Şimdi Ara

Günlük Kullanım ve Edit İçin Laptop (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam bu konuya bu kadar eğileni ilk defa gördüm ve saçma gelecek ama benim için en önemli şey. Malum laptop yakınında oluyor kullanırken, kaç tane laptop alıp bu fan sesi yüzünden iade ettim. Her an kulaklık da takamıyorsun.

Ben ağır render oyun işlemleri vs. yapmıyorum.

Basit oyun ve video editi olabilir. Almışken iyisi olsun, uzun ömürlü olsun kafasındayım, ama bütçe de max 35k. 11 yıldır kullandığım ideapad z580 var. evde 1 gbit İnternet var ama laptop 100 mbite kadar destekliyor. Yetersiz kalıyor artık.

Böyle sessiz bir formül yok mu bu bütçeye göre. Oyun bilgisayarları daha fazla özelliği, slim kasalara göre daha ucuza sunuyorlar. İşte onlarda genelde gürültülü. Sadece yük altında sesli çalışan bir formül de olabilir, onu idare ederiz. Ama fanların yerli yersiz devreye girmesi can sıkıcı. Bunun ayarı kıvamında olan bir model yok mudur.

Pili iyi gidecek diye u gibi zayıf bir işlemciye para bağlamak da saçma geliyor. İlginç bir denklem. En azından P işlemcilere mi bakmak lazım, o bir tık daha güçlü sanırım. Nadir bulunuyor ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flypow3r -- 26 Aralık 2024; 16:56:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• flypow3r kullanıcısına yanıt

Yok ne demek ya saçma falan, olabilir yani çok normal. Yani çoğu cihazın fan profili rezalet. Özellikle hani intel yada amd de değil mevzu, hp bir serisinde çok perişan başka serisinde nispeten iyi, beya lenovo thinkpad ve thinkbook biraz iyi ama gerisi kötü olabiliyor. Acer da mesela çoğu zaman kötü vs.

Üreticilerin suçu tamamen. Adamlar aynı fanı aynı soğutucu block kısmını 100 tane farklı modeline kullanıyor. Birinde çok sessiz güzel ama biraz iyi donanımda i5 ve üstü yada ryzen 5 ve üstünde hop fan sapıtıyor. Normalde 35 40 lara kadar açmazlar fanı hiç çalışmaz. 50 55 den sonra bir başlar böyle 2000 devbir 1500 devirde kafa ütüler. Sonra o 50 48 47 derece olur fanı geri tekrar durur. Sonra webde bir site açarsınız kaydırırsınız o arada cpu frekansı artar çünkü bir anda fan gene başlar. Böyle böyle cidden kafa ütülüyor.

Burada şimdi araştırmak lazım, yabancılardan bir kısmı bunların testlerini yapıyor. Ama genelde macbook air o konuda iyi, yeni arm mimarisi baya güzel mesela onlarda bu sorun yok. Araştırmak lazım detaylı globalde olan bir ürün üstünden gidersek aslında düzgün birşeyler bulabiliriz. https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-Book3-Ultra-16-with-RTX-4070-in-review-High-graphics-performance-in-a-business-like-notebook.716131.0.html Notebookcheck güzel test ediyor mesela altta noise level kısmı var. Orada mesela düşük değerlere bakmak lazım. Altta mesela detaylı kıyası var neredeyse her aşaması var. Tabi buradaki cihazların da birebir aynı donanımdaki modeli olması lazım. Türkiye pazarında özellikle hp asus gibi üreticiler pazara göre modeli değiştiriyorlar. Cpu gpu aynı ama globalde kullanılan panelden daha dandik panelisi koyuyor. İşte ssd birinde başka öbüründe başka marka model. Ama kağıt üstünde aynı seri niye bu fark var ? birinde ısınmayan az ısınan ssd öbüründe çok ısınan ssd. Asus mesela diyor ki ürüne göre bakabilirsiniz panele mesela IPS LEVEL diyor, yani panel ips değil ama ips denginde diye kıvırıyor. E tn de olabilir va da olabilir meçhul. Sitelerde ama alışveriş sitelerinde oo ips diye satılıyor. Bu gibi çok farklar malesef var.

• OrcunFix kullanıcısına yanıt
    Hocam son maximum 24.000 TL civarında alınabilecek en iyi iş ofis Laptopu sizce hangisidir ?Birazdan alacağım online olarak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ownerplus kullanıcısına yanıt

Başka konuda bana sordunuz ben

Lenovo Thinkbook 15 G6 dedim

I5 işlemcili

13 nesil

Ddr5 ram 2 yuvalı

2 ssd yuvalı

Güçlü xe dahili ekran kartlı

8-12 saat pil ömrü

IPS ekran daha ne olsun 24.0000₺

16 ram 512ssd li olanı...

Günlük Kullanım ve Edit İçin Laptop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.