Şimdi Ara

Günlük Kullanım ve Edit İçin Laptop (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İ5 12450H bu işlemciden daha iyi 10% performans puan olarak..

Ryzen 5 7530 U 1335U dan daha güçlü.10% ama 12450H dan güçsüz..

Günlük Kullanım ve Edit İçin Laptop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 20 Aralık 2024; 1:57:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ownerplus kullanıcısına yanıt

2side aynı cihaz.

Uhd dahili yani anakart üzerinde paylaşımlı ekran kartı var.

Uhd çok zayıf maalesef..

Intel Hd-Uhd-Xe (iris) ..

Aynı model Ekran kartı XE olana bakın...

Dahili Ekran kartlı olacaksa Xe olmalı..

Genel olarak Thinkbook serisinde var..

Thinkbook serisi 2 ram+2ssd yuvası var.

Maximum ram 64gb destekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 25 Aralık 2024; 17:36:52 >

• ibo83 kullanıcısına yanıt
    Bunlar Xe olanlar mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet xe baya oyun açıyor ayarları var.

YouTube da özel kanalı dahi var....

Hangi oyunları hangi ayarlarda açtığına dair

Yalnız 30 bin altında bulamadım ben Lenovanin Xe sini

Hepsiburada

Çok teşekkür ederim çok rahatsiz ettim sizi.Sizce aradaki 6.000 TL farka değer mi sizce ?Yoksa performans olarak çok bişey değişmez ideaslim 3 u al geç mi dersiniz

Değer çünkü

1) maximum ram 32gb vs 64gb

2) ekran kartı güçlü uhd vs xe

3)2 ram+2 ssd yuvası var..

• Video edit işini demeseydiniz pil ömrü için U serisi intel bir cihaz daha mantıklı olabilirdi. Ama video edit işin içine girecekse harici gpu şart. Cpu ile render işi sıkıntı ağır işliyor. E birde H serisi intelli cihaz alınacaksa bu cihaz ısınacak yani onu diyeyim. H serisi var diye soğutması da oyuncu dizüstü cihazları gibi 2 fanlı falan olmayabiliyor. Pil ömrünü de ciddi şekilde etkiler.

Günlük Kullanım ve Edit İçin Laptopwww.n11.com
    HP Victus 15-FA0008NT 80D30EA i5-12450H 16 GB 512 GB SSD RTX-3050 15.6' W11H FHD Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/hp-victus-15-fa0008nt-80d30ea-i5-12450h-16-gb-512-gb-ssd-rtx-3050-156-w11h-fhd-dizustu-bilgisayar-40687111

Hadi diyelim böyle birşey alındı tamam video render edit işinizi çözer daha iyidir ama e ağır ısınıyor pil ömrü rezalet adaptörü tuğla gibi 200 wattlık adaptör veriyor yanında hp vs. ekranı 250 nit anca ev ortamı yoğun ışıklı ortamda zor, dışarda zaten imkansız. Pilden kazanayım diye harici gpu hadi kullanmayacak cihaz ekranı da kısacaksınız ki zaten 250 nit kıssanız kıssanız yüzde 60 70 daha da kısarsanız gece kullanmanız gerekecek vs. @ownerplus şimdi burada video render işini açmanız lazım. Basit video renderı ise tamam ona okey hepsi yapar harici karta da gerek yok.

Birde ihtiyaçlar nedir ? mesela bu fiyat bandındaki cihazların kasası leğen plastiği, ekranı tutarsınız bir köşeden açarsınız sağ veya solundan ekranın bir ucu 5 cm daha esner öyle açılır vs o kadar dandiktir vs. fan profili o kadar boktandır ki aletin fanı bir çalışır bir durur işte sallıyorum 2000 devir altında dönmez en ufak bir iş yapsanız nette dahi gezseniz fan bir anda başlar durur başlar durur kafa ütüler. Ekran parlaklıkları zaten 250 300 nit ki bu asla dışarda yetmez minimum 500 nit lazım ki dışarda rahat edesiniz. Ondan sonra type-c'den şarj desteklemezler, ki olması lazım. Yanınızda çantanızda basit telefon adaptörüyle bile notebook'u şarj edebilmeniz lazım vs. kütük gibi tuğla gibi adaptörünü her yere taşımamanız lazım. Kasası alümünyum alaşımlı olursa kapak veya üst gövde çok çok iyi olur falan.

Bunları neden diyorum birtane öğretmen arkadaş bana acer cihaz yolladı geldi ekran kırılmış. Kırılma sebebi de ne biliyor musunuz ? notebook çantasına mouse ile beraber koyuyor ön gözüne mouse da ekranın arkasından baskı yapıyor ekranı kırıyor o kadar adi plastiği var ki leğenin aynısı ya bana bir geldi tamire dedim bunu sat kullanma yapalım ekranı ama sat, satıp daha düzgün birşey aldık bu sorunu çözdük. Keza bu fan muhabbeti de var, dediğim gibi kimi cihazın fan profili çok saçma 2000 devirde çalışıyor minimum ve altı yok. E şimdi ne oluyor cpu az biraz tarayıcı dahi açsanız bir anda 55 60 derece oluyor o arada fan devreye giriyor bir ses başlıyor 40 lı derecelere düşüyor fan duruyor vs. iş yaparken odada vs çok ciddi sorun oluyor. O yüzden bunları diyorum sizin için cihazın önemli ve omazsa olmaz şeyi sadece pil mi ?

