< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (350. sayfa)
-
-
Kombi temizliği sırasında zaten radyotorler temizleniyor ama sadece radyotor temizligi yapılanlar var bu yüzden söyledim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
malasef öyle,hele 100 liraya kombi klima bakımı yapıyoruzculardan uzak durun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sağlık olsun diyorum.
katılıyorum illa yapılacaksa herkes kendi de yapabiliriz.
kollektörden tüm vanalar kapatılıp, banyodan havlupan veya başka bir peteğin alt kısmı sökülüp, sırasıyla açılıp kombiden su basılabilir.
birde sıkça bilinen bir yanlış , özellikle kombici ve petek temizleme yapanlar bunu iddaa ederler müşteriyi cezbetmek için.
o akan siyah su kirli değil,peteklerin içinde Peteklerin içeriden korozyona uğramaması için sürülen yağımsı maddedir aynı zamanda kombi ve kombi pompasını korur.
Ancak simsiyah veya kahverengi tortulaşmış olarak çıkan maddeler varsa bunlar zararlıdır temizlenmesi iyi olmuştur ancak bu maddelerin de kesinlikle kombi içerine girmemesi gerekir pompayı bozar özellikle ilaçlı temizlemede.
katılıyorum ne demişler çalışan sisteme dokunulmaz😀.
araba değil ki bu yağı suyu değişsin.Tabi gerçekten ehli ellerle yapılacaksa bakımın elbet faydası olacaktır ama bu yoğuşmalılar için zaruri ise 3 yıl eski tip ler için 5 yıl gibi düşünülebilir.
Katılıyorum çalışan sisteme dokunulmaz :D
-
bakım yaptırmadan 6, yılma girdim, kombi buderus GB012 yarı yoğuşmalı, zaten eşanjör temizliği yapılamıyor bu kombide, fanı da kimse söküp temizlemiyor. Bir ytek reküpeatör denen yoğuşma eşanjörünün bakıma ihtiyacı olur, onu da söküp temizleyecek olacağını sanmıyorum, daha önce 1 kez bakım için servis geldi, yanma odasını süpürüp gitti, bende bir daha yaptırmadım.
-
Aynen öyle ben yemiyorum sen ye diye parada veremem.
-
Yer Eskişehir Kombi 51 dereceye ayarlı, termostat soğuk olan çocuk odasında 21.5 dereceye ayarlı... Tüm petekler tam açık,Salon kullanılmıyor, oturma odası 22.5 derecede... 30 günlük tüketim 87.5m³. Günlük ortalama 2.75 m³. ( Dış Hava sıcaklığı Kasım ayında ilk 10 gün 12-15 derecede syretti. Sonra 10 derece altına düştü)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence süper
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aralik 8 ocak 9 167 m3 tüketim günlük 5.5 40 ayarli 947 tl..ocak şubat 2000 tl aşaği gelmiyecek gibi..
7 aralık 10 ocak, 287 m3 1672 tl, Eskişehir, termostat sabit 22 derece, kazan 50 derecede, evde ısıtılan alan net 150 m2 (brüt200m2), garaj üstü, doğu/batı/kuzey cephe. Allah'tan bu sene havalar ılıman gidiyor yoksa ne öderdik bilemiyorum.
-
7 aralik 10 ocak icin 271 m3 duzeltilmis rakam 286 m3,
isitilan alan 120 m2 civari, tekirdag cerkezkoy guney cephe, termostat 21.6 sabit kazan 55- 60 oynuyorum havanin gidisatina gore. Gelen fatura 1700 tl. İnternetten 20k ntc aldim kombiye baglayip dhs yi aktif etmeyi deneyecegim.
Cumartesi sabah saatin fotoğrafını çekmiştim, bu sabah yine çektim, Eskişehir dün -10 derece bu gün -9 derece idi, toplamda 26,5 m3 gaz yakmışım, günlük 13,5 m3, tabi gündüz de hava 0 derece civarında dolanıyordu bu iki gün. Günlük rekorum -15 ila -20 lerde 18m3 zaten.
-
Eskişehir.
152 m2 3+1
Son kat. Yalıtım üst düzey.
Termostat Cosa.
Evebeyn banyosu, normal banyo ve koridor hariç tüm peteklerde ECA termostatik vana takılı. Mutfaktaki petek neredeyse hiç devreye girmiyor ocak çalıştığı için.
Kombi Demirdöküm Nitromix P28
Kombi ısıtma devresi su sıcaklığı 55C sabit.
Güney ve Kuzey cephe. 3 oda ve koridor sabahtan akşama kadar güneş görüyor. En ufak güneşte ev ısındığı için çoğu zaman kombi devreye girmiyor gündüzleri. Ev bazen 24C lere kadar çıkabiliyor.
09.00-22.30 arası 22.8C
22.30-09.00 arası 22.3C
Dün geldi fatura 35 günlük 967 TL.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 15 Ocak 2024; 21:53:17 >
28 aralık-15 ocak yer izmir 125m2 3+1 daire kombi 50 oda termostatı 23.5 derece ayarlı ara kat güneş alıyor.kombi cam balkonda.buderus gb22i termostat honeywell t3r günlük tüketim 3.3 m3
-
Bolu 100 m2 ısıtılan alan 21.4 oda 50c kombi 775₺
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
komşu her yıl tesisat temizliği yaptırıyor bu sene radyatörleri delinmiş radyatör değiştiriyorlar
-
Tesisat temizliği kadar saçma bir şey yok, bir de kimyasal kullanıldı ise delinmemesi mümkün değil.
-
Lokasyon Eskişehir Ev Kağıt üzerinde 135 m2 salon kapalı kullanılmıyor. Fatura 3 gün geç kesildi. En soğuk olan odada termostat 21.5 dereceye ayarlandı. Oturulan oda geceleri 22 gün içinde 22.5-23 arasında. Tüketim 110m³. En soğuk 2 gün(geceleri -8, -10 oldu.) günlük tüketim 5.7 m³
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blc26 -- 18 Ocak 2024; 10:43:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X