündüm, özür dilerim.

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Alttan alta derken kastınız nedir anlamadım. Kurulu sistemin resmini atmanız mümkün mü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • denız_23 kullanıcısına yanıt

Hem su girişi, hem de su çıkışının alta tarafta olduğu bağlantı şekli. Fotoğrafı yine donanm haberden bir konudan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 28 Kasım 2024; 9:15:13 >
  • denız_23 kullanıcısına yanıt
    su an evde degilim ama petege sol alttan girip sag alttan cikiyor su( alt alt denilen baglanti yani). kisadevre gibi olur diye ben cok itiraz ettim ustama ama ilginc bi sekilde gercekten sicak su direk.petegin ustune hucum ediyor. kombiyi ilk yakinca bakiyorum su girisi altta olmasina ragmen petek ustten isinmays basliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam siz termostat kullanıyor muydunuz?

• cgty89 C kullanıcısına yanıt

Evet Honeywell T3R kullanyorum şu an, daha önce de buderusun kendi kablolu modulasyonlu termostatını kullanıyordum

Bende daha önceden Buderus un 0.5 hassasiyetli termostatı vardı. Hassasiyet sebebiyle memnun olmadığım için cosa aldım. Bu yıl ona geçtim. 0.2 hassasiyetle kullanıyorum fakat peteklerden mi yoksa evin yapısından mı anlayamadım serinlik hissimiz oluyor.

O histe şu şekilde, örneğin 23 e setledim, 50 derece kombi su sıcaklığı, 23.1 olduğunda duruyor 22.9 da yanıyor şeklinde çalışıyor. 23.1 de durduktan sonra sıcaklık peteklerden gelen ısıyla 23.3 lere kadar çıkıyor ve 22.9 a düşmesi şuan için (Antalya) min 1-1.5 saat sürüyor. Aslında termostatında tasaruf için olması geren de bu ama bu sürecin son yarım saat 40dk sına doğru serinlik hissi oluyor. Sıcaklık bu şekildeyken bizim mi üşümemiz garip yoksa başka bir sıkıntımı var çözemedim doğrusu.

Tpi özellikli bir termostat alırsanız bu durumu yaşamazssınız.
    Honeywell t3r

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 3 Aralık 2024; 16:40:34 >

1-1.5 saat sürede petekler tamamen soğur bu da dediğiniz hisse sebep olur, eğer ayarlanabiliyor ise 0,1 derece hassasiyete hatta alt veya üst ayrı ayrı ayarlanıyor ise sadece birini 0,1 derece diğeri 0,0 yapın o zaman petekler daha tam soğumadan tekrar yanacağı için bu his oluşmaz. Genelde kombi servisleri veya piyasada hassasiyet 0,1 olursa daha çok yakarsınız diye bir şehir efsanesi var, hassasiyet bu şekilde ayarlanınca kombinin birim zamanda yanma sayısı artabilir ama toplam yanma süresi değişmez. Atıyorum 0,2 ayarladınız kombi saatte bir 20 dk yanıyor ise 0,1 ayarladınız 2 kez 10 dk yanar total süre değişmez, hatta azalabilir bile çünkü ev daha az ısı kaybetmiş oluyor tekrar devreye girinceye kadar.

Sizin termostat seçiminiz yanlış olmuş.
    Öğrenme modlu termostat almalıydınız.
    Hele Antalya gibi bir yerde öğrenme modlu termostah şov yapardı ağzınız açık izlerdiniz.

Neyse olan olmuş, kombi petek suyu sıcaklığınızı düşürün. Düşürün ki hedefleden ısıya kombi kapandıktan sonra çok geçmesin. Geçmesin ki odanın soğumasını beklemesin böylelikle üşüme hissiniz azalsın.

Bir görselde ben eklemek istiyorum.
    Termostat dış hava sıcaklığı ne olursa olsun ev ısısını sabit tutmuş. 0.1C bile yükselip alçalmamış.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 355356357358359
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.