• OrcunFix kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevap için.Acikcasi artık tender işinden vazgectim tek beklentim ekran kalitesi iş ve dizi-film.Sizce uzun pil ömrüne sahip ne tercih etmeliyim

Acer Travelmate serisi

Dokunmatik

İ7 işlemcili

Xe ekran kartlı

11 saat pil ömrü

Thinkbook şüphesiz alınmalı uzun pil ömrü sunuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 25 Aralık 2024; 23:37:6 >

https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkBook-16-G6-review-The-inexpensive-multimedia-laptop-with-a-Ryzen-7000.774481.0.html

Günlük Kullanım ve Edit İçin Laptopamazon
    Lenovo ThinkBook 16 21KK001ATR Ryzen5 7530U 16GB 512SSD 16 FullHD+ FreeDOS Taşınabilir Bilgisayar
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CVS1PVVJ?m=AQ2F9CMGC0UJS

Bu cihazın fiyat performansı güzel. Ekran 1920x1200, kasanın üstü alüminyum, type-c'den şarj destekliyor. Ir kamerası windows hello yüz tanıma vs de var. Pil ömrü iyi, baya iyi, wifi ile nette gezme de full parlaklıkta 8 saat gitmiş. 1080p video oynatmada aralıksız oynatımda 11 saati geçmiş, neredeyse 12 saat oynatmış. Bu thinkbook serisi thinkpad'in bir alt segmenti aslında dahada altı düz seriler ama bunlar genel kullanımda iyi cihazlar.

Ekran odaklı iyi birşey isterim dersen ips değil oled bakmamız lazım. Oledde fiyatlar baya uçuyor. En alınabiliri giriş seviyesi olanı

Günlük Kullanım ve Edit İçin Laptopwww.n11.com
    Lenovo Yoga Slim 6 Oled 82X3004GTX R5-7540U 16 GB 512 GB SSD 14" Dos WUXGA Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/lenovo-yoga-slim-6-oled-82x3004gtx-r5-7540u-16-gb-512-gb-ssd-14-dos-wuxga-dizustu-bilgisayar-61889566

Direkt 27 bine dayanıyor. Ama tabi aletin malzeme kalitesi daha iyi, ekran zaten muazzam iyi, olede bakarsanız birdaha başka panel tipine bakmanız çok zor özellikle video film vs o siyahların harbi siyah olması süper birşey kontrast zaten mükemmel. Ama işte fiyatta uçuverdi. :D

• Laptop seçme işi ciddi sıkıntıymış.
    Telefon gibi değil.
    https://app.hb.biz/yGtu0IeRjrGi
    Güzel görünüyor ama donanıma göre bir tık pahalı sanki.

• Lenovo LOQ 15IAX9I Intel Core i5 12450HX 16GB 512GB SSD Arc A530M Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar 83FQ000UTR
    https://app.hb.biz/sIiZxuA8n930

Ben bu ürünü aldım, dün geldi, çok kaliteli bir hissiyatı var. Benim de oyunla işim pek yok, günlük kullanım basit grafik excel kullanımı için diye yola çıktım, sonra çocuklarımı da düşünerek grafik işlemcisi de iyi olsun bari vs dedim. Lenovo thinkbook 1335u işlemcili model ile arasında kalmıştım. Buna karar verdim. Bu ürün özelinde değil ama acaba 15,6-16 inç ekran yerine 14 daha mı iyi olurdu diye tek düşüncem bu oldu. Onun haricinde şimdilik memnunum.

• okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Ağırlığı nasıl hocam kolay taşınabilir mi ?Bende çok kararsız kaldım ideaped slim 3 mu alsam bunu mu alsam yoksa oled ekranliyi mi alsam diye.Gunluk yanımda tasimalik istiyorum iş için ama kaliteden de ödün vermek istemiyorum almışken

İş için sürekli yanınızda taşımaya uygun değil bence benim aldığım. Eğer öyle bir durumunuz varsa 14 ekran almanızı öneririm. 14 altına inmeyin ama 15-16 ekran olanlar da büyük olur size. İdeapad olanlar güzel ama bildiğim kadarıyla bütünleşik ram kullanıyor ve ileride artırma imkanı yok. O yüzden thinkbook serisi almanızı öneririm. İdeapad konusunda yanlış bilgim varsa yani ram artışı yapılabiliyorsa o da olur.

• okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Thinkbook öneriliyor evet ama sizce aradaki fark fazla değil mi? Gündelik kullanacağım laptop için yeterli olmaz mı ideaped

Yeterli olur ama ileride ram artırmak isterseniz, çünkü illaki bir gün yetersiz gelmeye başlayacak, o zaman yapamazsınız. Ama bu 2 sene sonra mı olur 5 sene sonra mı olur onu bilemiyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.