merhaba öncelikle gecen seneden bana yardımcı olan herkese buradan teşekkur ederim. gecen sene günlük 15 m3 altına düşürememiştim. şuan yaklasık 1 bucuk aydır kombi faal çalışıyor günlük tüketimim 5 m3 civarında , neler yaptım derseniz çatıya şilte serdim, petekleri tek tek söküp yıkadım ve en son olarak sentinel x100 ekleyip hazırlıkları bitirdim. tekrardan beni bilgilendiren bilinçlendiren herkese saygılar sevgiler. |
**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (358. sayfa)
-
-
Kombi su sıcaklığını bu durumda kaça ayarlamaka mantıklı olur hem sarfiyat hem hissiyat açısından?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eskişehir'de ben 50 derece ile -15 de ısınabiliyorum, o zaman siz de 40 derece gibi ısınırsınız. 40 dan başlayarak en az 1 günlük denemeler ile en uygun kazan sıcaklığını bulabilirsiniz . Tabi burda kombi parametreleri de önemli; söndükten kaç dk sonra tekrar devreye girebiliyor, kazan hedef sıcaklığı ne kadar geçebiliyor, hedef sıcaklığın ne kadar altına düştükten sonra tekrar yanabiliyor gibi değişkenler kombi markasına hatta aynı markada farklı modellerde farklı olabiliyor.
-
50 ye ayarladığımda kombi ekranında kontrol ettiğimde 50 nin üstüne çıkarmıyordu kombi, sıcaklık burada duruyor ve alev işareti devam ediyor. Sanırım alev boyunu kısaltıyor sesinden de anladığım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 3 Aralık 2024; 23:32:26 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kazan sıcaklığını düşürünce kombi daha uzun süre yanmak zorunda kalacağından bahsettiğiniz üşüme hissiyatı azalacak, belki de hiç olmayacaktır. Bir çok kişi petekler soğuyunca ortam sıcak olsa bile bu üşüme olayından rahatsız. Kazan sıcaklığı azaltılınca petek verimi de azaldığından ev çok daha uzun sürede ısınacak böylece sizin termostatın devreden çıkması daha uzun sürecektir, petekteki su da çok sıcak olmayacağından kombi söndükten sonraki ilave sıcaklık artışı daha az olacak belki de hiç olmayacaktır. Bu nedenle de termostat daha çabuk tekrar devreye girecektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X