Bence tüketim fena değil. Kablosuz oda termostatı alırsanız oda termostatı bulunduğu yere göre çalışır. 0.1 derece hassasiyetli alırsanız konfor seviyesi de yüksek olur. Çok ısınan veya çok kullanılmayan mutfak gibi alanlara da termostatik vana takıp vanadan biraz kısarsanız tüketim bence biraz daha düşecektir. Yalıtım olduğu için ev çabuk soğumayacak oda termostatı kombiyi durduracaktır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (355. sayfa)
-
-
Yer İzmir diyorsunuz , ev de 55 metrekare, yalıtımlı ve ara kat. Tüm bunları düşününce tüketim bence fazla. Eskişehir'de hiç güneş almayan altı garaj 200 m2 evin geçen ayki ortalama tüketimi günlük 4 m3, Eskişehir de çoktan sabahları -5 ler falan görüldüğü halde böyle. Tamam ben oda sıcaklığını termostat ile 22 derece de sabitlemeye çalışıyorum ama bu kadarcık fark olmamalı. Zaten bir kaç mesaj üstte yine Eskişehir'de olan bir arkadaşın 23 ila 23,5 derecelerde 150 m2 lik evde aylık 75 m3 harcadığını da düşünürseniz yine fazla olmuş oluyor. Önerim TRV ve OT kullanmanız yönünde, bu metreküp fiyatları ile 1-2 yılda bunlara harcayacağınız parayı amorti edersiniz. Haa tabi tüketime tek günlük bakmamalı, en az 10 günlük ortalama alınmalı, bir gün fazla sıcak su kullanmış olabilirsiniz, o gün hava çok soğuk olmuş olabilir, bunlar yanıltıcı sonuçlara neden olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 14 Kasım 2024; 8:39:1 >
-
Sanırım sıcak su kullanımı bizde fazla.
Sabah akşam duş alınıyor.
Elimizi yüzümüzü sıcak su ile yıkarız.
Ocak çok çalışıyor.
Onlara dikkat edelim biraz.
Oda termostatı araştırayım birde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bölgesel olarak da mantolama kalınlığı değişiyor. Ege ve Marmara bölgesinde genelde 4-5 cm yalıtım kalınlığı oluyor uygulanıyor. Ve genelde Ege bölgesindeki evlerin balkonları geniş cam alanı da büyüktür. Bende Ege bölgesinde küçük bir sahil kasabasında yaşıyorum ve Burda yapılan evlerin yalıtımını incelediğim zaman pek iyi ısı yalıtımı yapılmıyor. Yeni binalar da ilk sene biraz zor ısınıyor veya tüketim fazla oluyor.
Siz Eskişehir de yaşıyorsunuz eviniz evet daha büyük iklim koşulları daha sert ama iç Anadolu bölgesinde ısı yalıtımının daha düzgün daha kalın iyi yapıldığını düşünüyorum.
Bizim binada garaj tavanı, katlar arası ve dış duvarlarda 7-8 cm kalınlığında strafor kullanılmıştı yapılırken, kooperatif olduğu için inşaat aşamalarını takip şansım olmuştu, mimari yapı nedeniyle evin 3,5 tarafı da açık bu arada, benim şansıma kurada doğu/batı/kuzey cephe çıktı, garaj üstü olması ve önündeki bloklar ile de kot farkı olması nedeniyle sabah hemen hiç güneş almaz, ancak saat 3 den sonra güneş alır durumda. Ama sitede 6 adet dairede ise neredeyse güneş hiç eksik olmaz, onlar yazın elektrik parası ödüyor klima kullandıkları için, biz de kışın doğalgaz parası
-
Her şey dört dörtlük olmuyor maalesef hocam ama tüketiminiz oldukça ekonomikmiş. Aslında öğlen güneşi daha kavurucu etkili. Bende de salon ve benim odam sabah güneşini alıyor mutfak ile diğer yatak odası öğleden güneş batana kadar güneş alıyor o taraf daha sıcak.
