Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (358. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
7.187
Cevap
136
Favori
589.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba öncelikle gecen seneden bana yardımcı olan herkese buradan teşekkur ederim. gecen sene günlük 15 m3 altına düşürememiştim. şuan yaklasık 1 bucuk aydır kombi faal çalışıyor günlük tüketimim 5 m3 civarında , neler yaptım derseniz çatıya şilte serdim, petekleri tek tek söküp yıkadım ve en son olarak sentinel x100 ekleyip hazırlıkları bitirdim. tekrardan beni bilgilendiren bilinçlendiren herkese saygılar sevgiler.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Kombi su sıcaklığını bu durumda kaça ayarlamaka mantıklı olur hem sarfiyat hem hissiyat açısından?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eskişehir'de ben 50 derece ile -15 de ısınabiliyorum, o zaman siz de 40 derece gibi ısınırsınız. 40 dan başlayarak en az 1 günlük denemeler ile en uygun kazan sıcaklığını bulabilirsiniz . Tabi burda kombi parametreleri de önemli; söndükten kaç dk sonra tekrar devreye girebiliyor, kazan hedef sıcaklığı ne kadar geçebiliyor, hedef sıcaklığın ne kadar altına düştükten sonra tekrar yanabiliyor gibi değişkenler kombi markasına hatta aynı markada farklı modellerde farklı olabiliyor.

50 ye ayarladığımda kombi ekranında kontrol ettiğimde 50 nin üstüne çıkarmıyordu kombi, sıcaklık burada duruyor ve alev işareti devam ediyor. Sanırım alev boyunu kısaltıyor sesinden de anladığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 3 Aralık 2024; 23:32:26 >
  • cgty89 C kullanıcısına yanıt

Kazan sıcaklığını düşürünce kombi daha uzun süre yanmak zorunda kalacağından bahsettiğiniz üşüme hissiyatı azalacak, belki de hiç olmayacaktır. Bir çok kişi petekler soğuyunca ortam sıcak olsa bile bu üşüme olayından rahatsız. Kazan sıcaklığı azaltılınca petek verimi de azaldığından ev çok daha uzun sürede ısınacak böylece sizin termostatın devreden çıkması daha uzun sürecektir, petekteki su da çok sıcak olmayacağından kombi söndükten sonraki ilave sıcaklık artışı daha az olacak belki de hiç olmayacaktır. Bu nedenle de termostat daha çabuk tekrar devreye girecektir.

• Valla 60 sabit ev 24 derece ayarlı petekler sabit 5 bin bütçe ayarladım kısa ömürde kafa yormaya değmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi fatura geldi.
    130 (m3) 1.374,000 TL.

• Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    69m3 fatura 670 TL. Yalova gündüz 23 derece gece 21.5 termostat t3r.

• 2+1

1100 tl .. çok geldi be hiç beklemiyordum :)

• Bugun geldi duzeltmilmis 148m3 kullanim 1370tl

Tekirdag cerkezkoy 3+1 130m2 guney cephe son kat

• 259 m3 2.337 TL cik Eskişehir şu ana kadar rekor bende  bakalım daha fazlası çıkacak mı.

Ot un kralini kullaniyorsun ama arkadaşlar senden daha tasarruflu kullaniyormuş:))

Eskişehir.
    Isıtılan alan 152 m2 net.
    13 metre civarı petek var totalde.
    Ev ısısı sabit 23C
    130 m3 totalde.
    1172 ₺

Sizin aşırı fazla gibi?
    Ev sanırım 25-26 C civarı?
    Eskişehirin neresi?
    Vadişehir, ıhlamurkent tarafları mı?

Bizim apartmanın faturalarına baktım.
    Termostatı olanların hepsi 1100-1200 arası değişmiş.
    Alt komşumdada t3r var ara kat olmasının avantajı ile 950 lira fatura gelmiş.
    Garaj üstü komşuma ise 3200 lira gelmiş evde bebek var diye gazlıyor kombiyi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

benim asıl sıkıntım garaj üstü olmam ve hiç güneş almamam, Çankaya gibi sürekli rüzgarlı ve merkeze göre bazen 3-4 derece daha soğuk bir yerde oturuyorum

Anladım tahmin ettim zaten o taraflarda olduğunuzu.

• 15 günde 100 metreküp yaktım. 3+1, en üst kat, üstüm çatı. Ev 4-5 aylık yeni bina. Kuzeye bakıyor. Oda sıcaklığı ise kombiyi 40 derecede yakarsam 23, 35 derece civarında yaktığımda 21-22 derece civarında oluyor. Benim için pek sorun olmuyor ama eşim Akdeniz insanı ve üşüyor. Kombinin basıncı 2.0 idi. Peteklerden su alarak 1.5'e indirdim. Doğalgazdan nasıl daha fazla verim alabilirim acaba?

• burakduran22 B kullanıcısına yanıt

Ot olmadan tasarruf sağliyamazsin,yakin peteklere termostatik vana da taktin mi düşürürsün..

• burakduran22 B kullanıcısına yanıt
    Herşeyi geçelim yeni binayı ısıtmanız çok zor.
    E kombide harıl harıl yanar 15 günde 100 m3 çok normal. Üstelik son kattasınız.
    En az 1 yaz görmesi lazım binanın.

• Ben kombiyi akşam açıp sabah kapatıyorum da doğru kullanım mı sizce? Akşam 2 petek tam, 1 tane de yarım açık duruyor ve diğerleri kapandıktan sonra 1 tanesi sabaha kadar açık duruyor. Bu şekil 10 gün civarı kullanıma 840 lira fatura çıktı. 200 lirası mutfak olsa 640 lira ısınmaya geldi.

• Fatura ayın 10undan 10una geliyo. Geçen ay 968 tl geldi. Bu ay 1024 tl. Aylık tüketim geçen ay 105 mt3. Bu ay 111 mt3. Günlük 3.5 mt3 tüketim var.

• 
Sayfa: önceki 356357358359360
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.