**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (353. sayfa)
-
-
teşekkürler bilgi için,
yalıtımdan ayrı başka bir konuda gördüm peteklerin alt giriş alt çıkış daha iyi ısıtıyor, sanırım sizinki de öyle.
iki tane altları ısınmayan peteğim var
400x3000
400x1600
40 cmlik peteğin belki 5-6 cm ancak ısınıyor üst kısımdan.
küçük olanda deneme yapacağım
-
Bu konu çok tartışmalı, alt alt daha iyi diyen de var, çapraz daha iyi diyen de. Benim 2 havlupan+9 peteğin 2 tanesi paralel (aynı taraf alt üst petekler 80 cm) diğerleri alt alt. En uzun petekler 180 cm. Her hangi bir masrafa girmeden önce ben olsam şöyle yapardım. Önce ısınmayanlar hariç tüm petekleri kapatır bir denerdiim, hatlarda mı sorun var, yoksa petekler uzun ve uzakta olduğu için sirkülasyon sorunu mu var. Eğer diğerlerini kapattığınızda bu petekler ısınıyor ise o zaman sizin ince ve güzel bir reglaj ayarı ile sorununuz çözülür. Ancak reglaj ayarı öyle milletin dediği gibi ilk petek yarım tur sonraki 1 tur şeklinde değildir. Isınmayan petekleriniz tam açık olmak şartı ile öncelikle diğer petek vanaları 1/8 tur açılıp petekler gözlemlenip gereken petekte 1/8 kademeler ile ilerlemek gerekir. Tabi bu zaman alıcı bir olaydır. Vanalar tam kapalı iken en üst noktayı işaretler iseniz ne kadar açtığınızı da daha düzgün anlayabilirsiniz.
-
Sanılanın aksine alt giriş çıkış bağlantı, tek taraf paralel bağlantıdan bile daha verimsizdir. Bu konuda bı hocamız bilimsel çalışma bile yapmıştır. Hatta bir arkadaş uygulamalı termal kamerayla baktığında alt giriş çıkışta peteğin orta kısmı yeterince eşit ısınmamaktadır. En verimlisi çapraz bağlantıdır.
youtubeRadiator qoşulmalarındakı fərq. İstilik və digər mühəndis sistemləri peşakar yə elmi cəhətdən dəqiq yanaşma tələb edir. Bir sözlə radiatorun düzgün qoşulmasıhttps://m.youtube.com/watch?v=YA3JHgWZxuI&t=863s&pp=2AHfBpACAQ%3D%3D
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
@kir-pi reglaj ayarlı kullanıyorum. Hepsini kapatıp ısınmayanı açınca ne oluyordu onu denedim mi tam hatırlayamadım onu da deneyeceğim. Asıl sorun tesisatın genel tasarımında ancak mobil bir sistem yapmak hem kendi hem parke masrafı epey tutacak. Hatta şap kes uygulamaları bile aklıma mantıklı geldi.
Yakmayan alt üst komşular hakkında yasal hakkım var mıdır, mahkeme kararı araştırıyorum.
@caliskansahis41 bunu izlemiştim hocam umut dünyası işte.
bu arada cephem kuzey dış yalıtım var ama yerler buz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haybora -- 9 Kasım 2024; 13:40:55 > -
Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederim.
Bütün petekleri zamanında bu forum sayesinde çapraz bağlatmıştım iyiki de öyle yapmışım.
-
Alt komşunun yakmadığından dolayı dava açma gibi bir durum yok galiba bakmıştım. Bende daha geçen haftaya kadar aynı sorundan muzdariptim yerler soğuk bacaklar ayaklar buz gibi. Oda termostatı en soğuk odada ve her zaman 23 e ayarlı kullanırdım ve dediğiniz gibi yerler çok soğuk gelirdi alttaki yakmıyor ondan derdim, ama yeri de ölçüyorum 23 derece civarı, zeminden olamazdı. Hatta ben 23 te kullanıyorum üstümdeki hep 22 de kullanıyor, ben onun iki katı fatura ödememe rağmen bana gelip kombiyi yakmıyor musun sen dava edicem ayakları yapıyordu geçen sene, o da üşüyormuş yerden. Sonuç olarak oda termostatını akşamları 23.2/23.4 ayarladım sorun çözüldü, yani yarım dereceden daha az bir fark bile yerleri buz gibi hissetmenize sebep olabiliyor. Size de önce evin ısısını biraz artırmanızı öneririm. Yani binalarda bence sıcaklık derecesi olarak ince bir çizgi var o seviyenin hemen altında zemini soğuk hissedip üşürken üstünde sorun yok. Biz bir de güney/doğu cepheyiz siz kuzeymişsiniz daha fena. Buna ek olarak 10m2 olan koridorun 60cm lik peteği yerine 120 lık taktım. Petek metrajlarını da kontrol edin.
Isınmayan peteği @kir-pi nin dediği gibi kontrol edip sorun yoksa ve reglaj kurtarmıyorsa çözümü sanırım kombiye ek pompa bağlatmak, tesisat uzunsa orada yeterli sirkülasyon sağlamıyor olabilir mevcut pompa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caliskansahis41 -- 9 Kasım 2024; 14:53:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bütün petekleri kapatıp denedim yazdıktan sonra.
üst taraftan 4 parmak ısınıyorsa buna artı 3 parmak daha ısındı.
bu arada parkeyi kontrol ettim, parkeyi kaldırmadım ama açılan yerler vardı oralardan görebildiğim kadarıyla altında sadece beton var köpüğü geçtim şilte bile görünmüyor.