-
Daha ne olsun hocam ortalama 4m3 tüketiminiz var.Sicak su ocak vs dahilse harika tüketim 4m3 aşaği kullanan da ne bileyim ya isinmiyordur isindiğini saniyordur yada başka sey caliştiriyor.Soguk havalar da -5-10 havalar da 38 yetiyormu ki.?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 15 Kasım 2024; 15:19:11 >
Duş kullanımı, yemek yapımı içinde.
Ev 24 derece oluyor. 38 derece kombi ayarı şimdilik yetiyor.
Havalar sıfırın altına düşerse belki bir kaç derece yükseltiriz.
İlk defa bu yıl kombi kullanıyorum. Daha önce klima kullandım 30 yıl.
Kombi markasıda piyasada pek bulunmayan bir marka, Weili.
Soğuk havalarda 50-55 derece kadar zaten çıkmak gerekiyor 22-23 derece ortam sıcaklığını tutturmak için. O.T olmadığı için bu havalarda 37-38 de yakmak yeterli geliyor çünkü petek sıcaklığına göre çalışıyor kombi. Bende klimadan ısınmada kombi değil ama ısı pompasına geçtim mantık kombi ile benzer aynı bende de oda termostatı yok petek suyu sıcaklığına göre ısınıyorum. Sadece fark ısıtma gazla değil elektrikle oluyor büyük klima dış ünitesi petekleri ısıtıyor.
Bence normal hocam 4 m3 ne olacak ki ben soğuklarda günlük 15m3 leri görüyorum şu an da bile günlük 5 m3 civarından aşağı düşüremedim mesela o.t olduğu hâlde
Ot oldugu halde 15m3 göruyorsan ev yalitimin ve petek uzunlugun yetersiz gibi.Allah yardimcin olsun
38 derece ne hocam kombi hayata küser yanacaksa 55-65 te yakarım :D
-
Aslında yalıtımım iyi ama altımda boş dükkanlar var sadece salonda 4 tane pencere var evin her tarafı açık denizden gelen lodos donduruyor evde geniş biraz termostatik vana ve o.t olmasa daha da fena olurdu
Sen manzaraya karşi deniz3 karşisin kral o manzara 5m3 fazla yaktiriyorsa diyecek söz yok:)
Ev 140 m2 3+1 24-25 derecede ısınıyorsun. Sıcağı seviyorsun. Çanakkale nin rüzgarına maruz kalıyorsun. Altın boş dükkan zaten nasıl çok ekonomik olabilirdi ki.
Doğru tabi haklısın zaten tasarruftan çok konfora bakıyorum onun da etkisi var petekleri büyük tutmadan yalıtım olmadan doğalgaz ile ısınmak imkansız bunu burdan bir kez daha anlamış olabiliriz , iklim şartları da çok önemli, tasarruf etmek isteyenler için petek boyutu + yalıtım + uygunsa termostatik vana ve oda termostatı kombosu ile güzel sonuçlar alınabilir.
Ev 24 derece oluyor ve 24 derece yeterli oluyor.
Yoksa cimrilik edip az yakmıyorum.
3 ay önce Ağustos elektrik faturam 3.958 TL gelmişti 2 klima 24 saat çalıştığı için.
Havalar 3 - 5 dereceyi görünce belki 45 derecede falan yakabilirim.
Çok fazla gelmiş aslında yazın. Bana da 2 klima 7/24 çalıştı yazın 3. Klima da akşamları çalıştı 2.500₺ yi geçmedi faturam. Tabii çay kahve makinesi fırın da çok sık kullanılıyorsa gene normaldir.
24 saat çalışan 65 litre termosifon.
Durmadan çay içen eşim için çaymatik.
Hergün ortalama 5 sefer çalışan çamaşır makinesi.
Birer gün ara ile full çalışan elektrikli fırın ve bulaşık makinesi olunca normal gibi geldi bana.
91m3 geldi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X