Şilte her yerine serilmiyor mu acaba bilemedim.
petek ölçülerim;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haybora -- 9 Kasım 2024; 15:37:35 > -
O zaman o peteklerde tıkanıklık olabilir, tesisat temizliği yaptırmayı düşünebilirsiniz. Onun dışında giriş antre hol bölümü 16m2 ve petek çok küçük. En kötü 100-120cm olsa iyi olurdu.
Eğer hissedilen soğukluk sadece ısınmayan peteklerin odalarında değil de evin genelinde mevcutsa, herşeyden önce oda sıcaklığını dediğim gibi yarım derece veya daha az artırmayı deneyin derim. Ardından yukardakileri yaparsanız sorununuz çözülebilir gibi bence.
Kombi kalorifer suyu kaç dereceye ayarlı, oda termostatı kullanıyor musunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neyi dava ediyormuş belki durumum zayıf bende isterim 80 derecede yakayım evde şortla oturayım.
-
evet orayı büyüteceğim
kablolu bir oda termostatım var ancak hassasiyet 1 derece ve analog bugün onu da söktüm. sıcaklık dalgalanması çok oldu.
bugün ankarada hava güzeldi.
bir kaç günde böyle deneyeceğim.
şu zemin soğukluğuna taktım zeminden neler yapabilirim ona bakacağım.
-
alttaki sensin galiba
80 de yakma da bir ayda da 7 m^3 harcama bi zahmet.
-
O zaman sizin tesisat veya petek ile ilgili bir sıkıntı var, bunun nerde olduğunu bulmak kolay değil, tesisat PPRC ile yapıldı ise eklerden biri hatalı birleştirilmiş ve tıkanmaya sebep olmuş olabilir. Yoksa kombinin sadece iki petek kaldığında suyu basamaması gibi bir durum olamaz.
-
Valla en üst katta oturuyorum 65 derecede yakıyorum durumu olmayan için dedim yazında 3 bin elektrik ödüyordum fıs bana yani
-
Hava durumunu merak ettim konum neresi? O tüketimi yazın sadece sıcak suyla yapıyoruz biz de
Burda baya kış ortası gibi geçti Ekim. Bu ara gündüz 12-15 gece sıfırın altında. Günlük ortalama tüketim 4-5 m3. Evin net ölçüleri toplamı 85 m2. Kombi 45, oda termostatı 23. Sıcak su kullanımı yoğun. Günlük 1.5 m3 sadece sıcak su. Aslında bu havalarda tüketim 3 m3 ısınma için. Kombi de çok dandik eski Baykan marka müteahhit kombisi diye geçiyor.
ankara altındağ karapürçek
bu hafta sabahları işe giderken araçların üzerinde kırağı olmuştu,
benim alttaki galiba başka bir evi filan var,
muhabbetimde yok bazen birileri giriyor çıkıyor ama ışık bile yanmıyor.
duşu geç çay demleme işlemi bile ayda 7 den fazla getirir bence.
17 günde 97 m^3 kullanmışım.
oda termostatı da fazla yaktırmış olabilir.
kombi 40 da oda derecesi sehpa hizasında 23.4 (ot'ye göre daha sıcak) yerler buz tabi :)
bakalım böyle kaç yakacak.
o kombiyi biliyorum bi tanıdığımda vardı ana eşanjörü (tek eşanjörlüydü) delindi bulamadık servisinde sonra başka bir kombi taktırdık. şeytan kulağına kurşun.
-
petekli sistemde 40 derece özellikle termostatlı kullanımda düşük, kombinizin çalışma parametreleri nedeni ile kısa sürede sönüp bu nedenle de petekleriniz tam ısınmıyor olabilir, zaten oda termostadı var, kombiyi 55-60 dereceye bir getirip denenebilir
-
ot ile 55 de çalıştırıyordum hocam.
1 derece hassasiyetli olduğu için memnun kalmadık galiba. onun için çıkardım.
ısınmayan petek denemesini otsiz 45 de 1 saatten fazla süre denedim.
-
Ama şimdi burada kıyaslama yanıltabilir çünkü öncesinde oda termostatı ile 55 de kullanırken o seviyede ilk peteklerin ısınma seviyesiyle, son peteğin 45 te denenmesi yanıltabilir. 45'te peteğin tamamı ısınmaz çünkü 55'e göre alt taraflar ılık veya soğuğa yakın kalabilir, ondan eminseniz sorun yok tabi.
Hocam kombinizin parametre ayarlarını bilmiyoruz, nasıl bir yazılımı var neye göre full alev kullanıyor neye göre alev boyutunu kısaltıyor, yada alev boyutunu kısaltmıyor bile olabilir, bu nedenle hızla kendi yazılımına göre üst seviyeye gelip durup belirlenen sıcaklığa gelinceye kadar da yanmıyor ise alt tarafta hep soğuk su bulunur. çünkü tüm kombiler belli bir referans aralığı ile çalışır, mesela siz 50 ye ayarladınız yazılımına göre 50 de de alevi kesebilir, 65 e kadar da çıkabilir, tekrar alevlenmesi de gene yazılımına bağlıdır kimi ayarlanan derecenin 5 derece altına düşünce yanar kimi 15 derece altına düşünce. Hatta brülör kitleme süre uzun olup istenen seviyeye gelse bile o zamanı doldurmadan tekrar alevlenmeyebilir. Tüm bunlar sizin peteklerin üst ile alt arasındaki sıcaklık farkına etki eder.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X